icon

Operácia sklovca laserom - skúsenosti

barbora245
8. aug 2023

Absolvoval niekto už? Pomohlo?

taktotedanie
8. aug 2023

Rizika su vacsie ako benefit

gabym
9. aug 2023

@barbora245 tiež ma to zaujíma

barbora245
autor
9. aug 2023

@gabym napr na očnom mi povedali že je to bezpečné, ale keď všade čítam ze sú tam viac riziká, v októbri idem na iné očné plánujem sa informovať aj tam

gabym
9. aug 2023

@barbora245 mne tiež povedali, že je to bežné ale mňa to neskutočne otravuje lebo ja mám už plno fľakov. Veď neviem ísť s malým von keď je pekne, jedine so slnečnými okuliarmi.. Riad neviem umývať v pokoji lebo máme biele steny v kuchyni.. Že treba si zvyknúť 🤦 tiež som uvažovala nad op, daj vedieť čo povedali

barbora245
autor
9. aug 2023

@gabym tak keď už máte takto veľa toho tak by som to asi riskla stou operáciou, a Vám to vekom pribúdalo alebo ako ak smiem vedieť, ďakujem

taktotedanie
9. aug 2023

Za mna nie jednoznacne, moze vam poskodit sietnicu, miesto najostrejsieho videla makulu, zvysit vnutriocny tlak a ostanete dozivotne na kvapkach

barbora245
autor
9. aug 2023

@gabym ako dlho to máte? Ja druhý mesiac aj som preto bola na ocom hneď ale tam to vôbec ani nevideli ze všetko mam ok, akurát mi doktorka povedala ze ak mi to vadí a neprejde tak jedine laserom ,lenže nikde neviem nájsť nejaké skúsenosti

taktotedanie
9. aug 2023

@barbora245 lebo nikto so zdravym rozumom si to neda robit
Preto neviete zohnat skusenosti

gabym
9. aug 2023

@barbora245 tiež asi 2 mesiace, mám 30 rokov a začalo to po pôrode. Mne dr. povedala že zákal sklovca, je to bežné. Dala vitamíny a kvapky ale nejak nepomáhajú. Tiež som kvôli tomu šla na očné, nikdy predtým som s očami nemala problém

barbora245
autor
9. aug 2023

@gabym ani mne kvapky nepomáhajú aj sa Vám to zhoršuje? Ja dúfam že aspoň to nebude

gabym
9. aug 2023

@barbora245 no mám to zlé, takže neviem či sa to zhoršuje. Keby mám jeden fľak a pribudne ďalší všimnem si ale takto pri toľkých neviem či pribúdajú

barbora245
autor
9. aug 2023

@gabym ja som tiež nemala nič s očami, pred mesiacom niečo mi diagnostikovali tetániu a odvtedy mi to začalo co som mala stres a všetko mi už prešlo akurát tie oči ostali a tiež mi to znepríjemňuje každý deň hlavne vonku to vidím ako sa hýbu oči mi to tam poletuje

barbora245
autor
9. aug 2023

@gabym keby Vám niečo pomohlo alebo odhodlate sa ísť na operáciu prosím napíšte mi

gabym
9. aug 2023

@barbora245 dobre takisto aj vy

barbora245
autor
9. aug 2023

@gabym áno dám vedieť, a ďakujem

veronika161616
9. aug 2023

@gabym môžem Vás poprosiť o info aké kvapky a vitamíny na to máte? Dakujem

gabym
9. aug 2023

@veronika161616 kvapky Pottasium a vit. Lutamax duo

mariesell
9. aug 2023

Zienky ja to mam vazne dlho a obcas zbadam zhorsenie napriklad po porode. A fakt si zvyknete 😅

barbora245
autor
10. aug 2023

@mariesell a nič ste nato neskúšala?

barbora245
autor
10. aug 2023

@gabym tie kvapky mne vôbec nepomáhajú skor ma bolia potom oči

mariesell
10. aug 2023

@barbora245 no mne na to mudr ani nic neponukla, dala som si to ko trolovat uz 2x v priebehu povedzme 10 rokov. Povedala mi ze sa tam vlastne ukladaju mineraly a podobne

barbora245
autor
10. aug 2023

@mariesell a vidíte to aj vonku ? Ci len na bielom, mne to najviac prekáža vonku

mariesell
10. aug 2023

@barbora245 hej aj mne najviac vonku ked je velmi jasna obloha je to najhorsie. A pri citani obcas odhanam vinne musky a potom ze aha, to mne tu plava

barbora245
autor
14. aug 2023

@mariesell a ako ste si nato zvykla ze to tam pláva? Časom?

mariesell
14. aug 2023

@barbora245 presne jednoducho casom. Mozno bude jednoduchsie pre Vas, ked pride jesen zima, temnejsie mesiace.. ale je to naprd chapem.ze Vas to trapi 🙂 co narobime, snad sa casom najdu spolahlive metody aj na toto