icon

Pooperačná starostlivosť: Tipy pre pacientov po operácii srdca

quetinka28
3. okt 2026

Ahojte, prosím ak má niekto skúsenosť o starostlivosť človeka po operácii srdca, mne by veľmi pomohli Vaše rady, čo Vám pomohlo, čo urýchlilo hojenie rany, čo je vhodné jesť, či napr. Wobenzyn by ste doporučili...napr. aj Vaše skúsenosti s korzetom...v lekarrni ešte v nemocnici bol so sestričkou vybrať korzet ale ako keby bol tesný a pri ležaní ho tlačí do krku, ma taký na suchyý zips, či ste boli spokojný aj s nejakým iným...ďakujem

patrike
•
3. okt 2026

Na vsetky tie otazky mas lekarov a sestry v nemocnici, dozaduj sa presnych informacii tam. Po takej vaznej operacii je pacient pouceny a nieco sa napise aj do prepustacej spravy.

quetinka28
autor
•
3. okt 2026

To áno, len ja som chcela niečo domáce osvedčené rady od niekoho kto si tým prešiel, ktoré pomohli, ale aj tak ďakujem..

anonym_f8c503
•
4. okt 2026

Vsetko zalezi od veku, aka operacia, co budu robit atd. Je ine dat strojcek, zaplatu na srdce, baypas atd... ale to vam.vsetko povedia v nemocnici po operacii. Nic neskusat bez odporucania lekara. My sme sa riadili len a len pokynmi co povedal lekar.

anonym_d9316e
•
4. okt 2026

@quetinka28 za mna korzet nie nemohla som lezat sediet ani nic ....wobenzyn som.uzivala 2mesiace pred a potom este dlho dlho..ci pomaha netuším....hodne som jedla vyvar tajy 6hodinove varenje vela masa aby bol skoro ako huspenina....divne ale mne to pomohlo...

quetinka28
autor
•
4. okt 2026
@anonym_d9316e

@quetinka28 za mna korzet nie nemohla som lezat sediet ani nic ....wobenzyn som.uzivala 2mesiace pred a potom este dlho dlho..ci pomaha netuším....hodne som jedla vyvar tajy 6hodinove varenje vela masa aby bol skoro ako huspenina....divne ale mne to pomohlo...

@anonym_d9316e ďakujem, povedali len,že veľa bielkovín, huspeninaa nenapadla, ďakujem a jazvu ste aj niecim natierali,my len repík máličko

anonym_d9316e
•
4. okt 2026
@quetinka28

@anonym_d9316e ďakujem, povedali len,že veľa bielkovín, huspeninaa nenapadla, ďakujem a jazvu ste aj niecim natierali,my len repík máličko

@quetinka28 natierat som zacala az po pusteni z nemocnice co bolo ozaj dlho