Poraďte mi prosím s výberom kontaktných šošoviek
Zdravim, potreboval by som poradit ohladne šošoviek, bol som pred mesiacom+ u profesionala na šošovky,pomeral,ukázal,vysvetlil (2hod).
Predal mi balenia jednodnové,ale to pohodlie.. :D Chcel by som mesačné, u neho to bolo strašne drahé.....
Kelogyna kupuje za 2x 11€ 6ks, 22€ = 5-6 mesiacov.
Parametre mám na fotke,tieto su mi dobré,na začiatku som nevedel dobre zaostrit z dialky na blízko,ale už je to lepšie. Chcel by som skusit aj inu značku,že vraj skušat skušat skušat a najst to naj! 🙂 Kukám často do PC ( ajťák ).
Len neviem ktoré kupit lebo parameter 8.5 nemá každá,je jedno či je 8,4 alebo 8.6 ? Nechcem dať 20-30€ zbytočne. Ďakujem 🙂
@jakub111 keď si IT,oči sa ti pri pohľade do compu vysušujú. Treba si kúpiť kvapky do očí na kontaktné sosovky,tie šošovky zmakcia a lubriguju. Teraz v lete aj mne skôr vyschynaju šošovky. Parametre by som nemenila,dioptrie by som možno kontaktovala ešte s očným lekárom,lebo ja som ani pri prvom nosení ani potom nikdy nemala problém s akomodaciou oka do blízka.
@jakub111 vecer ta vzdy uz budu ominat, to zasa nie je ani vhodne nosit vkuse - to ti povie kazdy oftalmolog. Je to normalny pocit, kazdy vecer pride hodina, kedy mi zacnu uz vadit a menim za okuliare - ked som vonku nie, zasa nie je to neznesitelny pocit, len si uvedomujes. A ako bolo spomenute, je leto, oci viac vysychaju, taktiez v klimatizovanych priestoroch to iste - kvapky do oci (iba vhodne na sosovky, obycajne obvykle nie su!). Inak ak si nachladeny, chory alebo mas alergie, vtedy tiez sosovky v oku citis viac ako zvycajne. Neboj nic, je to najma o zvyku, ak mas dobre parametre. Ja mam dost citlive oci a vsetko hore uvedene a uplne v pohode, nikdy to nie je na nevydrzanie zasa, ak je to uz moc, mam proste po ruke okuliare. Oci zasa potrebuju obcas aj vydychnut, predsa len je to cudzi predmet.
Už to je mesiac a furt ich teda cítím v oku keď zachádzaju pod viečko. Problém so zaostrením zmizol,ked nosím tieto nove 🙂 Nie že by som to furt cítil,to je ako bolesť zuba.. ked myslím a robím niečo iné,tak to nevnímám,ale niekedy furt a večer už cítím únavu :(.
Preto rozmýšlám,že dám tie 8.4 a nie 8.6 .. original mi napísal 8.5 ale tie nie su... Alebo skusiť zas iné,ale je to ako kupovať toaletný papier.. všetky su stejné a pritom iné :D
@jakub111 ja by som asi navstivila optiku... ja som od zaciatku povedala ze chcem mesacne - prvy par som mala zadarmo po 3 tyzdnoch som mohla zastavit a kupit si dialsie(dovtedy som krabicku ani nevidela-kedze sosovky boli v puzdre ked som isla domov) odvtedy tie iste sosovky pouzivam - aj mne povedali ze nemozem nonstop sosovky no ja uz 2 roky pouzivam denne- okuliare ani nemam, nikdy som nechcela no teraz uz rozmyslam ze som dost stara na okuliare 😂😂😂
To ano,ale ten mi zas bude chcieť predat balenie za 40€.... ale mal by som mať kontrolu "zdarma" ,tak mu zavolám ;) Inak dobrý nápad... Čo som sa bavil s babami v práci,tak oni vyskušali aj 8 druhov až kým nenašli ten pravý. Tak neviem...
@jakub111 tak chod k inemu 😂 ja som bola v madarsku(ani sama neviem preco) oni maju taky obchodny tach - meranie zdrama, prve sosovky a puzdro zdarma a po 3 tyzdnov kontrola kde v pc pozreli co mi dali a predali -potom som objednavala uz len z netu 😂😂
ak by za tie 3 tyzdne nesadli sosovky dali by nove tiez zadarmo prvy par...
Ja nosím kontaktné šošovky už 15 rokov. Spomínaný parameter mám 8.7, ale skúšala som rôzne. Nerobili mi problém ani šošovky s parametrom 8.4. Zalezi to od oka treba len skúšať. Nosím zvyčajne trojmesačné. Časom sa ti oko upraví a keď nájdeš vhodný typ, nebudeš ich vôbec cítiť. Bežné v nich spavam a vyberám ozaj zriedka. Okuliare mať nemôžem, tak som ich mala za tých 15 rokov každý deň. Problémy doteraz nemám žiadne.
@jakub111 ja osobne mám denné, mesačne a okuliare,to kombinujem. Denné používam na sport., mesačné do práce,alebo večer von, okuliare medzi tým. Doma nosím okuliare,pri práci na pc by som asi použila okuliare. Mesačné vyjdu lacnejšie, najkonfortnejsie sú denné,ale najdrahšie..skús pri výbere pozerať aj na obsah vody v sosovkach.
Odporúčam web vasesosovky.sk dobre ceny a vedia aj poradit, čokoľvek som sa pýtala, tak odpovedali do dňa, určite by vedeli aj nejaké odporucit

Náhodou nejaké doporučenie ako pokračovať ďalej s dalším výberom šošoviek? Tieto po mesiaci furt cítím v oku a večer ma už bolia oči aj viac a cítím sa unaveno.. preto si dávám aj okuliare :( Aké mám skusiť dalšie? inu značku? Menši rozmer 8.4 keď tie 8.6 cítím v oku?
ďakujem