Otrava avokádom a jej príznaky. Máte skúsenosti?
Ahojte ženy určite mi to budete písať že som Tupelo urobila som pomazánku zo 6 kusov avokáda zmiešala som to karičkou a pridala citrón zmixovala som to všetko som zjedla sama a následne ma chytil záchvat také kŕče ktoré si neviete predstaviť ležala som bezhybne na zemi
Potom som išla na záchod vracať a hnackovat….. stalo sa vám to niekomu? Dala som si lieky cierne uhlie imodiu
Probiotika asi po 3 h sa to upokojilo myslela som si že zomieram nebola som si istá či som chytila črevnú virózu alebo to bolo z toho
Denne by si mala zjest tak max jedno avokado a nie 6
Urobila som to z celého toho sáčku v ktorom je 6 kusov avokad… som určite ponaučená ja som si fakt myslela že zomriem z tych krčov
Si zjedla 6 ks avokáda čo je odporúčaná dávka tak pre asi 12 tich ľudí a ty sa divis, že ti bolo zle? Tebe bolo zle z toho obžerstva, čo máš.
Si zjedla 6 ks avokáda čo je odporúčaná dávka tak pre asi 12 tich ľudí a ty sa divis, že ti bolo zle? Tebe bolo zle z toho obžerstva, čo máš.
@doriiis
Tak mám 162 cm a 50 kg tak neviem či obžerstvo
@anonym_autor Aj dobré si treba užívať s mierou...aaale, tiež niekedy ďakujem za existenciu živočíšneho uhlia
@anonym_autor črevné problémy spôsobil sorbitol v avokáde. Nabudúce si daj 1 ks 🙂
@anonym_autor ja som jedného času jedla avokádo a raz som z neho chytila tiež zvracanie a proste hnačky, strašne sa mi zhnusilo. Keď vidím dajaké recepty z avokáda, až sa strasiem. Je to exotické ovocie, tak nie sme dajako na to zvyknutí, aj s ananásom treba opatrne, pomaranče tiež pomenej kvôli alergií, o plodoch mora ani nehovorím.
@anonym_autor Keď som čítal názov témy, tak mi napadlo, že si otrávila psa. Pre psov je avokádo jedovaté.
Jedno avokado robim na ranajky mne a muzovi. A to este mam pocit, ci to neprehanam s mnozstvom. A ty zjes 6 avokad. Si snad robis srandu. Ja tejto teme neverim. Tolko tuku.
@anonym_autor to ako všetko naraz si zjedla?
@doriiis
Tak mám 162 cm a 50 kg tak neviem či obžerstvo
@anonym_autor o to viac, že si takáto štíhla útla je to šialená porcia, ja mám rovnakú výšku váhu a dávam si tak polku avokáde a zle mi je už len pri pomyslení na to, že by som ich zjedla 6… zjedla si toho proste veľa a prežrala si sa, tak ti bolo zle, tej karicky tam na toto množstvo asi tiež nebolo málo…
@anonym_autor Keď som čítal názov témy, tak mi napadlo, že si otrávila psa. Pre psov je avokádo jedovaté.
@chrobak7 ja som zas čítala že otrava alkoholom 🤣
@anonym_autor dobre si sa prečistila a premazala črevá tým množstvom tuku. Milujem avokádo, ale 6 by som nikdy nedala, max jedno na posedenie, aj to v šaláte.
Sa smejem :D ale hlavne, že si v poriadku no 🙂
Na 6 avokad len 1 citron? 🤔 Aspon 6 si si ich mala dat. Ked uz,tak uz 😁 Fuu tolko tuku ti muselo riadne premastit creva.
Ako si to dokazala zjest? SEST avokad? 🙈
@simsalabim to boli určite tie malinké, čo predávajú v Kauflande v takej sieťke. Ja si skôr myslím, že neboli dozreté, alebo boli už po dátume spotreby. Ja tie maličké zjem hocikedy 2-3 naraz a nikdy mi nič nebolo.
@simsalabim to boli určite tie malinké, čo predávajú v Kauflande v takej sieťke. Ja si skôr myslím, že neboli dozreté, alebo boli už po dátume spotreby. Ja tie maličké zjem hocikedy 2-3 naraz a nikdy mi nič nebolo.
@ika02 Ano presne tie v tej sietke. Robila som prosté pomazánku a sedela som pri telke a ako som pozerala film tak som to celé prosté zjedla no je to tak ako. Ďakujem za všetky názory. Len zaujímavé bolo to že tieto kŕče na mňa prišli v noci a tú pomazánku som zjedla okolo 17.00
Na 6 avokad len 1 citron? 🤔 Aspon 6 si si ich mala dat. Ked uz,tak uz 😁 Fuu tolko tuku ti muselo riadne premastit creva.
@iwesska Stolica aj bola mastna …….
@anonym_autor kamoska ma takú silnú alergiu na advokado, že ju naposledy brala záchranná sluzba, lebo jej navrelo hrdlo a nevedela dýchať. A voľakedy ho jedla nonstop
@anonym_autor kamoska ma takú silnú alergiu na advokado, že ju naposledy brala záchranná sluzba, lebo jej navrelo hrdlo a nevedela dýchať. A voľakedy ho jedla nonstop
@vikiiiiiiii33 ja som nikdy problém s avokádom nemala a to sme robili bežne tieto pomazánky myslela som si že som chytila virózu ktorá takto náhle príde ale nie aj ho poriadne umývam neviem fakt zdá sa mi že som našla aj viacero diskusii kde ľudia mali podobné reakcie aj z jedného avokáda
@anonym_autor nezabúdaj, že citrusové ovocie obsahuje veľa chémie, aby vydržalo prevoz, skladovanie a neplesnivelo.
A co ked mas tolko cm a kg ? 😀
Mam podobne a ano tiez to nazvem ze si bola proste nenazrana. Pre boha naco 6 avokad ????
Zjedla si proste strasne vela , avokado uz len jedno ma vela tuku
Sa čuduješ že ti bolo zle pri tvojej postave, čo potrebuje na celý deň asi 50-55g tuku si do seba naraz napchala 120-180g tuku (neviem aké veľké avokadq to boli) + tučný syr. Ved to je na žlčníkový záchvat ako vyšité. Zošokovala si telo a hlavne žlčník.

@anonym_autor Cele si to zjedla?? Tak si si uhnala zlcnikovy zachvat asi - vies kolko tuku ma avokado? a karicka urcite tiez dost...