Pomohla vám kožná lekárka so seboreou vo vlasoch?
Ahojte.Uz dom bola u koznej asi 5 rokov dozadu,doslala som vodicku kortikoidovu,ktoru som nepouzila kvoli o sahu prib.letaku.No a uz som to neriesila.Len teda nanosy supin su,najma nad celom viac.Poradte co robit aj proti rednutiu vlasov s tym spojenym mozno.Dakujem.Chcela by som uz konecne nejake riesenie,len nie zhorsenie.Niektore pripravky sposobuju,ze sa zbavi clovek lupin,no s nimi aj nejakych vlasov...
@lucka_ke jco ale potom?Zlepsi sa to a ked ich vysadim?Bude to uz lepsie?Nad tymto rozmyslam..Ako si to mala Ty,prosim?
@elizabeth88 nepomohla. Pomohlo nám olej geranium a Lemon 1:1. Po pár razoch zmizla a už skoro rok sa nevratila
na tvár použijem kortikoid keď treba, a na pokožku som teraz začala používať sprej od firmy Inaessential, zatiaľ som spoko, je to aj proti svrbeniu a lupinam.
@ckatka pozriem vdaka
@mondolina vdaka
u mňa to súvisí aj s potravinovými intoleranciami, keď zjem čo nemám vráti sa mi to, skús ešte nech ti vyšetria aj toto hlavne laktózu a histamín
@elizabeth88 znama s tým mala roky problémy,predpisovali jej kadečo ,aj kortikoidy,nakoniec jej pomohli prípravky skin cap,veľmi to chválila
Skin cap, síce drahší ale účinný.
ešte som čítala o tuhom šampóne s ichtamolom, ale nemám to odskúšané ja si umývam vlasy bezsulfátovým šampónom, menej mi to dráždi pokožku
@elizabeth88 ja som synovi kupila v lekarni sampon nizoral.
@terina25 pomohlo?
@elizabeth88 ano. A dokonca sa to pouziva aj ked cloveka svrbi koza,moze sa tym samponom umyt. Kolegyna mi to odporucila,ze jej to pomohlo ,ked dostala nejaku koznu alergiu
skús NIZORAL šampón, ja som s ním začínala , prešla na Head&Shouders a teraz mi stačí obyčajný dixi žihľava ,
@nic0le mne skin cap v minulosti uplne okamzite zabral, a teraz uz nezabera ani o trosicku. Neviem, ci nezmenili zlozenie 🤔
Ja mam momentalne s tym tiez problem, zatial mi nic nezabera, uvidim nizoral, ten som este nemala. A vysadila som zatial mlieko. A este by som sa chcela kavy zbavit, ale to mi trocha robi problem.
@elizabeth88 mne pomohol DERCOS, 20 rokov som si myslela, ze mam psoriazu, tak mi to diagnostikovali a davali na to tiez kortikoidy Belosalic. Tento rok som sa dostala k inej koznej a ta mi povedala, ze ziadnu psorku nemam, ale seboreu. Odporucila mi Dercos proti lupinam a svrbeniu na mastne vlasy a od prveho pouzitia mam cistu hlavu.
@dzejn80 u akej kožnej si bola prosím ta? Ja sa tiež bojim, že mám začínajúcu psoriazu ale zatiaľ mi to kožný nepotvrdil. Dal mi kortikoidy a tvrdil, že seborea ale čo som čítala tak seborea sú nejaké pupaciky, či?
@elizabeth88 roky som chodila ku koznej, stale vodicky, masticky same somariny...prd mi to pomohlo. Zo seboreou bojujem od detstva, fakt mi zabera iba nizoral. Niekedy mam lepsie obdobie, inokedy horsie. No v puberte to bola fakt katastrofa
@jjanulienka mudr. dubcekova, zaporozska ul. v petrzalke
@dzejn80 ďakujem moc ☺️
@lucka_ke veru mlieko ako take mi sposobi obcas nejaku vyrazku,preto skor jogurt,ked tak.

mne kortikoidy pomohli, neboj sa toho, ak sa užívajú krátkodobo neuškodia