Prečo mám opäť problémy s akné?
Nikdy som nemala problem s akné , sem-tam sa mi vyhodil nejaký pupák pred menštruáciou, posledné 4 mesiace mám pleť v takomto stave , bola som aj na čistenie u kozmetičky tá mi povedala že to je zanesená špinavá tvár ale čistím si ju pravidelne. 2 krát do týždňa si robim aj peeling. Po ošetrení u nej sa mi to na chvíľu zlepšilo a teraz sa mi to vrátilo zas. Jem zdravo takže zo stravy to nebude.
Ak mas IG, pozri si prispevok k hormonalnemu akne od koznej dr. A mozno by nebolo od veci, ak ísť k dobornicke s tym, ak by to teda bolo cosi ine..
https://www.instagram.com/p/CuSPc9GMx8H/?igsh=N...
@lenuska9999 práve Balea nie je grc. Podľa zloženie máva veľakrát oveľa menej konzervantov, parabénov, látok narušujúcich endokrinný systém než drahšie značky. Stačí skontrolovať dopodrobna zloženie. Tu na MK je Baleou opovrhované, lebo je to lacná značka. Nie je všetko zlato, čo sa blyští.
V prvom rade vyhod Baleu, ja mam čistú pleť, ale minule mi tiež niekto poradil od nich kozmetiku a to z tej rady Balea med a už mesiac som tak vyhadzana ako teenager. Letelo to do kosa. Skus si kúpiť Bioderma sebium radu alebo LA roche Possay Effaclar alebo zelené Cerave. To jediné mi pleť dalo do poriadku .
A pripájam sa k strave kamoške zistili po takomto akné okolo úst a na brade nejaké potravinové alergie
Mala som podobný problém, no mne sa začalo robiť veľmi nepekne akné po bokoch tváre. Jednak nepekné a jednak boľavé. Mne zabrala kombinácia pitia zeleného jačmeňa + kvalitná kozmetika a na každú výťažku "ďobnúť" par x denne zinkovú masť alebo gafrovú masť (pozor ta farbí).
A ešte ti poradím. Je teraz veľmi teplo. Papierovú vreckovku a ten pot si utierať, ale spôsobom, že si tu vreckovku budeš prikladať. Žiadne šuchanie zo strany na strana.
@macko_usko222 súhlasím...ja som tiež mala na brade a kolo pier. Môj gynekológ mi poradil zájsť ku kožnej a nie gebuziny z drogerky. Keďže som musela nasadiť HAK(cca pred 9 rokmi zo zdr.dôvodov) prešlo to krásne samo. Dnes nepoužívam žiadny peeling, ani kyselinky..vyčistím si tvár, umyjem nakoniec čistou studenou vodou a pleť mám(musím poklopať) bez problémov..mám 47r. a som ozaj spokojná už veľmi dlho. Netreba zúfať a nechať si ozaj poradiť kožnou
Ja som nikdy nemala problem s pleťou, az sa mi zacali vyhadzovať podobne pupaciky na brade, kozmeticka mi zakazdym radila drahe aj lacnejsie preparaty, nezlepsilo sa nic, niekedy dokonca aj zhorsilo. Az ked mi vseobecna lekarka zbadala moju bradu, tak navrhla, ze treba nájsť pricinu, a potom liečiť dosledky. Urobila kompletny rozbor krvi, kde som mala zvysene pecenove testy a poslala ma na ultrazvuk, kde mi zistili zlcnikove kamene. Nemala som nikdy ziadne zachvaty, ani nejake problemy, co by nasvedcovali, ze mam kamene. Vseobecne som sa stravovala relativne zdravo.
Po zisteni kamenov som nasadila dietu a naplanovali mi operaciu. Laparoskopicky. Nastastie, som to stihla este pred otehotnenim, lebo lekarka mi povedala, ze bez operacie by mi v tehotenstve mohli nastat problemy.
Odvtedy nemam ziadne problemy s pleťou.
Odporucam podla mojich skusenosti hladat pricinu, a nezatazovat zbytocne pecen dalsimi preparatmi. A az nasledne riesit to s kozmetickou.
Akné na brade je väčšinou hormonálneho pôvodu.
Ja som kvôli tomu začala brať Vellenu, skúšam už pár mesiacov.

Choďte s tým na kožné nie na fórum. Ušetríte si starosti. Môže to byť seborrea alebo periorálna dermatitída.