Opuchnuté viečka a ich príčiny
Túto zimu mi už tretíkrát opuchlo okolie očí. Koža je aj suchá a začervenaná. Najprv opuch iba pod očami, druhýkrát aj pod očami aj viečka a teraz zase pod očami. Bola som pri odvodnom a poslal ma na kožné, na alergológiu. Výsledky som mala v poriadku. Dostala som len lieky a mastičky. Tie mi pomôžu ale iba dočasne. Nemal niekto podobný problém a vie, čo mu to vyvolalo? Ja som už bezradná. Dosť to svrbí a cítim sa s opuchmi v spoločnosti nepríjemne.
@anonym_autor ocne vysetrenie
Do toho lokalne antihistaminika do oka aj celkovo
Hladat pricinu
Intolerancie skusali tiez?
Intolerancie neskúšali. Dnes ma to vrľmi svrbí, aj keď som brala lieky a krémy, už mi to nepomáha. Make up a kozmetiku som už asi 3 týždne kvôli tomu vyradila. Môžem skúsiť očné ale objednajú ma o 2 mesiace. Ja už teraz potrebujem pomoc.
Intolerancie neskúšali. Dnes ma to vrľmi svrbí, aj keď som brala lieky a krémy, už mi to nepomáha. Make up a kozmetiku som už asi 3 týždne kvôli tomu vyradila. Môžem skúsiť očné ale objednajú ma o 2 mesiace. Ja už teraz potrebujem pomoc.
@anonym_autor ako urgent by ta mali vziat hned na ocnom, ak nie, sla by som na ocnu pohotovost, ked uz ani lieky nezaberaju, co uz 🤷🏼♀️
Bola som včera na očnej pohotovosti. V piatok v noci sa mi to zhoršilo. Lekár povedal, že to nie je očný problém, zrak mám v poriadku aj oči. Je to kožný problém ale ja chcem vedieť, čo mi to spôsobuje 🙈 lebo už som zúfalá.
Bola som včera na očnej pohotovosti. V piatok v noci sa mi to zhoršilo. Lekár povedal, že to nie je očný problém, zrak mám v poriadku aj oči. Je to kožný problém ale ja chcem vedieť, čo mi to spôsobuje 🙈 lebo už som zúfalá.
@anonym_autor to je mi luto, sla by som na krv, ci je vsetko ok, skontrolovat oblicky, pecen.. A smer kozne, nenechala by som sa odbit.. A dali nieco na pohotovosti, na zmiernenie opuchu, svrbenia? Drzim palce
Mne sa podobne nieco vyhodilo, ked som viac noci po sebe malo spala pri kojeni dietata. Ked som rano pouzila ocny krem v kombinacii so slziacimi nevyspatymi ocami zacalo to svrbiet. Bol to nakoniec ekzem sposobeny asi hormonalnymi zmenami. Viecka som mal uplne opuchnute, svrbiace, aj to vyzeralo hrozne. Pomohol mi kozny, predpisal mi jarishovu vodu a nejaky silny kortikoidovy krem namiesany na predpis (nic ine mi vobec nezabralo), nasledne som mohla dlhsi cas pouzivat len ocny krem od alergiky. Neskor sa mi objavil ekzem aj na rukach (tam tomu dopomohli dezinfekcie na ruky pocas covidu). A par krat sa to aj po vylieceni znova zopakovalo na tom oku. Uplne sa to vyliecilo az po par rokoch a niekolkych pobytoch pri mori.

Mne sa takto prejavoval jacmen, tiez som dlho nevedela prist na to co to je, kedze som mala len opuch viecka, zacervenanie a pnutie koze..myslela som ze je to z kozmetiky, jedla, ale aj ked som pouzivala vsetko rovnako, tieto prejavy sa objavovali, mizli a potom sa znovu objavovali, ziadne ine priznaky ako bezne pri jacmeni som nemala. Skus teda este ocne a uvidis a hlavne sa nemaluj teraz a vsetku kozmetiku, ktora prisla do kontaktu s ocnym okolim (spirala, ceruzka, linka) vyhod, nakolko na nej mozu byt bakterie a aj ked to niecim preliecis, vrati sa to z tej kozmetiky - vlastna skusenost, plus castejsie vymienaj uterak na tvar teraz, drzim palce