Overené ukľudňovacie techniky, keď ste z deti s nervami v koncoch
Damy pozname to kazda,zavazok, ze sa uz nezmenime z nervov z deti na uragan....Mne sa ho dari plnit a ked pocujem 185 zvadu mojich deti je to ta povestna posledna bodka kedy mi vybuchnu nervy a zmenim sa na 10 hlavu dracicu.Doslova.Prosim vas poradte co robite vy preto,aby ste sa takymto situaciam vyhli a co robite ked to prepukne?Aby bolo jasne,nie som mamou od vcera,mam 2 deti a 10 rocne skusenosti,ale viem sa rozculit tak,ze az mne ostane zle a potrebujem s tym pracovat.Prosim,vycitky si nechajte pre seba,keby som sa preto netrapila nepisem tu,potrebujem len overene konstruktivne rady zien,ktore maju osobne skusenosti.A samozrejme dakujem.
U mna pomoze iba jedno, ked uz citim, ze to vo mne "vybuchne", tak ak mam moznost poprosim manzela, starych rodicov, svagrinu...nech mi dieta postrazia. Ja vacsinou idem na kratku prechadzku, u mna zabera cerstvy vzduch. Ak sa neda, tak aspon predychat na balkon, kym sa dieta hra v ohradke.
Ale som tiez iba clovek, nie som dokonala...moje dieta je velmi temperamentne a obcas proste vybuchnem. Tiez sa v tomto snazim zdokonalovat a som vzdy rada, ked sa mi to podari este pred "vybuchom" predychat a ustat.
Mne pomaha si zacuvat a opriet sa chrbtom o stenu a dychat-citim akoby oporu a od chrbta sa citim “bezpecne”. Dalej mi velmi pomahaju noise cancelling sluchadla, nepocujem ten rev a som viac v pohode
Ja vacsinou odidem a ratam do 20, potom casto dam decku ultimatum takeho charakteru, ze nie je dost zla opcia, to sa tiez rychlo ukludni. Niekedy zacnem dieta imitovat v jeho spravani, proste robim zrkadlo jeho stavu, pripadne si lahnem na zem.
Odist. Naj je vonku. Otvorit si balkon. Studena voda. Pomodlit sa. Zamerat myslienky inde. Pocitanie pri nich mi nepomaha. :D Mozno tak od nich do 100.. Naj je sa asi zasmiat (co ja nedokazem). A vymysliet detom inu aktivitu a velmi neriesit konflikt. Vratit sa k nemu radsej neskor.
@sheila121 vies co, asi áno, prave som si spomenula, ze ked sme revali, tak nas naši napodobnovali - nejak sa nám potom uz neoplatilo revat.

Sice to nie je kvoli detom, ale mne pomohlo pocitat do 10 alebo odist do inej miestnosti. Zvycajne medzicasom zistom, ze nie je preco sa rozculovat