Penicilín znášam dobre. Budem aj Amoxicilin?
Ahojte baby, ked som niekolkokrat mala penicilin a ampicilin bez problemov, nemusim sa bat ani Amoxicilinu (patri do rovnakej skupiny antibiotik)? Raz som ho mala a po druhej tbl som sa trosicku vyhadzala na krku, dr to uzavrela, ze to nie je z Amoxicilinu, len ja si uz nepamatam ci som ho brala dalej.
@janinah no praveze som bola s tym vtedy u dr a ona, ze to nie je od Amoxicilinu, ze ho mam brat dalej, aleja sa dost bojom to riskovat.
@jessinocka tazko povedat, ono vacsinou je alergia na vsetky peniciliny, lebo maju velmi podobnu strukturu.. vyhadzanie nemuselo byt konkretne z ATB, ale mozno tam bola kombinacia ATB+slnko/alkohol/drazdive jedlo,...
@maryskas praveze si ine detaily uz nepamatam ☹ alkohol som isto nemala. Okrem nich som brala penicilin, ampicilin, Penbene v inych obdibiach a vsetky boli bez problemov. Ja by som to aj riskla, keby bolo najhorsie co sa moze stat, ze sa zase vyhadzem, ale bojim sa silnejsej reakcie ☹ mam to predpusane kvoli helikobakterovi, ktory mi ine problemy nerobi.

ak si mala kožný prejav,tak to považuj za alergiu bez ohľadu na skupinu liekov