Pomáha pri úzkosti psychológ?
Ahojte, mávam úzkostné stavy. Som úzkostná od mlada (detstvo) ale po pôrode sa to zhoršilo, natoľko že to musím riešiť. Chcem sa opýtať tie čo máte tento problém pomohol psychológ? Prípadné podľa čoho vyberať? Už v minulosti som mala dosť zle stavy, ale to súvislo s HAK ktorú som potom po dohode vysadila s gyn a upokojilo sa to. Teraz mi to tiež ovplyvňuje dosť zivot, som stále v krčí a zhoršuje sa mi to na noc. Strašne veľa premýšľam a hlava ide nonstop. Čo Vám pomohlo? Je to strašne náročné a ešte som aj dosť citlivá, čiže nejake konflikty ma vedia úplne rozladiť. Ďakujem za skúsenosti
@anonym_autor Mne terapia pomaha, ale to je vzdy proces na dlhsie a nie je to vzdy jednoduche, treba mat na to silu a kapacitu. Cize lepsia cesta za mna je asi skor tie lieky na stabilizaciu a nabratie energie a potom terapia a zmeny v zivote.
@anonym_autor Ja som sa snažil ísť cestou psychológ, až potom psychiater, ale sama psychologička mi vybavila psychiatra. Preto si myslím, že treba ísť najskôr ku psychiatrovi, na predpísanie nejakých liekov, až potom ku psychológovi.
Tiež by som ti odporučil aplikáciu Nepanikár, kde sú nejaké relaxácie a dychové cvičenia.
@anonym_autor mala som to podobne a skončila som až hospitalizovaná. Objednaj sa urgentne ku psychiatrovi, pomôže ti. Po liečbe a nejakom case som sa vrátila úplne do normálu
@anonym_autor mne pomohol psycholog, no nie je to na mesiac, ani dva, chce to cas a nie je to lahke. Pokial ta to uz vyrazne obmedzuje v beznom zivote a nie si schopna normalne fungovat, isla by som aj k pasychiatrovi. Dobry psycholog by mal vediet posudit, kedy ho uz potrebujes..
@anonym_autor vhodny psycholog sa hlada, mne 12 sedeni nedalo vobec nic...utcite keby som skusala inde bolo by to ine. Preferujem psychiatra, ten ide cielene....a je to rychlejsie. Ak si psych.pacient iba psycholog to nezachrani

Úzkosť rieš u psychiatra, najskôr sa daj do normálu a potom psychológ