icon

Prečo má každú zreničku inú veľkosť?

23. aug 2024

Ahojte,

muž poobede spal, keď vstal a prešiel nejaký čas prišiel do obývačky
Mal každú zrenicku v oku inú. V jednom oku normálna mala a v druhom oku velka.
To som nikdy predtym nevidela, na nete som našla len články o drogách a to sa jeho netýka

Máte nejakú skúsenosť?

Ďakujeme

patus_2
•
23. aug 2024

Neudrel si hlavu? Pri otrase mozgu bývaju zreničky rozdielne. A je aj možná krátkodobá strata vedomia, že si úraz nepamätá.

patus_2
•
23. aug 2024

Sleduj, či nieje ospaly, malatny alebo či nezvracia, či ho neboli niekde hlava. Ak áno, tak choďte k lekárovi.

thirstymonk
•
23. aug 2024

Môže byť, napríklad aj pri mozgovej poražke ako jeden z príznakov. Tiež sa mi to často stávalo, keď som kukal do zrkadla. Napokon mi došlo, že to bude tým, že do jedného oka mi priamo svieti svetlo, ale druhému oku v priamom svetle vadí moj obrovský raťafák, tak preto ten nepomer. Ale zas je pravda, že ja mam taký nos, že s nim možem sneh odhrňať.

haley7897
•
23. aug 2024

Tych pricin moze byt niekolko. Je mozne, ze to nieje nic vazne a rovnako to moze mat zavaznu pricinu. Urcite smer Dr.

autor
•
23. aug 2024

@patus_2 nie, neudrel. Sme spolu cely deň

autor
•
23. aug 2024

@patus_2 nie, nič z toho

autor
•
23. aug 2024

@haley7897 ďakujem

autor
•
23. aug 2024

@thirstymonk ďakujem

haley7897
•
23. aug 2024

Chodte Dr. Radsej ist zbytocne ak by nic nezistili, ale priciny mozu byt aj velmi zavazneho charakteru a bolo by zbytocne nestastne nieco zanedbat. Drzim palce nech to nic nieje.

dadushka007
•
23. aug 2024

Ja som to riešila minulý rok u mňa. Náhodou som si všimla, že mám kazdu zrenicku inú, neviem ako dlho som to uz mala, možno roky. Bola som na ocnom, u neurologa, na magnetickej rezonancii mozgu. Nič sa nezistilo a zrenicky mam stále rozdielnej veľkosti. Už som to ďalej neriešila, bola som rada, že mám mozog čistý aj u očného všetko OK.

autor
•
23. aug 2024

@dadushka007 budem ho musieť dotlačiť k doktorke
Dúfam, že to bude take nič ako aj u teba a že obaja budete zdravi

mamamasama
•
23. aug 2024

Radím pohotovosť.

dzescebuly
•
23. aug 2024

Keď tak si aspoň zavolaj na pohotovosť nech ti poradia či prísť

autor
•
23. aug 2024

@mamamasama ďakujem

autor
•
23. aug 2024

@dzescebuly ďakujem, skúšam, dovolať sa tam je snáď zázrak

iwesska
•
23. aug 2024

Nahla zmena velkosti zreniciek - na kazdom oku ina,nie je v poriadku. Ak je rozdiel markantny,signalizuje to problem. Ak teda zrovna nestal tak,ze do jedneho oka mu svietilo a do druheho nie.

lucia147852
•
23. aug 2024

Ak to predtým nemal môže to signalizovať krvácanie do mozgu. Smer urgent

mclissa
•
23. aug 2024

Ja mavam vzdy jednu zrenicku mensiu pred chorobou, lavu. Od nepamati, mama vzdy vedela kedy budem chora. Mam to doteraz.