icon

Prečo mám ráno stuhnuté prsty na rukách?

Dnes o 05:46

Dobré ráno.Posledné dni sa budím s tým, že mám prsty na rukách úplne stuhnuté a chvíľu ich musím rozhýbavať.Po pár minútach to prejde a cez deň už nič necítim.Môže to byť len tým, ako spím, alebo by ste to už riešili s lekárom?Ďakujem

oceanahory
Dnes o 05:54

Urcite by som to riesila s lekarom. Mam dedicnu geneticku predispoziciu na reumu a reumatolog mi povedal, ze akonahle sa rano budem budit so stuhnutymi koncatinami, tak sa mam urcite hned ozvat.

autor
Dnes o 05:57
@oceanahory

Urcite by som to riesila s lekarom. Mam dedicnu geneticku predispoziciu na reumu a reumatolog mi povedal, ze akonahle sa rano budem budit so stuhnutymi koncatinami, tak sa mam urcite hned ozvat.

@oceanahory Ďakujem.V rodine toto ochorenie nemáme.Ale radšej to spomeniem dr.Ďakujem

a0
Dnes o 07:29

Asi to nie je ešte nič vážne, ale určite o tom informuj Dr, nech urobí aspoň základné vyšetrenia na remu. My ju v rodine nemáme, mne začala tesne po 20tke.

anonym_550813
Dnes o 07:45
@anonym_autor

@oceanahory Ďakujem.V rodine toto ochorenie nemáme.Ale radšej to spomeniem dr.Ďakujem

@anonym_autor moze byt aj zacinajuca artroza

anonym_ef95f8
Dnes o 08:58
@anonym_autor

@anonym_autor okrem spomenutých dg. môže byť za tým nedostatok elektrolytov Mg, K, Ca... vtedy obyčajne tuhnú svaly, tŕpnu končatiny, prsty... alebo karpálny tunel, preťažené ruky...

rozculena
Dnes o 12:03
@anonym_autor

@anonym_autor Pre zaujímavosť,akú máš prácu?
Ja to mám z roboty,opotrebovanie...Občas mi napuchnú niektoré kĺby,mám aj výrastky a jeden prst už neviem poriadne vystrieť....