icon

Opuchnutý členok bez zjavnej príčiny: čo robiť?

pribinak
Včera o 05:45

Ahojte,
včera večer som si všimla, že mi takto opuchol členok. Nie som po žiadnej túre, úraze, zlom kroku.
Myslela dom di, že do ráno idouchne. Stále je opuchnuty. Neboli to vôbec, ale je to cudne.
Máte skúsenosť?
Ďakujem

anonym_b0522d
Včera o 05:53

mne sa to v lete robi, zacalo to pred 2 rokmi cely rok nic len v lete ked sme sli do pariza busom a druhy krat na stanovacke...Povedala som to mojej endokrinologicke ale nic mi k tomu ze ked je to len raz dvakrat rocne v lete. Ono mi to odpuchlo skus sprchnut studenou vodou

anonym_ac52bb
Včera o 06:03
@anonym_b0522d

mne sa to v lete robi, zacalo to pred 2 rokmi cely rok nic len v lete ked sme sli do pariza busom a druhy krat na stanovacke...Povedala som to mojej endokrinologicke ale nic mi k tomu ze ked je to len raz dvakrat rocne v lete. Ono mi to odpuchlo skus sprchnut studenou vodou

@anonym_b0522d skúšala som sprchu striedať studena - tepla včera večer, nepomohlo. Vyzerá to ako balón s vodou

anonym_b0522d
Včera o 06:05
@anonym_ac52bb

@anonym_b0522d skúšala som sprchu striedať studena - tepla včera večer, nepomohlo. Vyzerá to ako balón s vodou

@anonym_ac52bb no mozno v pondelok v doktorke moze to signalizovat aj poruchy obehu, srdca....zavodnenie nic s cim by si vedeli poradit neustiplo ta nieco?

unicornlady
Včera o 06:08

Skús octanovú masť.

anonym_ac52bb
Včera o 06:14
@anonym_b0522d

@anonym_ac52bb no mozno v pondelok v doktorke moze to signalizovat aj poruchy obehu, srdca....zavodnenie nic s cim by si vedeli poradit neustiplo ta nieco?

@anonym_b0522d nie neustiplo

anonym_ac52bb
Včera o 06:14
@unicornlady

Skús octanovú masť.

@unicornlady mna to neboli, nemala som úraz

anonym_efc171
Včera o 06:15

@pribinak to môže byť cievne. Nemáš problémy s krvou? Radšej za doktorom, aby ťa poslal na cievne, tam urobia usg, čo nemáš nejaku trombozu. Nie sú srandy.

anonym_ac52bb
Včera o 06:16
@anonym_efc171

@pribinak to môže byť cievne. Nemáš problémy s krvou? Radšej za doktorom, aby ťa poslal na cievne, tam urobia usg, čo nemáš nejaku trombozu. Nie sú srandy.

@anonym_efc171 och,, len tromboza nie. V stredu letím 4 hodiny

anonym_efc171
Včera o 06:54
@anonym_ac52bb

@anonym_efc171 och,, len tromboza nie. V stredu letím 4 hodiny

@anonym_ac52bb tak kompresné pančuchy na cievne veci do lietadla na nohy. Ak je to cievny problém. Kompresné ti za doplatok predpíše lekár ( 9,50 eur) doplatok, alebo na plnú úhradu okolo 30 eur a vyššie. Ja som mala podobne, ale teda mňa to.na.dotyk bolelo, bolo červené a teplé, akoby aj žily bolo vidno.

anonym_a7a2e2
Včera o 07:07

Al

veselo_neveselo
Včera o 07:32

@pribinak na obrazku to vyzera ze mas starsiu modrinu na priehlavku? Ci to je tien? Ale tipla by som, ze to bude zo starsieho zranenia? Chladit a nohu hore 🤷‍♀️

anonym_ac52bb
Včera o 07:35
@veselo_neveselo

@pribinak na obrazku to vyzera ze mas starsiu modrinu na priehlavku? Ci to je tien? Ale tipla by som, ze to bude zo starsieho zranenia? Chladit a nohu hore 🤷‍♀️

@veselo_neveselo nemam modrinu, ani staršie zranenie.
Ten tieň to je ešte opálená koža z dovolenky 😊

anonym_ae8e82
Včera o 07:36

tlak máš v poriadku? močenie OK?

anonym_ac52bb
Včera o 07:41
@anonym_ae8e82

tlak máš v poriadku? močenie OK?

@anonym_ae8e82 áno. Mam doma tlakomer

anonym_be0bf9
Včera o 07:44

Ak nepomôže octanova masť (odstraňuje opuch) , obviaž to elestickým obväzom, vyložiť nohy, tak ráno lekárovi. Skús na lačno, zober ranný moč pre istotu, nech ti zoberie krv. Možno pošle pod rtg.. alebo cievne.. Na členku vidno drobné žilky červené.
Ke´d sú problemy so srdcom zvyknú opuchnúť členky. Nemusíš cítiť bolesť. Nemaj strach. Hlavne to rieš s lekárom

anonym_ac52bb
Včera o 07:46
@anonym_be0bf9

Ak nepomôže octanova masť (odstraňuje opuch) , obviaž to elestickým obväzom, vyložiť nohy, tak ráno lekárovi. Skús na lačno, zober ranný moč pre istotu, nech ti zoberie krv. Možno pošle pod rtg.. alebo cievne.. Na členku vidno drobné žilky červené.
Ke´d sú problemy so srdcom zvyknú opuchnúť členky. Nemusíš cítiť bolesť. Nemaj strach. Hlavne to rieš s lekárom

@anonym_be0bf9 no budem musieť, ďakujem

anonym_be0bf9
Včera o 08:09

..som si spomenula....Ak máš kapustové listy, trochu ich vyvaľkaj, alebo poklep drevenou varechou, prilož a obviaž obväzom. To mi raz poradila magistra v lekárni. Pomohlo to.

anonym_ac52bb
Včera o 08:12
@anonym_be0bf9

..som si spomenula....Ak máš kapustové listy, trochu ich vyvaľkaj, alebo poklep drevenou varechou, prilož a obviaž obväzom. To mi raz poradila magistra v lekárni. Pomohlo to.

@anonym_be0bf9 😂😂👏👏👏 toto si dávala moja babka na kolena 😃😃😃do kelu som ako 80 ročná dôchodkyňa

anonym_87aac3
Včera o 08:37

s takým opuchom by som sa bála letieť

anonym_ac52bb
Včera o 08:44
@anonym_87aac3

s takým opuchom by som sa bála letieť

@anonym_87aac3 veď sa bojím

anonym_be0bf9
Včera o 12:24
@anonym_ac52bb

@anonym_be0bf9 😂😂👏👏👏 toto si dávala moja babka na kolena 😃😃😃do kelu som ako 80 ročná dôchodkyňa

@anonym_ac52bb hmmm. aj mladí majú také problémy, nielen dôchodci. Hlavne že to pomáha