Podozrivé znamienka, skúsenosti?
@janci05
@1gabca Dakujem pekne za povzbudenie ja som taky bojko.Asi.karcinofovia uz ci co to je😩Viete to vacsie blizsie k.podprsenke co je mi kozna lekarka predtym co som mala vypalila s tym ze je to bradavica vraj to bolo zhruba pred pol rokom.Po vypaleni sa tam vytvoril ten halo efekt ci co to je a vytvorilo sa tam toto znamienko.Neverila som tej lekarke preto som presla k tejto a velmi.ma tymto vyplasila.
@hopo1145 ja mam na sebe asi 200 znamienok. Ked som mala 15 vybrali mi prve tri potom este jedno. Povedala som si ze takto to dalej nejde, je to dost bolestive a tak som si nasla kozneho, ktory ma specialny program na kontrolu znamienok a tym padom ich netreba vyberat iba pozorovat. Za poslednych 15 rokov mi vybral iba jedno na pate, ktore sa mu nepozdavalo. Takze su aj take moznosti.
Super že to máš na chrbte, ja som si dala vybrať na brade asi 5 MM znamienko, lebo sa mi zacalo pomaly zväčšovať. Obrezali to dookola a doteraz mám jazvu ale som rada že je to preč. Potom ešte jedno, našťastie na zadku, tiež hlboko, takže obrezavali a aj do hĺbky isli. .ale tam mi je sumafuk tá jazva...určite vyberať také znamienka...potom môže byť neskoro keď sa zvrhnu
@ceresnovci uz som bola u koznej yz mam sa len objednat na vybranie.Len viete ten strach je strasny teda nie z toho zakroku ale z roho ze ci to nemoze byt rakovina😩upne uz z toho od strachu saliem.
zabija strawch a panika... su 4 moznosti ..
1 nechas si to tak , dostane ta rakovina..
2. vyberies si ho , bude to rakovina, liecba
3. vyberies si ho, nieje to rakovina (:
4. nevyberies ho , nieje to rakovina
. Cim viac to budes oddalovat tym viac stresu se be a svojej rodine nalozis.. nie kazde znamienko je rakovina... vyberaju sa von preventivne... dolezita je prevencia.. nestresuj sa !! skus ineho dr.. mozno povie nieco ine... drzim palce.. :D
A myšlienky, že rakovina,vto nepripusť. Jasné, predchádzať treba, ale aj myslieť pozitívne. Ja si znamienka sledujem. Keby som videla nejaké zväčšenie prípadne svrbenie, alebo zmena tvaru, tak to riešim.
@ceresnovci teda ste mi nalozila😀.Viete ono to ked zacnete rozoberat od kedy a ako a este na nete precitate vselico tak sa uz citim na zomretie😂.Ono to znamienko na lavo vacsie jeho pribeh spred pol roka:bola som tu u nas v Krupine u dr koznej taka mutavka to je.Povedala som jej ze je to vypukle a pod podprsenkou mi zavadzia ze si ho nechcem zosuchat a ona to:to nieje znamienko ale bradavoca a uz aj chytala dusik a palila.Za pol roka mi tam potom vypaleni zostalo to vid na fotke a este sa mi taky kruzok akoze halo efekt sa to vraj nazyva.Ked som jej to povedala tak jej odpoved bola ze aj ona ma take a dalej neriesila to v strede ani len nepozrela.Teraz som ku nech prisla s inym problemom ako je zihlavka na to mi samozrejme nedala nic,tak som vyhladala druhu doktorku v inom meste a ta mi zbadala toto tak povedala ze to treba vybrat.Len neviem ci je normalne ze ked vam nieco vypalia tak ze vam tam naradtie toto?
@hopo1145 nemusis sa bat,mna to napr.vobec nebolelo a budes mat aspon istotu 😊 pri mne sa viac obaval chirurg nez ja,lebo mi to rezanie nic nerobilo...bola som s tym zmierena 😂 zbytocne sa strachovat. Mne vyberali horsie. Vacsie a vypukle,nepravidelne. Ty mas malinke v porovnani s mojimi. Na chrbte mi vyberali skoro 1.5cm velke znamienko v dolnej casti,takze sa mi vkuse pri pohybe hybal obvaz....chodila som ako dilinko a nechci vediet ako som si sadala na wc...jak boh poseidon na tron 😂 mala som 4male a 1velky centralny steh cca 2 tyzdne. Medzitym mi prisli aj vysledky z histologie a vsetko bolo v poriadku. Este par mesiacov som mala taku podkoznu chrastu,akoby gulicku. Dnes je to uz pol roka a nemam tam uz nic. Jazvu mam minimalnu,ani to nevidno. Dalsie som mala pod bradou na krku. To mi dokonca krvacalo a tiez bolo v poriadku a jazvu mi dlho nebolo vidno. Az teraz ked som pribrala ju uz trocha vidiet. Dalsich asi 10 znamienok mam takych,ze ich moja kozna pri prehliadke kontroluje. Plus mi odstranovali aj fibrom vo vlasovej casti. Kozna ma upokojila,ze len male percento znamienok je zlych. Vacsinou ide len o kozne utvary,ktore nie su nebezpecne. Drzim palce 😊
@tanyk Dakujem krasne si zlata.Vies ja som taky bojko a ako som uz pisal vyssie to jedno v strede tmavsie je tam uz minimalne aspon 2 roky.aale to vacsie vzniklo po tom vypaleni akoze bradavice a toho sa bojim ze ci to tam mohlo narast aj po odstraneni.Zmenila som koznu lebo tato nasa to je taka tapa.Manzelovi povedala ze ma rakovinu a poslala ho do BB na onkologiu a tam ho spolu aj s nou vysmiali.A teraz ver takemu cloveku ja som paradoxne ku nej chodila s inym znamienkom ovela vacsim ako su tieto 2 znamienka aj sa to supe ked ze je to nad uchom a moja cela hlava sa supeto na to mi obe kozne povedali ze to nic nieje len daky kozny pigmentovy nevus ale uprosila som ju nech aj to da von lebo si to hrebenom zvyknem zaskrabnut.
Báť sa niet čoho. Narážam na zákrok. Ja som tiež z tých, ktorým príroda nadelila, a to poriadne. Ani ich nerátam. Vyberali mi doposiaľ 3, všetko bezbolestne. Podľa obrázka mám pocit, že sú tmavé, práve preto bolo odporučené ich vybrať, predpokladám.
@hopo1145 na tvári a vo vlasoch sa zvyčajne tvoria fibrómy. ten vyberali z vlasovej časti aj mne. nie sú nebezpečné, ale je lepšie si ich nechať vybrať...mne ten môj zavadzal a často som si do neho "hrabla" s kefou na vlasy... aj kaderníčke sa raz podarilo zatnúť mi doň s hrebeňom, až mi tiekla krv...tie útvary sa však môžu vrátiť i keď ti ich odstránia...ja osobne s vypaľovaním skúsenosti nemám, ale operačný zákrok mi príde lepší, predsa len ti odstránia znamienko/fibróm celé aj "s koreňom" a nielen povrchovo a koža sa rýchlejšie zhojí /aspoň ja mám ten pocit, že je to lepšie/ 🙂 mne kožná dala výmenný lístok dvojmo - keďže fibrómy neodstraňujú na chirurgii, ale len na plastike, lebo je to vraj len z estetického hľadiska...ak máš výmenný lístok (tiež naj 1 lístok na jedno znamienko), tak ti ho odstránia aj na chirurgii a bezplatne aj s histológiou, len vtedy musíš mať ozaj 1 výmenný na 1 znamienko - vyberú ti ich postupne 🙂 samotného zákroku sa vôbec báť nemusíš, je to hop šup a napr. mne to na chrbte ani nevadilo a nevedela som kedy doktor skončil :D pritom ozaj som mala to znamienko obrovské... za pár dní ani nebudeš vedieť, že si bola na zákroku :D
u mňa bol najväčší problém nájsť chirurga, ktorý by mi znamienka vybral...lebo v PO s tým niektorí doktori mali problém... a teda nelákalo ma chodiť na plastiku a nechať tam majland 🙂
@tanyk och mojka...nezavidim pojdem sa v pondelok po niekom pozriet v piatok tam uz lekar nebol.V pondelok idem na kolonoskopiu tak mam tiez dobre nadelene mozno tam v BB by som sa este opytala.Su to neprijemne veci.Tieto 2 na chrbte su celkom male ale mam este jedbo vacsie za uchom to mi povedala ze sa cybrat nemusi ale aj ja si do neho hrabnem vela krat tak aby mi nezavadzal tak nech ide aj ten.Toho sa bojim viac aby neslo von aj s uchom😂😂
To je pravda, znamienka vedia narobiť "šarapatu" a veľké jazvy z tohto nebudú 🙂
Mne vyberali pred tyzdnom 3 co mi tiez kozna doporucila dat vybrat. A pred rokom tiez 3 co sa jej nezdali. Nieje to nic hrozne. Urcite to zvladnes ja som tiez taka cintlavka a v pohode. Ale obavy mam tiez ci to bude OK.

Dobry den podla mna sa nemusite vobec bat moja kozna mi preventivne dava takto vyberat znamienka ,ktore su sice vklude ale do buducnosti by sa to mohlo zmenit ...je to v podstate prevencia .