icon

Pred mesiacom som bola pozitívna a manžel je pozitívny teraz. Musím byť v karanténe?

87nika1
6. dec 2020

Dobrý deň chcem sa opýtať nevie mi niekto poradiť či musím znova absolvovať 10 dnovu karantenu ak som bola pozitívna pred mesiacom a manžel je pozitívny teraz. Lebo som počula ze ak som bola pozitívna tak už nemusím ísť do karantény lebo už mám v sebe protilátky a nemala by som znova dostať Covid-19. Ďakujem

badimeria
6. dec 2020

@87nika1 nie nemusíš byť už v karanténe! Ostáva doma každý kto ešte nebol pozitívny. 🙂

dievcacitajucelist
6. dec 2020

@87nika1 ahoj, no neviem ako to je, ale môj brat bol v Nemecku (pracuje tam) pozitívny a teda aj v karanténe... prišiel na to domov hneď po absolvovaní karantény...a do dvoch týždňov bola pozitívna jeho manželka, nakazila sa v práci...brat musel byť zase v karanténe... skús sa spýtať kompetentných pre istotu...

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
ninusa221
6. dec 2020

Nemusiš po 10 tich dnoch niesi infekčná a nebudeš musiet ist ani na testy pretože to stale ukazuje že si pozitívna.

ninusa221
6. dec 2020

@ninusa221 no ale ked je manžel tak to musiš

bea2804
6. dec 2020

Nemusíš. Ak si bola pozitívna, tebe ukáže test aj po 3 mesiacoch, že si nakazená. Šíriteľ už nie si.

abbey1
6. dec 2020

90 dní máš voľno od testovania, karantény. ;)

87nika1
autor
6. dec 2020

@bambulienka25 ale ja už som prekonala Covid-19 pred mesiacom aj na protilátky som bola. Ja už niesom šíriteľ.

maca2017
6. dec 2020

@87nika1 Nemusíš ísť do karantény ak si prekonala Covid 90 dní dozadu.

walteaa
6. dec 2020

@bambulienka25 prosim ta, skor ako druhym "poradis", tak si over, ci mas ozaj pravdu...clovek, ktory pred mesiacom prekonal covid, ma este protilatky, a tym padom sa nemoze nakazit a ani dalej rozsirovat😉

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
janka0509
6. dec 2020

@bambulienka25 uvadza sa, ze 3 mesiace by mal mat protilátky a nemal by sa znova nakazit.

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
janka0509
6. dec 2020

@bambulienka25 neviem veru. Ja nepoznám nikoho kto sa nakazil viackrát zatial, citala som v komentoch ze niekde niekto ale tiez nic konkrétne. Ale tiez by ma to zaujimalo ako to naozaj je.

jankapepe
6. dec 2020

@87nika1 ja mám otázku: ako to znášate? Je to hrozná choroba? Alebo ľahšia chrípka?

87nika1
autor
6. dec 2020

@jankapepe ja som mala len jeden deň teplotu 37,7 a druhy deň som bola unavená a inak nič za dva dni som bola fit

jankapepe
6. dec 2020

@87nika1 ďakujem za info 🙂

87nika1
autor
6. dec 2020

@jankapepe len každý znáša ináč. Svokre som musela počas 10 dní volať dvakrát záchranku.

jankapepe
6. dec 2020

@87nika1 svokra bola predtým zdravá? Alebo mala nejaké zdravotné problémy či chronické ochorenia? Koľko má rokov?

jankapepe
6. dec 2020

@87nika1 ps: dúfam že už je v poriadku

87nika1
autor
6. dec 2020

@jankapepe tak ma reumu. Má 61rokov

miriam11
Odpoveď bola odstránená
cervenaruza123
6. dec 2020

@jankapepe U nas v rodine to niektori mali. Vacsina stratila chut a mali jeden den teplotu tesne nad 37, inak nic. Na druhy den uz boli vlastne fit. Ale jednemu ostal kasel dost dlho, nie nebezpecny, ale otravny a dlhy. Dvaja mladi, zdravi, v plnej sile mali niekolko dni horucky a slabost, ze ledva zili, kasel ich drzal dost dlho a este par tyzdnov po prekonani boli velmi slabi a zadychavali sa aj pri beznych cinnostiach. Jeden mal uplne bezpriznakovy priebeh a jeden mal silnejsiu a hlavne dlhodobejsiu strachu chute, ale uz je tiez fit po asi mesiaci. Je to velmi individualne.

ninusa221
6. dec 2020

@jankapepe moj ocino to zistil tak ze si isiel kupit vonavku do auta a necítil ju😀 už je pozitívna cela rodina aj teta sesternice vsetci kedze boli spolu takze navstevu prekladám o 2 týždne ale zatial v pohode horučky nemaju ale su len na zaciatku

kikulienkadd
6. dec 2020

Všetky info sú na korona.gov.sk. Pridávam screenshot, ktorý je presná odpoveď na tvoju otázku.

jankapepe
6. dec 2020

@87nika1 Hmm reuma je autoimunitné ochorenie...toto plus lieky ktoré na ňu berie plus Corona....nie veru dobrá komunikácia. Hlavne nech sa mamina drží a je zdravá.