icon

Potrebujem ísť na ortopédiu pred laserom na ostrohu?

viva13
24. apr 2025

Prosim ked mam papier z ortopedie a mam ostrohu na pate a chcem si to ist laserom dat vypalit musim ist znova na ortopediu alebo aj obvodny ma moze poslat, na ortopedii mi dali len obstrek

tanyan
•
24. apr 2025

Opýtaj sa priamo na pracovisku, že čo potrebujú a od koho (môže sa to líšiť).
Ak si dobre pamätám, tak laser iba upokojí zápal v okolí. Ostrohu ti neodstráni...
Mne aj po "ošetrení" laserom prišla iba čiastočná úľava. Začala som potom používať gélové podpätenky a pomohli mi.
Moja mama chodila na ožarovanie. To sa dá opakovať asi po 3 alebo 5 rokoch, lebo to tiež nie je definitívne riešenie.

viva13
autor
•
24. apr 2025
@tanyan

Opýtaj sa priamo na pracovisku, že čo potrebujú a od koho (môže sa to líšiť).
Ak si dobre pamätám, tak laser iba upokojí zápal v okolí. Ostrohu ti neodstráni...
Mne aj po "ošetrení" laserom prišla iba čiastočná úľava. Začala som potom používať gélové podpätenky a pomohli mi.
Moja mama chodila na ožarovanie. To sa dá opakovať asi po 3 alebo 5 rokoch, lebo to tiež nie je definitívne riešenie.

@tanyan pomahaju aj ked sa naslapuje?mna to dost boli, asi som zle pochopila obvodaka ze laserom sa to da vypalit, ozarovanie neskodi telu ako chemo ci radiot.?

tanyan
•
24. apr 2025
@viva13

@tanyan pomahaju aj ked sa naslapuje?mna to dost boli, asi som zle pochopila obvodaka ze laserom sa to da vypalit, ozarovanie neskodi telu ako chemo ci radiot.?

@viva13 Práve pri našľapovaní mne pomohli tie podpätenky.
Ožarovanie = rádioterapia... Predtým môžeš ešte vyskúšať rázovú vlnu.
Napríklad tu sú rozpísané metódy liečby:
https://www.medicovi.sk/blogs/novinky/patova-os...

gemerka17
•
25. apr 2025
@viva13

@viva13 laseroterapiu si hradis ty v plnej výške. Nepotrebuješ žiadne lekárske odporucanie. Hilterapia (vysoko výkonný laser) vie odstrániť zapal v okolí, ktorá ti ostroha spôsobuje. Či hilterapia, razove vlny alebo ožarovanie je princíp rovnaký - snaha odstrániť zápal. Obvodný ťa môže poslať na rehabilitácie a tam ti môže predpísať laser rehabilitacny lekár, ale ten je veľmi slabý, lebo je nizkourovnovy a neprenika do hlbokých tkanív. Liečba ostrohy je komplexná, nestačí spraviť len jeden bod. Je tu toho popísané dosť čo všetko môžeš spraviť.

viva13
autor
•
26. apr 2025
@gemerka17

@viva13 laseroterapiu si hradis ty v plnej výške. Nepotrebuješ žiadne lekárske odporucanie. Hilterapia (vysoko výkonný laser) vie odstrániť zapal v okolí, ktorá ti ostroha spôsobuje. Či hilterapia, razove vlny alebo ožarovanie je princíp rovnaký - snaha odstrániť zápal. Obvodný ťa môže poslať na rehabilitácie a tam ti môže predpísať laser rehabilitacny lekár, ale ten je veľmi slabý, lebo je nizkourovnovy a neprenika do hlbokých tkanív. Liečba ostrohy je komplexná, nestačí spraviť len jeden bod. Je tu toho popísané dosť čo všetko môžeš spraviť.

@gemerka17 kolko cca to stoji a kolko ich treba?

gemerka17
•
26. apr 2025
@viva13

@gemerka17 kolko cca to stoji a kolko ich treba?

@viva13 veľmi individuálne. Záleží od prístroja a od toho aký veľký problém máš.