icon

Polypy po kolonoskopii: Skúsenosti a odporúčania na kontrolu

21. aug 2026

Chcela by som sa spytat, ci vam nasli polypy po kolonoskopii a ake boli vysletky z histologie. Bola vam doporucena kontrolna kolonoskopia po rokoch? Dakujem za kazdy komentar.

anonym_a44722
21. aug 2026

Áno, mala som polyp v 30tich rokoch, high grade. Chodila som na kolono každé 2 roky, neskôr mi to dali každých 5r. Zistené tiež neskôr polypy, ale low grade. Chodím na konoskopiu každé 2r aktuálne.

lilinka76
21. aug 2026

@anonym_autor po prvom odstránení boli výsledky high hrade - šla som po roku, potom po troch rokoch opäť.

autor
21. aug 2026
@anonym_a44722

Áno, mala som polyp v 30tich rokoch, high grade. Chodila som na kolono každé 2 roky, neskôr mi to dali každých 5r. Zistené tiež neskôr polypy, ale low grade. Chodím na konoskopiu každé 2r aktuálne.

@anonym_a44722 a ake si icj mala velke? Hig rate bolo asi kolko, nepamatas? Histo bola dobra? Super, ze ti to kontroluju

anonym_a44722
21. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_a44722 a ake si icj mala velke? Hig rate bolo asi kolko, nepamatas? Histo bola dobra? Super, ze ti to kontroluju

@anonym_autor vieš čo je dysplázia high grade? ide o pokročilý prednádorový nález.

michaela329
21. aug 2026

@anonym_autor môj otec mal niekoľko, kontrola bola o pol roka - vybrali ešte zvyšné tri a už mu stačí prísť zas o tie dva roky. Histologia bola o desať dní, všetko ok.

autor
21. aug 2026
@anonym_a44722

@anonym_autor vieš čo je dysplázia high grade? ide o pokročilý prednádorový nález.

@anonym_a44722 chvala Bohu, ze to mas za sebou. A pri tejto diagnostike nebolo nutne nejake doliecenie dodatocne?

maraba
Odpoveď bola odstránená