Operácia očí a stav po 40+
Prosím je tu niekto kto absolvoval operáciu po 30 a teraz má 40+? Veľmi by mi to pomohlo v rozhodovaní 🙏🙏🙏🙏🙏
@janulka1802 a aká operácia? Ak smiem vedieť aj dioptrie aké? Všetko ok?
Ja pred 7 rokmi, vysoke dioptrie, vsetko ok. Jedine negativum, vedela som citat super male pismenka a aj z velmi blizka (1-2cm), toto uz neviem, ale na to upozornovali. A aj na to, ze tzv. starecka dalekozrakost pride skor. Zatial neprisla.
@eries ja som absolvovala pred 8-9 rokmi, teraz v júni budem mať 39. Vtedy som mala dioptrie myslím 4 alebo niečo nad. No mne sa začal zrak zhoršovať už 3 roky po operácii. Teraz odhadujem by som tiež potrebovala už dioptrie asi nejaké 2-3. Ale nenosím ich. V mojom okoli mama prípady na oboch stranách, aj také ktorým operácia teda zrak zlepšila a tento stav aj pretrváva a aj také, kedy sa zrak po OP nanovo zhoršil.
@eternity24 dioptrie si mala - ? Do diaľky?
Ja som 9 rokov po operacii, teraz v 42 mi namerali -1/2 dipotrie na obe oci. Neodporuca zatial reoperaciu ani okuliare. Ze vdaka tejto "chybe" budem neskor potrebovat okuliare na citanie. Ze ak by sa mi to zhorsilo este a bude ma to obtazovat, tak potom mozem ist na reoperaciu (predpoklada u mna rovnaky progres, cca 1/2 dioptrie za 10 rokov)
Ja som bola ako 26r., dioptrie do dialky( 2 az 3 ). A teraz mam 38r. a citim ze sami zase zacal zhorsovat zrak. Hlavne na jednom oku.
A este doplnim ze sa idem objednat na kontrolu a rozmyslam nad reoperaciou. Ale uvidim co povedia.
@eries ano do dialky. Minuly rok som mala preventivku u obvodnej a hlavne jednym okom som nevedela precitat tie ich pismenka co maju zavesene na stene. Aj dr. si to vsimla. Ale povedala som ze pojdem sa objednat na kontrolu do centra kedze som po operacii (tych 10r.) len som sa tam este nedostala. Inac mna upozornovali ze sa dioptrie mozu vratit, hlavne v spojeni s tehotenstvom a porodom (mala som dva za tu dobu). Bola som v excimeri.
ja som mala a vidim dobre obcas sa mi zahmlievaju oci-ale to aj unavou .. a trpela som dost dlho suchymi ocami .. no nastastie sa to upravilo
@eries v takom veku operacia dioptrii do dialky nie
@taktotedanieas osobnú skúsenosť?
@taktotedanie máš osobnú skúsenosť?
@eries ja som bola minuly rok. Dioptrie okolo 2, zostala mi 0,5 a prestala som ostro vidiet do blízka, mala som pod 35 rokov. Hlavne si daj zalezat nad výberom kliniky, nechod tam, kde je to ako na beziacom pase.
@eries pracujem na ocnej ambulancii
@eries áno, do diaľky
@eternity24 a to ešte nespomínam, že bolo aj obdobie keď som mala také suché oci, že sa mi v noci počas spánku prilepili o viečka a rano som ich nemohla otvoriť. Bola to bolest a neustále kvapkanie a mastenie. No po čase cca pol roka to prešlo
Ja som mala asi v 25, obe oci viac ako 6 dioptrii. Teraz mám 48 a do diaľky mám 1,5dioptrie. Do 40 som videla perfektne.

Ja som mala 38. Som tri roky po operácii.