Platia sa na pohotovosti vopred alebo na splátky?
Dobrý deň. Mam takú otázku.. sice som nebola na to pripravená.. teraz som mala clviac vydavkov, ale začal ma strašne bolieť zub a poobede pojdem na pohotovosť (k svojmu sa mi nedá, som teraz bez auta a cestu mam daleko) .. ale pozerala som cennik na pohotovosti, vedia dávať aj na splatky? Ci bez peňazí ma neošetria ? Ako toto vlastne funguje ? Za svojich 30rokov zivota nemam s tym skusenosti, ale zub bude musiet ist urgentne von. Ďakujem za radu.
pokiaľ sa jedná o súkromnú pohotovosť, každý poskytovateľ má svoj cenník a pacient úkon platí v plnej miere priamo na mieste a naraz, splatky urcite mozne nie su teda pokial viem tak nie, ceny závisia od lokality, stupňa vybavenia ambulancie a rôznych ďalších faktorov. Štátna pohotovosť by mala zohľadniť, či ste absolvovali preventívnu prehliadku a máte nárok na čiastočnú úhradu výkonu zo zdravotného poistenia.
To akože nemáš na vytrhnutie jedného zuba??? Ja neviem, koľko za to pýtajú na pohotovosti?
Skús si tam zavolať, a opýtaj sa koľko sa platí. Ale načo máš zbytočne platiť, keď ti ho môže vytrhnúť tvoj zubár ? Radšej si zohnal odvoz a choď ku svojmu.
Je rozdiel ak sa trha klasicky zub a ak sa trhaju osmičky, pri osmičkách je cena vyššia, samozrejme je to drahsie aj na sukormnych klinikach ale viem ze v Ba na Nivach robia klasicku extrakciu na pohotovosti od 50€ 🙂
Ide o 8mičku zub
Fuha tak to radsej riesit u svojho zubara leno na pohotovosti je to drahsie a solatky sa pravedepodobne nedaju, este som o tom nepocula ze by to niekde tak robili
A to sa plati dopredu? 😀 nikdy som to neriesila...co ked vytrhnu a ups, nemam so sebou peniaze? 😀
Aha jasne chapem a co tak v okoli najst nejakeho ktory by bol ochotny zobrat urgentne ale nie je pohotovost? 🙂 vypytal by si zrejme menej asi by bolo treba obvolat zubarov v okoli mozno by sa nasiel nejaky ochotny ci?
Vytrhnutie u nás na pohotovosti cez víkend 100 eur viem , ze to bola taka dlhodobo rovnaká cena
Pohotovost u nas stoji 2 e ako klasika ked idete na urgent ale u nas je len cez vikend a urobia len to najnutnejsie. Inak trhanie zubu klasika 30e za injekciu
Ako vieš ze ti budu osmičku trhat? Máš ho tak skanzeny a je cely vonku ? Ak ti rastie, tak zub bolí a možno ti to len ošetria a dajú lieky. Zas na pohotovosti sa ti nikto nebude vrhať do chirurgickeho odstránenia osmičky. A osmičky sú draha záležitosť, treba rátať s vyššou sumou. Na splátky pohotovosti nefunfuju.
Skús obvolat stomatochirurgie v okolí pokiaľ ide o osmičku, v MT je taká v nemocnici len netuším aký termín ti dajú, je potrebné aj výmenný lístok ale nemala by si tam nejak extra doplácať
Treba ist k zubarovi, on posudi co dalej.. mne vsetky osmicky vytrhol moj zubar.. za dve minuty, ziadny stomatochirurg
Ale na splatky to zial asi nepojde a uz vobec nie na pohotovosti

Na splatky ti urcite na pohotovosti nic neurobia, skus si od niekoho pozicat.