icon

Operácia hemoroidov: Skúsenosti, bolestivosť a cena

26. máj 2026

Ahojte, máte tu niekto skúsenosť s operáciou hemoroidov ? Viete odporučiť niekoho v BA alebo celkovo západ Slovenska - juhozápad? Koľko ste boli potom na PN? Je to veľmi bolestivé ? A ešte by ma zaujímalo, koľko ste za to platili, prepláca aspoň časť poisťovňa ?

anonym_298137
26. máj 2026

Svagor bol, PN nebol vobec (zakrok piatok, pondelok siel do roboty), len mal par dni upravenu stravu a jedol len tekute veci po zakroku aby sa to nedrazdilo... je rad, ze sa na to dal, resp. sestra ho tam dotiahla... bolestive je to kazdy bozi den a po zakroku to konecne prestane...

patrike
26. máj 2026

Zalezi na stupni a ci su vonkajsie alebo vnutorne. V pohode ti to urobi statna nemocnica zadarmo na poistovnu, ak mas odporucaci listok. PN asi tyzden, boliet moze prva stolica po zakroku.

anonym_fdd05d
26. máj 2026

@anonym_autor bola som nedávno (mesiac dozadu) a na PN som nebola, lebo som na materskej, ale manžel zostal týždeň doma, lebo som potrebovala pomoc a bolo to zadara

janinah
26. máj 2026

Spravidla v štatnej nemocnici neplatiš,v sukromnej ano.Chod tam kde pouzivaju laser.Inak milion info k teme je v srchive.

autor
26. máj 2026
@janinah

Spravidla v štatnej nemocnici neplatiš,v sukromnej ano.Chod tam kde pouzivaju laser.Inak milion info k teme je v srchive.

@anonym_298137 toto ma prekvapilo, pretože som čítala, že PN po tomto zákroku môže trvať aj 2 týždne..
@patrike no tej štátnej nemocnice sa dosť bojím ..
@anonym_fdd05d a po tom týždni ťa to už nebolelo ? 🙂
@janinah radšej by som volila súkromnú 🙂 pozriem aj straršie témy

patrike
26. máj 2026

Chirurg rozhodne podla stupna ochorenia. Mas rozne metody :
- par uzlikov = zoberu gumicku, navlecu na hemoroid, on zaskrteny sam odpadne, ambulatny zakrok, mierne neprijemny
- laser na jednoduche pripady, ambulatne
- jednoduche viacnasobne = operacia s epiduralom alebo celkova, do zadku kolik s nozom, cosi ako vnutorna obriezka v zadku
- co nezvladne rotacny nozik urobia ako pred vynajdenim metody = dlhsia PN, viac to boli po zakroku