Operácia žlčníka - za a proti
Zistili mi , že mám kamene, vyoperovať alebo radšej nie ?
Je aj iná možnosť dostať ich z tela? Ak áno, tak by som skúsila tú inú. Ak nie, tak radšej pod nôž, kým nerobia problémy, lepšie ako riešiť potom niečo upchaté, a/alebo žlčníkový záchvat.
No kamene asi nevyberu, iba cely žlčník
ak sa daju kamene vybrat, rozpustit, rozbit..., tak zlcnik radsej nechat. ak sa nedaju, tak vybrat zlcnik, lebo hrozi infekcia nielen v zlcniku, ale aj naokolo. a zlcnikovy zachvat je bolest horsia ako porod. sice to nie je zivotne dolezity organ, ale bez zlcnika mozes mat dozivotne traviace problemy
Mávam záchvaty dosť silné , len neviem že ako ďalej. Moja doktorka hovorí každému kto má kamene , že na operáciu a vyoperovať . Aj sa bojím , aj chcem ísť
Určite vybrať žlčník. Samotné kamene sa nevyberaju, lebo by aj tak vznikli nové.
Ja som bez zlcnika a vobec nevidím rozdiel.
Záchvaty su strašne bolestivé, nevieš kedy ta chytia.
Ak mas zachvaty, urcite s operaciou nevahaj.
Urcite chod. Otec je po uz 20 rokov a nelutuje. Manzelovi vyberali pred 5 rokmi, mal silne zachvaty a teraz je rád ze bol. Odvtedy ma pokoj. Jedia uplne vsetko bez problemov.
urcite vybrat. ulavi sa ti. moja mama je bez zlcnika niekolko rokov a nepocituje uz ziadne tazkosti, sice sa nestravuje nejak nezdravo ale neodopiera si vobec nic, obcas si da aj tazsie jedlo a travi jej v pohode.
Bola som v decembri, lepšie vybrať, bývajú silné záchvaty + ak aj nie, postupne z toho môže byť až rakovina, keď si ich tam nechas
Určite áno, ja som to zanedbala a skončila som na jiske s pankreatitidou, vošiel mi do pankreasu kamienok, takže radšej ísť čím skor
Neriesene zlcnikove kamene su prekanceroza. Zlcnik von, nic ti ich nerozpusti, ani nezmiznu. Som lekar.
Určite operovať,trpela som dosť dlho.Potom uz bola veľká úľava.Jem všetko.
Priateľovi zobrali žlčník a už 10 rokov trpí, keby vedel, čo pride po tom , ak je iná možnosť, tak radšej nie
Mne zistili žlčníkové kamene po pôrode, mala som záchvaty najskôr raz mesačne potom týždenne a nakoniec už aj tri dni v týždni, bolo to hrozne. Operácie som sa veľmi bála, išla som na jednodňovku na Sliač, operácia prebehla fajn, rekonvalescencia super a od vtedy nemám žiaden problem. Niekto hovorí že sa musí upraviť strava, ja jem úplne všetko a nemám absolútne žiaden problem, dokonca po operácii mi kázali mať diétny režim ale keď som na druhý deň došla domov, bola som taká hladná že som zjedla maďarský guláš 😂 a vôbec nič mi nebolo, keby som vedela že to bude také fajn tak to zbytočne nepredlžujem a ušetrím si kopec bolesti tým, že by som išla na operáciu skôr a to nehovorím o tom aké komplikácie môžu nastať keď máš žlčníkove kamene, to nie je len o zachvatoch.
Určite áno mňa to čaká teraz 23.2 a budem rada keď nebudem trpieť bolesťami bude to veľká úľava aj pre vás ze sa nemusíte báť ďalšie záchvatu
Bez váhania áno. Nechci zažiť akútnu pankreatitidu. Ušla som hrobárovi z lopaty 😢 a to som o kameňoch nevedela a nikdy som nemala žiaden záchvat. Z ničoho nič bum a doviezli ma do nemocnice v poslednej chvíli.
@daniela2202 a čo mu je, mával záchvaty,? Keby skončil s akutnou pankreatitidou v nemocnici na 15 dní a jedol by tak že za dva týždne schudne 20 kil
ahoj, mne zacali zlcnikove zachvaty po porode. Trpela som pol roka lebo bol covid a boli odlozene operacie. Nakoniec som skoncila na urgentne ze ma hned na druhy den operovali. Na zaciatku som skusala rozpustat. Mne sa to dokonca sj podarilo a kamene som uz nemala ale zlcnik mal dekubity a bol nefunkcny preto mi zachvaty neustale trvali, ale uz to bolo neunosne. Ja som ich uz mala skoro kazdy den, vzdy okolo 17:00 prisli a trvali do rana. Operacia skutocne vyslobodenie. Vobec to nebolelo po OP bola to ako vacsia svalovka ked dlhsie necvicis inak za styri dni som uz utierala podlahu v byte. A co sa tyka po vybrati tak fungujem uplne normalne. Jem vsetko a nic ma neboli. Uz po dvoch tyzdnoch som jedla normalne aby si telo zvyklo - tak mi poradil aj primar ze dlho dietu zase nedrzat a este dodam ze ma operovali laparoskopicky.
Ste ma povzbudili , akurát sedím na chirurgii a čakám . Za akú dobu cca Vám dali operáciu ?
neviem ci to bolo odpovedane mne, ale ja som skoncila uz s dost velkym zachvatom na urgentne a doma som mala 5 mesacne dieta. Povedali mi ze takto uz nemozem fungovat a hned na druhy den ma operovali 🙏🏽 operovali ma v BA u Milosrdnych Bratov za mna TOP lekari aj starostlivost
Za cca 2 mesiace
Mne dali termín za cca 1,5 týždňa, išla som ale na jednodňovú chirurgiu takže tam to išlo ako na bežiacom páse, prišla som poobede o 13tej, operovali ma cca o 15tej a na druhý deň ráno o 10 ma pustili domov.
Manzel mal piesok v zlcniku. Uziva Ursomed, v decembri dostal zas zlcnikove zachvaty, na sone mu zistili asi 10 kamienkov v hr 0.6 mm. Dr mu zvysila davky na rozbitie kamienkov, ak nepomoze, tak az potom operacia.
Ja mam len piesok bez záchvatov tak beriem Ursomed.
To je super, že sa na takú vážnu vec pýtaš mamičiek, z ktorých polovica neovláda gramatiku a nevie si dať rady so svojím životom.👍
A ešte , ak sa môžem opýtať … čo ste si brali so sebou do nemocnice ? Lebo mne len povedala aby som prišla na príjem o 8:00 a nič viac , ani len čo si mám doniesť
@azurova99 odvtedy sa nevie normálne najesť, zle a zle, čokoľvek dá do úst...a to si dáva pozor, čo zje ...len grgá až pomaly od kolien a bolesti.... varené jedlá mu robia najviac problém, a to varíme ľahké jedlá - žiadne mastnoty

Radsej ano, aby sa nejaky nezasekol v zlcovode, co je niekedy zivot ohrozujuci stav