icon

Podarilo sa vám zbaviť psychiatrických liekov?

radkam1995
19. jún 2026

Ja sama som si presla akutnou psychozou. Momentalne sa liecim na depresiu, beriem Kventiax a Litium. Robim co ma bavi, chodim na psychoterapiu, ucim sa asertivite. Napriek tomu tie lieky su tam podla Dr potrebne. Je nieco co vam pomohlo zbavit sa liekov? Viera ci pomoc druhym? Vdaka

Strana
z2
juliet86
21. jún 2026
@radkam1995

@radkam1995 tuto mas super zdroj kde shareuju svoje stories zeny aj to se ako pokracuju nepokracuju v liecbe. v uk je to super se vedia zenu hospitalizovat s babom
https://www.app-network.org/get-involved-with-a...

juliet86
21. jún 2026

a na slovensku nejake zdroje najma aj o senach najdes na vydumamky.sk

radkam1995
autor
21. jún 2026
@juliet86

@radkam1995 tuto mas super zdroj kde shareuju svoje stories zeny aj to se ako pokracuju nepokracuju v liecbe. v uk je to super se vedia zenu hospitalizovat s babom
https://www.app-network.org/get-involved-with-a...

@juliet86 dakujem, pozriem to. Vydumamky poznam

slovakboy
21. jún 2026

@radkam1995 ja som sa zbavil antidepresív, ale mám kolegyňu ktorá musí brat lieky doživotne vzdy ked vysadila, vrátilo sa jej to.

radkam1995
autor
21. jún 2026
@slovakboy

@radkam1995 ja som sa zbavil antidepresív, ale mám kolegyňu ktorá musí brat lieky doživotne vzdy ked vysadila, vrátilo sa jej to.

@slovakboy no dobre a ako sa vam ich, prosim Vas, podarilo zbavit?

slovakboy
22. jún 2026
@radkam1995

@slovakboy no dobre a ako sa vam ich, prosim Vas, podarilo zbavit?

@radkam1995 najprv marodka 5 mesiacov prvé tri týždne kľudový režim s jednou prechádzkou krátkou denne. Režim dňa rozpočítaný na minuty. Pitie, jedenie, oddych, spánok v presnú hodinu, prechadzka, myšlienkové cvičenie, motorické cvičenia EKT metóda, počítanie matematických úloh, skladanie puzzle mi moc nefungovalo ale skúsil som, žiadne rádio, žiadny televízor, žiaden mobil, len meditačná hudba. Jedlo 3x denne ako v nemocnici. Objatia od manželky, povzbudenia od kamarátov. Po 3-4 týždňoch sa prechádzky predĺžili na 2 hodiny a po 5 mesiacoch som šiel do prace. Stále som robil cvičenia, potom aj dychové cvičenia. Tie je dobré robiť hneď na začiatku ale možno keď je to veľmi akútne tak ani nie. Alebo len veľmi jemne. Po nastúpení do práce som povedal šéfovi nech mi dá len polovicu projektov a robil som ich kvalitnejšie. Prvý mesiac boli v práci potrebné nejaké pauzy medzi poradami, ale inak to šlo. Potom som začal znovu športovať ale len zľahka najprv. Celkovo nastavenie. Ľudí aj kolegov vnimam ako deti zo škôlky veľmi to pomáha keď je niekto veľmi vážny a nervózny, kričí, predstav si ho ako spolužiaka v škôlke. Hneď ťa prejde stres a sa aj zasmeješ. Ešte pomáha si pozrieť prednášky od Jaroslava Dušeka. Hlavne predstavenie 4 dohody.
Po pol roku už bolo fajn po roku úplne fajn a po roku a pol som vysadil bez problémov AD.

alan12
22. jún 2026
@slovakboy

@slovakboy zabrali jej lieky aj po druhý krát a žije plnohodnotný život a nevieš čo užíva

anonym_baf443
22. jún 2026

Ja som prestala po dvoch rokoch,som 6 rokov bez. Ale doktorka tiez odobrila. Poporodna depresia. Zmenilo sa to,ked som zmenila myslenie,prestala byt perfekcionalistka, vela veci neriesim. Su ale obdobia,resp.situacie,kedy mi je tak ''slabsie'',ale spomeniem si, co je dolezote,predycham,zabudnem a idem dalej. A co je dolezite? Ja a moja pohoda. Ostatni sa odrazia,tych ja nezmenim,do mojho vnutra si pustam len veci,ktore ma niekam posuvaju,nie zranuju. A takto fungujem a myslim si,ze to davam v pohode. A poznam svoju cenu a nahlas si vravim,ze som veci zvladla.
Ale tiez si myslim,ze to zavisi od diagnozy...

anonym_c08ab6
22. jún 2026

@radkam1995 Ak máš vážnu dg, a Dr.ti povedal, že tie lieky potrebuješ, nevymýšľaj kktny a ber ich. Zo srandy ich nemáš. A nie, vzťahy, láska a neviem čo ti chémiu v mozgu neupravia, zobuď sa

anonym_c08ab6
22. jún 2026
@radkam1995

@sissik ako pisem na psychoterapiu chodim a najblizsie roky planujem chodit aj dozivotne trebars. Pride mi to lepsie ako do seba pchat chemiu.

@radkam1995 Chémia je všetko, aj tvoje telo je obrovská chemicka továreň. Takže tie reči o chémii sú smiesne

radkam1995
autor
22. jún 2026
@anonym_c08ab6

@radkam1995 Chémia je všetko, aj tvoje telo je obrovská chemicka továreň. Takže tie reči o chémii sú smiesne

@anonym_c08ab6 liecbu samozrejme planujem dodrziavat na sto percent. Nemusite na mna hned utocit. Ak nemate cim prispiet, nemusite ani komentovat. Dakujem

juliet86
22. jún 2026
@radkam1995

@juliet86 dakujem, pozriem to. Vydumamky poznam

@radkam1995 si tam velmi silne pribehy tych zien

anonym_c08ab6
23. jún 2026
@radkam1995

@anonym_c08ab6 liecbu samozrejme planujem dodrziavat na sto percent. Nemusite na mna hned utocit. Ak nemate cim prispiet, nemusite ani komentovat. Dakujem

@radkam1995 Komentujem to preto, lebo veľa ľudí šíri nezmyselné bludy o " chémii", čiže liekoch. Takisto preto, že ak je raz v mozgu chemicka nerovnováha, tak viera, ani pomoc, ani neviem čo to nepomôžu, to je holý nezmysel

radkam1995
autor
23. jún 2026
@anonym_c08ab6

@radkam1995 Komentujem to preto, lebo veľa ľudí šíri nezmyselné bludy o " chémii", čiže liekoch. Takisto preto, že ak je raz v mozgu chemicka nerovnováha, tak viera, ani pomoc, ani neviem čo to nepomôžu, to je holý nezmysel

@anonym_c08ab6 Treba ponechat ludom aspon kusok nadeje. Niektore pribehy ludi vyssie dokazuju, ze nejake podnety ich nakopli, samozrejme nie vsetky pribehy su pozitivne.

alan12
23. jún 2026
@radkam1995

@anonym_c08ab6 Treba ponechat ludom aspon kusok nadeje. Niektore pribehy ludi vyssie dokazuju, ze nejake podnety ich nakopli, samozrejme nie vsetky pribehy su pozitivne.

@radkam1995 je vôbec nejaká šanca dostať sa s toho a žiť plnohodnotný život hoci aj s liekmi

radkam1995
autor
23. jún 2026
@alan12

@radkam1995 je vôbec nejaká šanca dostať sa s toho a žiť plnohodnotný život hoci aj s liekmi

@alan12 samozrejme, ze ano. Potrebujete si najst zaluby, ziskat priatelov. Liecbu mate nastavenu dobre, verte lekarom. Urcite sa oplati zit...

anonym_c08ab6
24. jún 2026
@radkam1995

@radkam1995 Nádej je fajn, ale poznala som viac ľudí, ktorí z dôvodu, že ich " vylieči" viera, láska a neviem čo prestali brať lieky a dopadlo to fatálne. Buď pre nich, v niektorých prípadoch pre iných ľudí. Preto sa vyjadrujem tak radikálne. Toto nie sú srandy, obite koleno, vybitý zub a podobne. S takými vecami sa nesranduje a nespolieha na " nádej"

Strana
z2