Ako sa účinne zbaviť negatívnych myšlienok?
Ahojte, dajte tipy ako sa účinne zbavujete negatívnych myšlienok. Veľmi často sa vraciam k negatívnym udalostiam v mojej hlave a privolám si tým akurát tak zlú náladu, depku, úzkosť. Už to je lepšie a učím sa pracovať so svojimi myšlienkami, ale možno na inšpiráciu, ak niekto máte nejaký svoj účinný spôsob tak sem s ním .) ďakujem.
tento problem mam tiez, viem si niekedy velmi pokazit naladu a vnutorne sa zozierat (u mna asi trauma po necakanom rozchode/rozvode), casom je to o nieco lepsie, ale tiez by som bola najradsej, keby som dokazala byt panom v svojej hlave a nepodliehat tymto myslienkam
Za mňa psychiater a lieky. Ja som začala užívať Sertralin - ľahká forma antdprsv, a veľmi mi pomohli potlačiť práve tieto myšlienky. Jednoducho ti nejdú hlavou aj keby si chcela.
tento problem mam tiez, viem si niekedy velmi pokazit naladu a vnutorne sa zozierat (u mna asi trauma po necakanom rozchode/rozvode), casom je to o nieco lepsie, ale tiez by som bola najradsej, keby som dokazala byt panom v svojej hlave a nepodliehat tymto myslienkam
@anonym_autor
@anonym_ae6597
decká, meditácia, je to jednoznačné, je potrebné sa zbaviť zlých myšlienok a zlých situácií ktoré ste v minulosti prežili, proste pozmeniť receptory v mozgu, aby neboli naviazané na negatívne spomienky. To sa dá iba stimuláciou pozitívnych podnetov, potom tie negatívne prepoje v mozgu oslabnú a budú sa čoraz menej a menej vynárať až neskôr zaniknú.
Predstavte si, že keď ste boli deti, bolo tam určite veľa negatívnych spomienok, a kde sú dnes? Sú tam stále no už sa nevynárajú, lebo ten prepoj na tieto spomienky oslabol, prípadne zanikol a nahradili ich iné.
Za mňa psychiater a lieky. Ja som začala užívať Sertralin - ľahká forma antdprsv, a veľmi mi pomohli potlačiť práve tieto myšlienky. Jednoducho ti nejdú hlavou aj keby si chcela.
@anonym_135ca0 Dá sa to aj chemicky (lieky), je to rýchlejšie. No dá sa to aj silnou vôľou a nahradiť ich. Je to v podstate rovnaký proces, zmena prepojov v mozgu.
@anonym_autor
@anonym_ae6597
decká, meditácia, je to jednoznačné, je potrebné sa zbaviť zlých myšlienok a zlých situácií ktoré ste v minulosti prežili, proste pozmeniť receptory v mozgu, aby neboli naviazané na negatívne spomienky. To sa dá iba stimuláciou pozitívnych podnetov, potom tie negatívne prepoje v mozgu oslabnú a budú sa čoraz menej a menej vynárať až neskôr zaniknú.
Predstavte si, že keď ste boli deti, bolo tam určite veľa negatívnych spomienok, a kde sú dnes? Sú tam stále no už sa nevynárajú, lebo ten prepoj na tieto spomienky oslabol, prípadne zanikol a nahradili ich iné.
@anonym_a7face ďakujem moc a aké meditácie sú najvhodnejšie? Resp. ako začať?🙂 Nejaké tipy? Skúsim to.
@anonym_ae6597 presne tak 🙈 tiež si stále poviem, že teraz ti hlava budem šéfovať ja ale nie vždy to ide🙈
hned ako prídu, odháňať ich a nemyslieť na to
Ako môžu niekoho napadnúť negatívne myšlienky? Veď počas 24 hod. riešime toľko vecí, že čas na hlúposti ako sú negatívne myšlienky môže mať iba psychicky narušený človek.
@anonym_autor riesim stale, kazdu minutu zivota, odkedy sa mi zacalo diat zle veci ale pomaha mi priroda a chodza
Ako môžu niekoho napadnúť negatívne myšlienky? Veď počas 24 hod. riešime toľko vecí, že čas na hlúposti ako sú negatívne myšlienky môže mať iba psychicky narušený človek.
Toto je aj môj prípad,doslova sa zožieram zlými myšlienkami. Začalo to narodením mojich detí,ten strach keď ochoreli a mne ide v hlave scenár,čo im je 🙏 najviac sa to zhoršilo minulý rok, keď mi zomrel otec na rakovinu a ja ju tetaz všade vidím, niekedy najmä keď mám pms a hlavou mi ide všetko hrozné čo len môže byť. Áno už sa beriem za psychicky narušenú 😀 Strašne by som to chcela zvládnuť sama ,bez psychológa či liekov. No fakt netuším,či meditácia mi na toto pomôže. A vlastne ani neviem ako meditovať. Viem,čo to je,ale neviem to uviesť do praxe. Alebo tá zmena prepojov v mozgu,to ako vlastne aplikovať do hlavy 😂
Stačí sa zamerať na seba, svojich blízkych a všetkých, ktorí sú odo mňa závislí. Znamená to každý deň si stanoviť aktivity, potrebné spraviť, stanoviť priority a hlavne ciele, ktoré chcem dosiahnuť. Ak to všetko absolvuješ, na negatívne myšlienky čas nezostane. Uvedom si, že každou negatívnou myšlienkou oberáš o niečo seba aj svojich blízkych. Ak máš rada všetkých okolo seba a zároveň aj seba, potom nemrhaj časom na negatívne myšlienky, ktorými škodíš aj tým, ktorých máš rada.
@anonym_autor r6chla rada, kym zaberie nieco dlhodobe, tak pocitat. Z cisla 500 odratavat smerom nadol cislo 7.
@anonym_autor ked mi behaju zle myslienky zvyklo mi pomahat ihned zacat mysliet na torty, kolace, zakusky, a predstavuj si ako si zakusujes, ako su ozdobene, ako vonaju. A tak. Proste neutralna pekna tema. Teraz uz zakusky u mna nepomahaju teraz si predstavujen plavca ako plave znak. Ale vseobecne meditacia tiez pomaha.
tiez odporucam meditaciu, myslela som, ze to nie je pre mna, ale vdaka nej som sa dost dostala do pohody...

Za mňa jednoznačne meditácia 🙂