Pôrodná depresia
Ahojte žienky. Som necelé 2 mesiace po pôrode a mam úplne nanič stavy. Možno sa tu stretnem s kritikou. Ale mam pocit, že moje dieťa ma nepotrebuje. Skôr uprednostňuje svojho otca. Je pri nom pokojnejsi, skôr ho vie uspať atď. Mam pocit, že ma nepotrebuje. Celkovo že nie som potrebná vôbec. Nemám žiadne u motiváciu. Moja polovička (snúbenec) ma vôbec nedokáže oceniť a moja,, svokra,, má za nič nedrží.. Mam depresie jak sviňa... Maniekto podobny problém, ci som sama.??
Poporodna depresia sa moze vyskytnut, zvlast ak pises, ze nemas podporu. Ale su to klamlive uvahy, ze ta nepotrebuje. Tvoje dietatko ta potrebuje najviac na svete, ale problemom je, ze depresivna mamina neprejavuje jasne radost a smutok dietatko matie a zneistuje.
Najlepsie by bolo pre teba, ak by si mala pri sebe ludi, co ti pomozu a podpiria ta. Nemozes ist k mamine?
Nerieš hlavne svokru, všetky jej čo aj len dobre mienené komentáre si nevšímaj a naozaj sa sústrediť len na seba a bábätko. Nevyčítal si, že by ta maly nepotreboval, to je uplna blbosť. Je všetko nové čo sa ti deje v živote a treba len čas a všetko bude lepšie. Skús viac spat, hlavne keď bábätko spinka, tak spi aj ty a hlavne si ho začni užívať a nestresuj ozaj kvôli akýmkoľvek komentárom. Oni ti ľudia ti chcú dobre, ale viem, že ty to všetko berieš inakšie. Ja som bola strašne precitlivena na akýkoľvek komentár a brala som to všetko veľmi osobne ako kritiku. Ale to až teraz s odstupom času vidím že mi chceli dobre, len mne to všetko strašne vadilo, lebo som mala pocit že ma musia stále usmerňovať a chcela som mat pokoj od komentárov typu, toto rob takto, malému oblec toto... no sprostosti to boli, ale veľmi som sa trápila že ma furt len kritizujú. Držím palce a verím že to bude lepšie. Hlavne si ho užívaj, ten čas strašne letí a bábätko rýchlo vyrastie.
V prvom rade to povedz niekomu najlepšie priateľovi a kľudne vyhľadaj psychológa psychiatra nemusia hneď užívať lieky treba sa vyrozprávať nedrz to v sebe ...Viem o čom hovorím ver mi
Ja ti poradim jednu vec - vyspi sa. Predpokladam, že asi toho pri babatku teraz vela nenaspis, a to je práve pričinou. Človek ked nie je vyspaty, tak je nervozny, má zlu naladu, napadaju ho kadejaké myšlienky. Ked sa ti bude dat, vždy spi a oddychuj. Nechaj nech dieta postrážia aj iní. A nezabudaj na pravidlo, ktoré naozaj plati: pokojná mama = spokojné dieta. A kedy budeš spokojná? Ked budeš vyspata, oddychnutá 🙂
Nikoho nepotrebuje viac tvoje bábätko ako teba . Si pre neho nenahraditelna osôbka. Začni to tak vnímať, užívať si tieto chvile na okolie sa vykašli . Už na celý život si pre neho MAMA.
Si tá najlepšia maminka pre svoje bábätko! 🙂 Pomôže ti poriadne sa vyspať, rozumiem, že na druhej strane ti nepomáha, že ťa okolie, najbližší neocenia. Ak by sa tie stavy nezlepšovali, zhoršovali, prosím, vyhľadaj aj odbornú pomoc. Minulý rok som prišla o kamarátku kvôli popôrodnej depresii, nepodceň to, tvoje dieťatko ťa potrebuje...
Mas prvé babo asi... áno aj u mna boli hrozné stavy po pôrode s manželom som sa hádala nevedel má pochopiť a k dcére som zas nič take extrémne necítila ako brutálnu materinskú lásku ale bola som vyčerpaná po pôrode mala som sekciu potom problém s kojením so spánkom boli sne na všetko len dvaja nikto nám neporadil ani nepomohol zlepšilo sa to ale na všetko treba čas... a druhé už bolo úplne iné a teraz čakám tretie ale mám nie popôrodnu ale tehotenskú depresiu asi... sú lepšie a horšie dni verím že to je hormónmi s že to prejde ale treba čas nič nejde zo dňa na deň a na babo sa tešíme a chceli sme ho ale i tak mám takéto stavy
Ze sa dietatko skor ukludni u otca, moze suvisiet s tym, ze ty mu vonias po mlieku - nerobim si srandu - povedali mi to v porodnici. Ja som bola po porode extremne precitlivena, revala som aj pri kreslenych rozpravkach a bezne s malym, ked ho bolelo brusko. Ak sa tvoje depky nezlepsia alebo to bude este horsie, tak to urcite povedz doktorovi.
Vyplac sa ,vyspi sa ,prestan mat vsetko tip top a nehraj sa na matku roka
Najdi si stereotypy s babatkom a vsetko sa zmeni
Hlavne sa preboha neporovnavaj s partnerom a tes sa ze ho chce uspavat a tu chvilu co sa mu on venuje pouzi pre seba
@kikuta
Úplne to poznám. Mala som aj to. Tu tehu depku.takže ešte aj to
poznám 😀psychika je sviňa, keď sa mam tak vyjadriť. Zrejme to všetko potrebuje čas a ako tu mnohé píšu, musím sa vyspať. Mama chodí do Rakuska, takze pri mne stále nie je. Tiež som mala sekciu a potom problémy s kojenim. Akoby som o sebe čítala. Tetaz sme na um a je to lepšie..
Inak v tehu som ležala aj nemocnici lebo mi hrozil potrat kvôli mojim stavom.tak mi Dr predpísal tabletky na upokojenie a pomohlo. Malý je zdravý a úžasný. Akurat žena co ma svoje stavy to ešte nevie tak prežívať.. Takze ďakujem za komentár a držím aj tebe palce s detičkami 😊
@lindusss2016
Zrejme máš pravdu. Tým, že som nervozna ja, je nervózny aj malý. No niekedy aj keď som kľudna je malý taky nervny. A uz ani nekojim. Kojila som asi mesiac alw trápili sme sa obaja. Nemala som toľko mlieka ako aby chcel. Viem, ze su aj tie laktacne psychózy, tak žeby to bolo toto?
@bambinomio99
Nehrám sa top matku, len sa snažím robiť všetko ako mam. Ale to asi každá matka. A som aj rada keď je môj partner taky iniciatívny a pomáha mi. Len to niekedy asi preháňa a ja sa cítim ne potrebná. Na Stereotypy uz prichádzame, no väčšia podpora od rodiny by nezaškodila. A plakala som uz dosť. Toto už nepotrebujem..
@bambinomio99
Ja som to mala podobne. Maly ma 2,5 roka a bez maminky sa nepohne :D Otocilo sa to. Je to tvoje dietatko 🙂 Cely den ste ty a maly. Skuste sa povyzliekat a poloz si ho na seba a nekukaj pri tom do mobilu, ale na neho. Kludne nech si tak aj pospinka. Iba na neho davaj pozor lebo je este malinky. Casto ho ber k sebe do postele. Daj mu pusinku na nožičky, brusko aj na tu ritusu co pucil von z tvojho bruska ked sa v nom mrvil 🙂 Davaj mu eskimacke nostekove pusinky a citaj mu knizku. Pusti svoje oblubene pesnicky a spievaj alebo tancuj aj s nim na rukach. A ak si unavena, chod k dr. Moze to byť klidne zmena funkcie stitnej zlazy. Nemusi to byť hned depresia. Drzim palceky v hladani cesty. A ak by si sa rozhodla pre psychoterapiu, tak sa najskor spytaj, ci pracuje ten konkretny clovek aj s niecim takym ;)
@nensynka nebud hlavne vztahovacna
Nenapisala som to utocne ale strucne a jasne len a ver mi ze mozno by psycholog pomohol viac ako modry konik
@nensynka dufam, ze nie 😕 ale mozno by si sa mala zdoverit svojmu dr, nech to pre istotu riesia... ja by som ti zatial poradila vyskusat satku, mozno sa drobec ukludni a ty si konecne zacnes uzivat materstvo. Ak mas moznost, navstiv nejaku podporku nosenia v tvojom okoli. Moja tiez tri mesiace mrncala a, ked som si kupila satku, stalo sa z nej najlepsie babatko na svete, vrelo odporucam aspon vyskusat. Ked ta to zaujima, pridan sa na fb do skupiny Nosime nase deti a zisti, kde by ti s tym vedeli poradit. Drzim palce

Mozno si len vycerpana, nervoznejsia a babtko to citi, preto je u otca pokojnejsie. Kojis? Satku si neskusala?