Používali ste Contractubex na staršie jazvy: Funguje to?
Máte skúsenosť s Contractubexom na jazvy?
Mám staršiu jazvu, nie po čerstvom zákroku, a rozmýšľam, či má ešte zmysel skúšať nejaký gél. Nečakám zázrak, len by som bola rada, keby bola jazva menej výrazná alebo mäkšia.
Pomohol vám Contractubex aj pri staršej jazve, alebo má efekt hlavne vtedy, keď sa začne používať hneď?
Väčšia šanca na úspech je pri čerstvých zahojených jazvách, ale aj tam to trvá veľmi dlho. Ak to chceš vyskúšať, tak sa priprav na to, že pri aplikácii 2x denne uvidíš náznak zlepšenia po 2-3 mesiacoch.
Ja som pred 20 rokmi so starými jazvami chodila niekoľko mesiacov 3x do týždňa na laser v kožnej ambulancii a pekne mi to jazvy po artroskopii kolena vyrovnalo. Takmer ich nevidieť, ale hlavne sa mi uvoľnilo vnútorné pnutie.
contractubex je vhodny pri liecbe neaktivnej jazvy. v mojom pripade to bolo viac ako rok po sekcii... a pekne ju vyrovnal... po inej operacii mi kamaratka poradila toto, co mala po prsiach vyskusane vsetko a aj tak mala keloidy... po druhej natierala tymto a bomba https://www.benulekaren.sk/kelotan-gel-15g
@anonym_autor Moja skusenost je, ze najlepsie na to funguje redlight therapy. Ale ta co pouziva LED a je dostatocne silna. napr.: mitolight (staci it asi aj najmensi pristroj co maju)

Áno, skúšala som ho keď som mala čerstvú jazvu, ale nepomohol. Asi tým, že to bola veľká hlboká, nie povrchová jazva.