Prečo maminky po pôrode často zabúdajú?
Ahojte som 6 týždňov po pôrode. Hrozne zabúdam. Kde som dala cumel, nevyberiem Sušičku, kde som položila bavlnenu plienku.. No masaker. Začínam sa báť že som debilna..🥴
To nie je zabudanie, jednoducho je zrazu privela toho co musis riesit a jednoducho nestihas obsiahnut vsetko tak dokonale ako ked si toho mala na starosti menej.
Materska demencia.😁 Horsia sprava je, ze do povodneho levelu sa mozno uz nedostanes.😁
Kym tvoje dieta bude vdaka tebe napredovat, ty sa budes mentalne zhorsovat.😒
Mam aj dosť problém zo spánkom..no.. Ale je to také divne 🤣 hľadám ovládač na stole je.. 🤣 No a dookola plienky, cumel 🤣 vkuse hľadám....
Preboha 🥴🥴🥴
Ja si myslím, že tým, že máš dieťa, teda maximálnu zodpovednosť, akú si človek dokáže predstaviť, tak mozog vytesnuje všetko ,,nepodstatne" 😂 mám to tiez 😂
Podľa mňa je to normálne....mozog sa mi začal vracať do normálu až keď mali deti cca 3 roky.
Moj najstarsi ma 11 rokov, potom mam este 9 rocnu, 4 rocneho a takmer 2 rocnu. Stale kojim, aj v noci, zly spanok. A moj zdravy rozum upadol do nenavratna, mam dojem.
Máte to aj viac krát denne? Bo ja už sa sama seba bojím... Teraz manželovi hovorím ze malý je nespokojný lebo ma rúčky v perinke 🤣 a on mi hovorí mojo ved teraz sme mu ich dávali von 🫣🫣🫣🫣🫣🫣 ja zdesenie... ✌️
Ešte chcem dodať že som rodila sekciou v celkovej narkóze... Poznám pár prípadov, ktorým sa zhoršila pamäť... Neviem ci to je pravda...
O tej sekcii a pamäti tiež neviem či je pravda, teda na mňa to neplatí. Mala som tri sekcie 2x celková a okrem toho ďalšie 2 celkové a myslím že som ok. Teda pamäť sa mi vracia, ale najmladši už má tri roky, stereotyp zabehnutý tak to zvládam 😅
Ano, aj viackrat denne, je to bezne. Mne to hovorili kamosky uz davno predtym, nez som mala dieta a naozaj, postihlo to aj mna. Ja som z toho dost nestastna, lebo prejavuje sa to aj v robote, aj vsade. Ohladom maleho ale prekvapivo nezabudam, asi som prilis koncentrovana nanho.
Ale prvych par mesiacov po porode sa mi zase stavalo take, ze som si na chvilu zdriemla a zrazu som sa strhla s tym, ze sa mi medzi perinami stratil maly, zacala som ho hladat...a az potom mi doslo, ze vobec nebol pri mne ale vo svojej postielke. Ono aj tie hormony robia nejake divy s mozgom.
Neboj sa, časom to bude lepšie, dieťa odrastie, pôjde do škôlky, ty do práce a pamäť sa vráti. Bude musieť. A keď nie, potom dieťa pôjde do školy, budete robiť úlohy, budeš musieť mozog zapojiť, neboj, dobre bude. Potom prídu nerovnice a to už je ozaj vyšší level. 😁
@marianarem aj mne sa to stavalo. Ba co horsie ak sa moj muz prehodil na druhy bok ja som ho automaticky lapala (snivalo sa mi pritom, ze mi dieta pada z postele - my matky len bdieme, nespime😅) a dvakrat mi uz od nervov svacol po rukach v noci ked som mu to spravila uz tri razy po sebe, so slovami: “pusti ma!” a to ma zobudilo 🤣 uz spi v inej posteli a ja s malym😂😅
Mam 3 deti. Najhoršiu demenciu som mala po 2.dietati. Po narodeni 3. som sa rozhodla, ze musim moj mozog trenovat. Zacala som lustit vela logickych hadanok, ucit sa a tak hlava zostava v poriadku. Castokrat robim veci automaticky a vtedy ani nevnimam co robim, ale nemozem povedat, ze zabudam. Urcite to chce trening ako so všetkým
Aj ja som v klube poporodnych zabudaciek. Niekedy som rada, že aspoň hlavu mám napevno 😅 hormony a to brutalne nevyspatie robia svoje. So sekciou to nesuvisi, ale s celkovou anestezou môže. Ale naučila som sa zapisovat. Blbé je, keď ani to neviem nájsť 🤦♀️🤣
Ahoj, ja som mala 3 deti za 3 roky a poviem ti, že u mňa to ešte stále pretrváva. Najstaršia už bude mať 11. Najlepšie bolo, keď som chcela mobilom zapnúť TV a 2 minúty som nevedela prísť na to, čo robím zle. Najlepšie na tom je to, že už ma to vôbec, ale že vôbec netrápi. 😉👍
Aj v práci na mňa slobodné a bezdetné kolegyne pozerajú ako na debila, no my jednodetné a mnohodetné vieme svoje. 😝
moje top výroky: "mama ti ide dať mäsko prať" a pri ceste "daj mi nohu" (malo byť "ruku")
@marianarem mne sa to stavalo otrasný pocit.Bud som zo sprchy počula, že plače dieťa, alebo som sa v noci strhla a zistila, že nie je v postieľke a potom som ju našla vedľa mňa, že po kojeni som ju už nevládala dať do postieľky.Plus k tomu som mala zlé sny, že padá odniekiaľ, už už ju idem chytiť a nedá sa, raz sa mi snívalo, že stala v okne to som zo spánku vykríkla ten strach a kontrola dieťaťa bola hrozna.

Ach jaj, ja som tiez z toho nestastna...Maly ma uz 5 rokov a pamat sa nevracia :(
U mna to ale zacalo uz v tehotenstve. Bol Den matiek, chcela som prekvapit mamu kyticou, tak som ju zavolala k nam na navstevu pod nejakou zamienkou. Mama prisla, posedela, pokecala, odisla...az potom som si spomenula na Den matiek a kvety 🙂 A odvtedy sa veziem. Tak 50% navstev chladnicky skonci tak, ze zabudnem, po co som isla 🙂