icon

Poraďte ktorú zdravotnú poisťovňou?

ivka1474
19. sep 2018

Je dôvera dobrá poisťovňa?

malinajahoda
19. sep 2018

@ivka1474 mala som ju celé roky až do skončenia materskej (27.8). A dnes mi dokonca prišli peniaze na účet, ktoré som si "neminula" z tých 200€ čo preplacaju doplatky za lieky. Moja mamina ju má, aj brat aj tatino ju mal. Za nás všetkých veľká spokojnosť. Nikdy sme nemali s ňou žiadny problém u lekára.

lubik87
19. sep 2018

@malinajahoda a je to tak že tých 200€ je jednorazovy preplatok? Som.myslela že je to ročne a vraj len raz

korunka1
19. sep 2018

@lubik87 Je to ročný doplatok. Tiež mám Dôveru a zatiaľ som s ňou nemala žiadne problémy

malinajahoda
19. sep 2018

@lubik87 200€ suma na celý rok. Ale mne vrátili to čo som si nevycerpala. Lebo som musela prejsť do mužovej poisťovne.

lubik87
19. sep 2018

@korunka1
@malinajahoda ale.je to tak že na rok 200€ a keď ich vycerpam tak potom zasa budúci rok od januára nových 200€ ? Lebo som stretla na námestí babu z inej poisťovne a tvrdila že je to len jednorazové pri vstupe ....možno lákala na klamstvá do.svojej poisťovne ?

malinajahoda
19. sep 2018

@lubik87 to je dobrá hlúposť. Vysvetlím ti to takto: roky mám Dôveru, ale robila som v Nemecku, takže som síce mala stále Dôveru, ale nebolo to SK, ale EU. No to je jedno. Minulý rok som vo februári už prestúpila znova na SK kartičku. A je zvláštne, že už máme ďalší rok 2018 a preplatok mi poslali. Tak ja neviem teda.

korunka1
19. sep 2018
malinajahoda
19. sep 2018

@korunka1 to je najlepšie si prečítať. Máš pravdu.

lubik87
19. sep 2018

@korunka1 áno akurát čítam ale nikde nieje napísané že či je to na rok alebo len do vyčerpania ..lebo píšu na rozhodovacie obdobie ..som z toho jeleň ...chcela som ísť osobne ale deti sú doma.s ATB ....ale asi tam prejdeme tak či tak ...mala je tam ,my vo VšZP.malu v pohode všade ošetrili kde bolo treba a rýchlo ...

korunka1
19. sep 2018

@lubik87 No tiež som čumela, že ako to mysleli. Zatiaľ je to rozhodujúce obdobie do konca roka 2019.
Teraz som sa prihlásila do el.pobočky a asi to bude jednorázový príspevok, resp. za to rozhodujúce obdobie. Možno od roku 2020 bude ďalšie obdobie.
Dcéra má svojich 200 € minutých a nemám možnosť na ňu znova požiadať, len zo svojich.
Ale je to dosť šalamúnsky napísané...

nellita
19. sep 2018

Kazdy rok 200 eur,ja som tam aj dcera a vzdy začiatkom roka mam novych 200 eur

lubik87
19. sep 2018

@korunka1 no ja pôjdem do poisťovne osobne sa popýtať ako to je vlastne ...budúci týždeň už hádam budú detská v lepšej kondícii a potom by som to sem.napisala....

bejulik31
19. sep 2018

@ivka1474 za mňa a moju rodinu určite najlepšia...a na tých 200 eur má nárok každé dieťa do 18 roku veku (ak je poistencom Dôvery) a tiež každý rodič /ak je poistencom Dôvery/...keď si dieťa minie tých 200 eur, môže čerpať z nároku rodiča (ak si ho tento neminul) 🙂
Viac informácií nájdeš v skupine https://www.modrykonik.sk/group/10500/

bejulik31
19. sep 2018

@lubik87 ak máš konkrétne otázky, môžes mi napísať IP (som ambasádorka Dôvery tu na MK) alebo môžeš priamo zavolať do Dôvery...Ja všetko riešim cez aplikáciu, hneď mi dvihnú, poradia...a prehlásiť sa dá aj elektronicky, na mojom blogu je článok s presným postupom, ak nemôžeš ísť osobne 🙂

lubik87
19. sep 2018

@bejulik31 super 🙂 tak ked budem mat viac času píšem 🙂

bejulik31
19. sep 2018

@lubik87 máme aj skupinu https://www.modrykonik.sk/group/10500/, kde sú popísané benefity Dôvery a aj skusenosti poistencov

janulka2811
19. sep 2018

Je najlepsia