icon

Ako zabrániť opakovaným polypom v maternici?

22. aug 2026

ahojte existuje nieco co efektivne zabranuje opakovanej tvorbe polypov v maternici teraz som na pn po operacnej hysteroskopii nastastie bez kyretaze ale znova to zazivat nechcem, som typ co dlho nevydrzi bez sportu turistiky toto ako za trest... pred rokom na preventivke mi dr nasla velky polyp na kontrolnom sone vraj nebol ze sa odplavil menstruacnym cyklom, teraz po roku na kontrole nasla dalsi 4mm ze ho mam dat hned von, okey mam to za sebou bez komplikacii, poradte nieco ucinne dakujem krasne za info ☺️

anonym_c73d51
22. aug 2026

Mne doktorka nasadila progesterón (Utrogestan, vaginálne, 11 dní mesačne), ale ja som mala aj väčšiu sliznicu maternice, takže mne robili aj kyretáž.

anonym_587a8e
22. aug 2026

kolko mas rokov ? lebo 4 mm to je uplne malinky polyp je nutne to vyberat ? a po hystereskopii ved vie fungovat v pohode na druhy den, to by ta nemalo nijako obmedzit

anonym_c73d51
22. aug 2026
@anonym_587a8e

kolko mas rokov ? lebo 4 mm to je uplne malinky polyp je nutne to vyberat ? a po hystereskopii ved vie fungovat v pohode na druhy den, to by ta nemalo nijako obmedzit

@anonym_587a8e ja som mala kyretáž pred rokom a keď dvíham niečo ťažšie alebo cvičím brušáky, cítim podbruško (ako je maternica). Doktorka mi sono robila, ale jej sa zdá všetko ok. A vyjadriť sa mi k tomu nijak nevyjadrila, a to som tam bola 2x.

anonym_587a8e
22. aug 2026
@anonym_c73d51

@anonym_587a8e ja som mala kyretáž pred rokom a keď dvíham niečo ťažšie alebo cvičím brušáky, cítim podbruško (ako je maternica). Doktorka mi sono robila, ale jej sa zdá všetko ok. A vyjadriť sa mi k tomu nijak nevyjadrila, a to som tam bola 2x.

@anonym_c73d51 sama som si tym presla niekolko krat (polypy, kyret atd) a si zober ze bezne sa odporuca, ze zeny mozu po 6 tyzdnovh od kyretu otehotniet (najma po MA) niektore aj skor otehotneju a maternica to zvladne ...
maternica je hladky sval, ten nie je citit, mozno sa porad s fyzioterapeutom alebo trenerom, absolutne to nemusi suvisiet s kyretom ani nema dovod

anonym_c73d51
22. aug 2026
@anonym_587a8e

@anonym_c73d51 sama som si tym presla niekolko krat (polypy, kyret atd) a si zober ze bezne sa odporuca, ze zeny mozu po 6 tyzdnovh od kyretu otehotniet (najma po MA) niektore aj skor otehotneju a maternica to zvladne ...
maternica je hladky sval, ten nie je citit, mozno sa porad s fyzioterapeutom alebo trenerom, absolutne to nemusi suvisiet s kyretom ani nema dovod

@anonym_587a8e Nikdy predtým som to nemala a to som cvičievala pravidelne.

anonym_4d2ea8
22. aug 2026
@anonym_587a8e

@anonym_587a8e ja som mala 5mm a sposoboval obrovske problemy, takze velkost nie je vsetko...

Autorka: toto neovplyvnis.

autor
22. aug 2026
@anonym_4d2ea8

@anonym_587a8e ja som mala 5mm a sposoboval obrovske problemy, takze velkost nie je vsetko...

Autorka: toto neovplyvnis.

@anonym_4d2ea8 ake problemy mas na mysli, mne liezlo nanervy spinenie mimo cyklu vraj to z polypu, nechcela som furt nosit vlozky, cytologiu som mala ok

anonym_4d2ea8
22. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_4d2ea8 ake problemy mas na mysli, mne liezlo nanervy spinenie mimo cyklu vraj to z polypu, nechcela som furt nosit vlozky, cytologiu som mala ok

@anonym_autor velmi silna a exteemne bolestiva ms a problemy s otehotnenim. Po odstraneni tohto maleho polypu vyborne nebolestive a slabsie ms a 3 deti po sebe....

anonym_4a970f
23. aug 2026

@anonym_autor nič...je to hormonálne spôsobené jedine hormóny aj to nezaručuje, že sa nezopakuje.Vacsina žien po 40 tke má polypy a myomy