Padajú mi vlasy, bolia kĺby, priberám
Ahojte baby, mam taky problem. Padaju mi vlasi ale nenormalne, bolia ma svali,klby, priberam, zobudzam sa unavena. Bola som na kvr.testy ale vsetko mam v poriadku. Priznky su ako pri stitnej zlaze. No doktor mi nechce dat odporucanie na endokrinologiu. Co mam robit? Za odpovede dakujem 🙂
kokos to co je ze ta obvodak neposle niekde ked ho oto este vyslovene ziadas aj ked krv vysla dobre a ty sa stale zle citis tak akoze to ma byt v pohode a ty sa teraz na cely zivot trapit a nespat lebo krv bola v pohode? to je uplne chore! ja som mala krv tiez dobre u obv. tak neriesili sme ale jedze mamca bere lieky na stitnu tak som sa sama bez vymenneho objednala(nechapem ved vymenne listky rusili pred nejakym casom) a v pohode ma vysetrila rano na ktv sono a vgsetrenie sice na cely den to bolo ale raz za pol roka prezijes. dala mi lieky slabucke a to len teraz ked som tehotna inak neberiem.
chod za obv este raz ved ze sa necitis dobre sak neni retardovany nech nieco vymysli preboha
@nunusik37 Kedze ti (okrem ineho) padaju vlasy, chod na kozne, tam vymenny listok nepotrebujes. Dr.ta vysetri a urcite ti bud sama da vysetrit stitnu zlazu, alebo to odporuci obvodakovi a ten aspon to zakladne TSH, ktore vysetrit moze, bude musiet vysetrit. Pripadne ta na Endokrinologiu (aj s vymennym listkom) moze poslat ta kozna dr...
@akvi na štítnu stoja cca 100+ eur... A z mojej skúsenosti sú takéto samoplatovske vyšetrenia na nič, lebo aj tak treba lekára aby to vyhodnotil a liečil...
@simca06022011 100 euro je zanedbatelna suma, ak si mam vybrat, ci si to vysetrit dam, alebo nie.. A treba zajst za clovekom, co sa venuje celostnej medicine, ten odporuci testy - cast sa da dohodnut u klasickej dr., cast si clovek priplati..a hlavne, nebude platit za blbosti, ale len za to, co skutocne treba.. Ale ak ide o zdravie, tak lamentovat nad 100 eckami je nezmysel..
@akvi nejde lamentovanie ale skúsenosť ;) vycalovala som za samoplatovske vyšetrenia dosť aby som to vedela posúdiť, a vôbec to nratam na stovky, naivne som si myslela že ty!to štýlom sa niekam pohnem rýchlejšie a pohodlnejšie ako niekoho presviedčať... ale zaklad je mať dobrého praktického lekára a tiež nemyslieť si že prečítaní fór je zo mňa hneď lekár. Keď príde ku endokrynologovi on jej testy spraví a aj ju vyšetrí. Ak treba môže ísť do iného mesta... Alebo napr internista vie urobiť ak odbery ba štítnu žľazu, gynekológ zase ďaľšie hormóny... Ak je presvedčen sa že niečo nie je ok...
@viktora26 v bb sa čaká aj viac 🙂 v júli má objednali na apríl ;)
@simca06022011 ved ano, ale autorka temy evidentne dobreho dr. nema.. A ja klasickym dr. nedoverujem, chodim za celostnym dr. Testy mi nemusis vraviet, kolko stoja, mam stiahnuty cennik 😀 Tiez som cosi minul potrebovala, co sa vramci preventivky akoze nedalo.
@nunusik37 to je co za doktora ze ti nechce dat papier aby si isla aj tam? To ze mas dobre vysledky este nemusi znamenat ze nemas ziadne problemy. Chod tam baraj aj bez listka
A boli ste tiez niekto este v Lubochni na konzultacii/vysetreni ?
@simca06022011 v juli ta objednali na april? maticka skakava... 🤐 🤐 🤐
@lilifee ja som bola, ale asi pred 7 rokmi. Uz vtedy tam mali nervy z toho, ze preco som sa objednala tam, ked spad mam inde, resp. ked ma tam neposlal endo.. Len moja vtedajsia obvodacka mi povedala, ze sa mam objednat rovno tam, lebo vedela, ze k tomu jednemu endo v okrese sa hroooozne dlho caka, plus v Lubochni su naj odbornici. A uz vtedy tam bolo na mraky ludi, cely den tam clovek zabil. Od 6-tej rana. A odchadzali sme asi o 15-tej.. Plus male decko s nami, no des..
@lilifee nie,nebol nikde ,v ramci preventívky nasli na sone nieco,a obvodačka ho poslala na endokrinologiu.Kedze v nasom meste sa na vysetrenie caka aj 4 mesiace,zbehol si do Lubochne a objednali ho za par dni.A potom to malo už rýchly priebeh.Ale zas,nebudem tajit,že pomohli znami lekari.Lebo bol objednaný na operaciu zas o 3 mesiace.Ale Ružomberok je v tomto akosi popredu.Do 3 tyždnoch bol odoperovaný a hadam vsetko bude ok
@lilifee nebola nakoľko pacienti čo nie sú spadovy majú mať odporúčanie od endokrynologovi... Ale chodia tam pacienti aj tak, neviem 🙂
@lilifee všade potrebuješ výmeny lístok, okrem gynekológa, kožnej, zubara a očnej ak potrebuješ okuliare. To si kľudne môžeš zapamätať, tak to momentálne je. Bez výmenného si vieš dohodnúť vyšetrenie ako samoplatovske a uhradia si ho.
@akvi môže ho vymeniť tiež ak je taký zlý ;) mne endokrynolog povedal že drvivá vacsina pacientov k nemu na prvovysetrenia chodí totálne zbytocne a náhodou to je jeden z lubochne... Rozčuľuje ho že preventívny skrinky už nevedia robiť praktický lekári a endokrynolog z supluje aj gynekológa... No co už... Tak si počkáme na termín...
@smile31 mne jedna známa povedala že mám zavolať do poisťovne nech mi povedia kam mám ísť a vezmú má 🙂)) no neskúšala som....
@simca06022011 Tvojmu endokrino sa necudujem... baby tu na Mk pisu, tak 80% davaju obvodaci vysetrit len TSH. ziadne T4, T3 anti-TPO, hladinu vit. D A b12, cinnost ladvin v suvislosti so stitnou...a este mi napisu, ze co vymyslam a pod... No nevymyslam, ono by sa to malo vysetrit a predpokladam, ze ak nie vitaminy, tak tie hormony stitnej kazdy dobry endokrino vysetri. JE tiez obrovskou nedbanlivostou, ked jedna pisala, ze mala tsh 17 a aj tak sa jej narodilo zdrave dieta... tak "co strasim" Tsh ma byt pocas tehu max. 2,0-2,5. ale vsak nevadi, ja som dobre nastavena, o mna sa moja dr. dobre stara.

@nunusik37 ahoj, mne moja obvodna tiez nezistila pri odbere nic. A tiez mi padali vlasy a strasne som pribrala. Na endo ma poslal az gynekolog ked som otehotnela. Tam mi povedali ze kebyze niesom tehotna tak by mi nedali ziadne lieky ale kedze hej tak som musela brat. Teraz po porode tiez musim ale uz nizsiu davku.