icon

Opuchajúce nohy v horúčavách

29. jún 2022

Ahojte dievčatá, máte nejaký grif, ako zabrániť opuchom nôh v tejto horúčave? Ráno som si dala dve teblety Detralex. Mám aj pár dní pred menzesom a už teraz na obed mám opuchnuté nohy, ale že dosť... K tomu sedavé zamestnanie. Nemáte nejaké rady? Ďakujem.

missviolet
•
29. jún 2022

mne velmi pekne zabera aescin. a tiez kancelarska robota z domu - mam pod nohami taku podnozku, na ktorej podvedome cvicim - prekacuje sa dopredu dozadu, ked chcem, a tak viem sponovat lytka 😅tym ze sa rozprudi krv to pomaha s opuchmi ... a potom uz len vykladat nohy do vysky, chladivy gel....

autor
•
29. jún 2022

@missviolet nemohla by si prosím poslať foto podložky z práce. Popri práci budem teda trochu cvičiť, to ma nenapadlo..🙂

mandzula
•
29. jún 2022

Robím z domu, takže si občas odskočím umyť riad, povešať prádlo, teraz som práve bola obliať susedovho kohúta, lebo mi bliaka pod oknom - proste sa snažím hýbať. A inak mám tiež pod nohami podnožku - schodík, čo mala dcéra k umývadlu, keď bola krpatá. 🙂

missdiva
•
29. jún 2022

aj ja mam dobre skusenosti s aescinom.
@mandzula prepana, obliat susedovho kohuta? to je snad nejaka metafora. 🙈

mandzula
•
29. jún 2022

@missdiva nie, fakt, nasiera ma tu cele dni neustalym kikirikanim, tak ho obcas idem obliat poharom vody, uz je taky nauceny, ze len otvorim dvere a uz bezi prec, neboj, este ani raz som ho netrafila, je prilis rychly😃

autor
•
29. jún 2022

@missdiva len neviem či ten aescin môžem, keď mám Detralex...

77daniela77
•
29. jún 2022

Aescin su tablety aj gel?Co z toho lepsie zabera,ci treba oba?

michaelam2
•
29. jún 2022

@mandzula obliat susedovho kohuta 😀😀😀 som sa dobre pobavila 😀

autor
•
29. jún 2022

Zadovážila som si už vypodlozenie pod nohy cca vo výške 30cm. Malo by to teda pomôcť?

stanulienkat
•
29. jún 2022

Nesoliť, nepiť minerálky, sprchovať nohy studenou vodou. Detralex sa užíva niekoľko mesiacov vkuse, dve tabletky jednorazovo tí absolútne nepomôžu.

autor
•
29. jún 2022

@stanulienkat ja neuzivam Detralex jednorázovo...minerálky nepijem vôbec, sprchujem sa iba v studenej vode, no a soľ normálne v strave prijímam..

luccija
•
29. jún 2022

Cvicit si s nohami, kompresivne pancuchy su najlepsie, vypodlozit nohy vyssie, ci zdvihnut uplne hore, vysuchat nohy smerom k srdcu..pred menzesoˇ to je bezne ja som rada, ze uz nemam sedavu pracu po 12 tke som si nevedela zapnut cizmy a nohy ako kamen pancuchy mi najviac pomohli

autor
•
29. jún 2022

@luccija pančuchy mám doma.. ale v tomto teple si ich mám natiahnuť? 🤷

autor
•
29. jún 2022

Ale každopádne ďakujem za rady, pokúšam, uvidím o pár dní.

luccija
•
29. jún 2022

Ja som ich nosila v tehotenstve cele leto🙂ked som nechcela mat nohy ako balvan a v praci sme nemali klimu

luccija
•
29. jún 2022

Ja som mala len podkolienky

autor
•
29. jún 2022

@luccija som na tom rovnako, zajtra ich teda skúsim ráno natiahnuť.. .má byť 38C.. 🤦

stanulienkat
•
29. jún 2022

To je dobré, že dodržiavas všetky tieto zásady. No Snaž sa obmedziť soľ, soľ zadržiava vodu v tele.

autor
•
29. jún 2022

@stanulienkat skúsim, lebo kolegyňa sa teraz zhrozila, keď ich videla ako ich mám vyložené, že fakt hrozný opuch..

drzaopica
•
29. jún 2022

Pancuchy si musis dat este v posteli vies o tom?hned po prebudeni

drzaopica
•
29. jún 2022

V lete ich tiez nosim iba k dlhym volnym nohaviciam

autor
•
29. jún 2022

@drzaopica viem