icon

Predávkovanie liekmi

8. okt 2021

Ahojte, mam velmi delikatnu otazku, vopred prepacte. Moja teta umrela, neviem sa s tym zmierit, mam podozrenie, ze zjedla lieky, ktore uzivala na vysoky tlak. Cize lieky na znizovanie tlaku. Zjedla asi 10 ks. Moja otazka znie, ze ked zjedla lieky na znizenie tlaku, mohla z takeho nizkebo tlaku len odpadnut a ked ju nasli hlavou vo vankusoch, tak sa vlastne asi zadusila? alebo aj z takychto liekov si privodi clovek infarkt? Obhliadajuci lekar pytvu nenariadil,lieky som nasla az na druhy den, cize sme to uz nehlasili.

sisa_s
8. okt 2021

Pitvu nenariadil? To by musela mat 90r a predpoklad, ze zomrela prirodzene na starobu alebo pokrocile onkologicke ochorenie... Lieky si mala nahlasit, mohli urobit toxikologiu, teraz zbytocne sa zamyslat... Kedze nepises presny typ lieku, tazko sa vyjadrit k predavkovaniu a vlastne je to aj jedno uz, zbytocne sa v tom rypes, ci zadusenie, ci infarkt

autor
9. okt 2021

@sisa_s mala 87, preto to uz nikto neriesil, co sa stalo.

viestta
Odpoveď bola odstránená
dadis
9. okt 2021

Ty si nasla lieky a podla coho usudzujes, ze uzila 10ks? Toto sa mi nezda. Ani celkovo ta tvoja otazka, cela je divna.

sisa_s
9. okt 2021

No ja keby najdem 87r tetu v posteli a zistim, ze uz nezije, tak pokial by neboli vsade okolo rozsypane tabletky, tak mi to ani nenapadne, ze sa predavkovala... (A v tej situacii by lekar nariadil urcite pitvu)