Pohotovosť v nemocnici
Prosím Vás mám otázku od utorka som chorá no posledné 3 dní mam príšerný kašeľ až ma zadusa. Nemôžem sa ani nadýchnuť lebo hneď sa rozkaslem a píska mi v hrudi. Som neskonale vyčerpaná z toho kašlem každé 4 minúty a nemôžem sa dokáslat. Je to dôvod ísť na pohotovosť? Lebo už lapač aj po dychu. Bojím sa ze mi vynádaju ze otravujem s takou banalitou. A keď tak na akú ambulanciu treba ísť?
Mne raz lekár poradil otvoriť okno , nadýchať sa a poriadne vyvetrať a pomohlo. Výdrž do rána
Ak máš nejaké antihistaminiká daj si tie mali by ti uľaviť. Otvoriť okno a riadne vyvetrať izbu aby sa ti lepšie dýchalo, ak máš nejaký eukaliptovy olejcek nakvapkat na pyžamo. Na pohotovosti môžeš čakať hodiny čo by sa mi kvôli kašľu asi nechceli. Skús nejako vydržať do rána a ísť k svojej dr
Dala som si cibuľová čaj,citrónový čaj,cibuľová sirup aj flavamed,acylpirin,paralel aj slivovicu. Na chvilu pomôže a potom zas znova to iste
Nie. Kamarátka je lekárka a hovorila mi, že na pohotovosť máš ísť s problémom akútnym. Nie že 3 dni kašlem, ale k svojmu obvodnému nejdem.
Keď si čakala doteraz, tak do rana vydrzis a chod k svojmu obvodnému
A ten flavamed si si dala o koľkej? Ten je na vykasliavanie ty potrebuješ teraz utlmiť aby si mohla spať. Tusin alebo fenistyl nemáš?
Píšeš že posledné 3 dni, tým pádom už si na piatok mala kašeľ a chorá si od utorka
Ja zas ti poviem ako záchranár,pokiaľ sa ti stav zhoršil ako píšeš a začínaš mať problém s dýchaním,pokiaľ máš ako a nemusíš volať záchranku-nečakaj ale choď.(pokiaľ si si tej slivovice nedala tod pol litra 🙂 ). Tam môže byť hoci čo. Keď ťa lekár pozrie a popočúva budeš aj ty kludnejšia.
Keď lapaš po dychu je to dôvod volať záchranku ale tiež by som radšej išla na pohotovosť ak by mi to stav dovoloval.
@nepic robím tiež vo zdravotníctve ale popravde keď vidím reakcie tých lekárov tak sa aj bojím volať 155
Inhalátor nemáš? To by Ti pomohlo. Alebo ak sa “bojíš” ísť na pohotovosť, tak do pohotovostnej lekárne kúpiť napríklad Stoptussin. Mne zaberá. Neurobí zázrak, ale kašeľ trošku utlmí. Ale urob tak, aby Tebe bolo lepšie. Ak cítiš, že je to na pohotovosť, choď. Poznám tie stavy záchvatov kašľa, keď ma z otrasov aj hlava bolí. Nemohla si dopredu vedieť, že sa Ti to akurát cez víkend tak zhorší. Takže neurobíš nič zlé, ak využiješ pohotovostnú ambulanciu.

Covid test je negativny. Mala som ho už 2x. Vždy mi pri kašli odídu hlasivky