icon

Podarilo sa vám zbaviť panických atakov a úzkostí bez liekov?

23. jún 2026

Ahojte. Dajte tipy, ak áno, že ako. Myslela som si, že už sa mi to nikdy nevráti, vyše roka som mala pokoj, ale sú tu zas. Intenzívne, asi 2 týždne. Priznávam sa, že veľmi sa k tomu v hlave vraciam, skúmam a analyzujem a neviem sa z toho vymotať. Ďakujem.

biba_18
23. jún 2026

áno aj nie. na začiatku lieky, neskôr pomaly vysadenie a terapia s psychologom…
mne to spúšťa stres. teda k vyššie napísanému aj eliminácia stresu…
ja sa nehrabem v myšlienkach. nepomáha to, skôr naopak…

autor
23. jún 2026
@biba_18

áno aj nie. na začiatku lieky, neskôr pomaly vysadenie a terapia s psychologom…
mne to spúšťa stres. teda k vyššie napísanému aj eliminácia stresu…
ja sa nehrabem v myšlienkach. nepomáha to, skôr naopak…

@biba_18 veď ja sa priznám, ja si to spustím vždy sama vracaním sa späť, analyzovaním atď. Proste keď som vyčerpaná, tak tomu prepadnem v slabosti. Aká forma terapie pomohla? Ďakujem

biba_18
23. jún 2026
@anonym_autor

@biba_18 veď ja sa priznám, ja si to spustím vždy sama vracaním sa späť, analyzovaním atď. Proste keď som vyčerpaná, tak tomu prepadnem v slabosti. Aká forma terapie pomohla? Ďakujem

@anonym_autor chodila som k psychologovi, strašný blbec to bol, ale mne to kupodivu pomohlo…

anonym_cff637
23. jún 2026
@anonym_autor

@anonym_autor v horúčavách strácame potením veľa elektrolytov často to spôsobuje únavu a môže to negatívne vplývať na psychiku, skús ich dopĺňať + zvýš príjem vitamínu C v ovocí, zelenine.

anonym_94393f
Odpoveď bola odstránená
biba_18
23. jún 2026
@anonym_94393f
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_94393f nie som odborníčka na všetko. ani si to nemyslím a ani sa tak neprezentujem. ja si naopak viem priznať že niečo neviem…
rozoznať blbca ale viem…
aj nespokojného človeka ako ty viem rozoznať… nemáš čo na práci len niekoho sledovať a zakaždým sa mu prihovárať…
takí ako ty to tu dávajú dole…

anonym_94393f
23. jún 2026
@biba_18

@anonym_94393f nie som odborníčka na všetko. ani si to nemyslím a ani sa tak neprezentujem. ja si naopak viem priznať že niečo neviem…
rozoznať blbca ale viem…
aj nespokojného človeka ako ty viem rozoznať… nemáš čo na práci len niekoho sledovať a zakaždým sa mu prihovárať…
takí ako ty to tu dávajú dole…

@biba_18 ja ťa nesledujem. Niekedy keď vidím niektoré tvoje príspevky, tak zdvihnem obočie. Takí ako ja, nie sú v kurze, lebo povedia veci tak ako sú.

biba_18
23. jún 2026
@anonym_94393f

@biba_18 ja ťa nesledujem. Niekedy keď vidím niektoré tvoje príspevky, tak zdvihnem obočie. Takí ako ja, nie sú v kurze, lebo povedia veci tak ako sú.

@anonym_94393f nie. takí ako ty povedia veci ktoré si domýšľajú. nie také aké sú. to je rozdiel…

anonym_94393f
23. jún 2026
@biba_18

@anonym_94393f nie. takí ako ty povedia veci ktoré si domýšľajú. nie také aké sú. to je rozdiel…

@biba_18 a takí ako ty nemajú kúska sebareflexie. Maj sa 🫠

biba_18
23. jún 2026
@anonym_94393f

@biba_18 a takí ako ty nemajú kúska sebareflexie. Maj sa 🫠

@anonym_94393f maj sa? veď ty si písala mne 😂😂 to je také teatrálne… ale maj sa 👍

anonym_94393f
23. jún 2026
@biba_18

@anonym_94393f maj sa? veď ty si písala mne 😂😂 to je také teatrálne… ale maj sa 👍

@biba_18 som ťa pozdravila na rozlúčku, patrí sa. Nevulgarizujem diskusiu nikdy.

anonym_cf7ba1
24. jún 2026

No ja mam silne uzkosti. Mam predpisane AD 1x denne a 3x denne neurol 0,25. V pondelok utorok mam termin na psychoterapiu. Mám to už dlho, nezlepšuje sa to len zhoršuje. V tychto horucavach sa potim a buši mi srdce musim si davat neurol, nemôžem ani spať mam navaly tepla, byvam v byte čiže tu je strašne teplo. Spim veľa, stravu mam dobru, vitaminy, pohyb, elektrolyty, zvieratá, šport, magnezium, vela ovocia zeleniny masa, žiadny fastfood,vela vody mineralky. Podľa mňa bez liekov vam nepomôže nič. Tiež to skušam bez liekov ale žiadne vysledky. Asi len AD na cely život.Je to aj geneticke. Ake mate priznaky? Ja mam neskutočny strach a uzkost bušenie srdca, nerozhodnosť, mozgova hmla, unava, stres, keď napriklad mam ešte väčši stres keď sa mi niečo stane a malo spim tak mam hneď herpes hneď som chora na antibiotikach vyčerpaná. A takto stále dookola sa trápim. Ale musim povedať že keď som brala par rokov dozadu Escitil tak mi bolo lepsie nebolo to dokonale ale lepšie, mala som strach len občas, hnačky, sucho v ustach,unava,chut do jedla. Neskutočne som aj pribrala 30kg. Ale escitil prestal učinkovat neviem ci 6 rokov som ho brala. Predtym som brala asi sertralin. Mama mi vždy hovorila už maš lieky nemôže ti byť zle, ale mne bolo ešte viac. Musela som byť len doma. Ja mam uzkosti celý deň a nechápem z čoho. Mám kde bývať mám čo jesť mám čo piť mam si čo obliecť, mam zvieratá, a stale mam aj tak uzkosti a poriadne ani nikde nechodím…. Je to genetika a potlačane emocie nezbavite sa toho podľa mna bez liekov ale skúste😞😞Ak vam niečo pomôže napíšte prosim, ja mam nakupeny aj ten Serotonin, rôzne vitaminy aschwaganda, magnerot,gaba,vitamin c b d železo b12, aj čaje medovka mäta lubovnik….. Nemám mať z čoho stres aj tak ho mám nechápem tomu vôbec, samozrejme rodina kamaratky o tom nevedia nikto.