icon

Prečo mi vznikajú afty?

27. sep 2022

Ahojte, uz som zufala, sice este som to neriesila s Dr., ale pravdepodobne uz budem musiet.

Ide o to, ze ked sa napriklad nevyspim, prechladnem, som vycerpana, tak sa mi automaticky vytvori afta. A je to niekedy aj 3x za mesiac... Je to neprijemne a bolave...

Nemali ste takto niektora? Co vam pomohlo?

Dakujem!

sabenka21
27. sep 2022

Ja osobne som vzdy zvysila prijem vitaminov a odporucam b-complex

viestta
27. sep 2022

Máš zníženú imunitu, keď je telo oslabené nedokáže sa brániť. Treba posilniť imunitu, možno aj preliečiť, lebo afty su infekcia.

anjelicek26
27. sep 2022

Znizena imunita a potom sa rozsiria kvasinky v ustach...zvysit mnozstvo vitaminu B, C, D - dlhodobo, pouzivat ustnu vodu, dat skontrolovat zuby u zubara, dat dole zubny kamen...

lukbe
27. sep 2022

Z vitamínov B mne pomáhal hlavne riboflavín,keď som mávala afty,brala som ho vo zvýšenej dávke,rýchlejšie sa hojili.Neviem,prečo som ich mala,raz som dokonca na to brala antb,teraz mám už roky pokoj.

majamat
27. sep 2022

ja som mala skoro rok afty takmer stale. boli velke, zapalene, bolestive a zle sa hojili. dokonca 2x to preslo do zapalu dasien, zvacsenych uzlin a horucky.
bol za tym tazky nedostatok niektorych vitaminov skupiny B. zabral B-komplex forte, ale dlhodobo. 6m som nemohla znizit davku, lebo som hned mala afty znovu.

enziii78
Odpoveď bola odstránená
ctrl
27. sep 2022

Vypočuj si tiˇoto video od nezávislej farmaceutky , nasad si lízin v práškového forme od Gym beam

autor
27. sep 2022

Velmi pekne Vam dakujem!!!!!! Urcite si nasadim b komplex. 🙏🏼

scorpionflower1
27. sep 2022

Ja som minulu jar mala v ustach 9 aft naraz, bolo to hrozne. Nebolo to nic infekcne, kedze ani muz ani mala dcera to nedostali. Ja mam tiez sklon k tomu. Najmä v narocnejsich obdobiach, ked zle spim napr. alebo som casto chora. Je to podla mna vec oslavabenej imunity a nedostatku vitaminov, tusim vit. B najviac. Kup si Bkomplex. Niektori ludia maju k tomu sklon, ini nie. Moj muz aftu nikdy nemal, zato opary zakazdym, ked ma stresove obdobie alebo na konci zimy. Ja som opar, naopak, nikdy nemala.

gondyo
27. sep 2022

Vynechať syry,mliečne výrobky a pod...mne poradili aj toto...

simca06022011
27. sep 2022

Inak skus aj cmulacie probiotika, mne to pomáha. Lactoflor zuvacie tbl, cmulam ich tak raz za deň. Niekedy aj zubna pasta niektorá to vyvolá (kamoška mala, niekedy aj kútiky, herpes).