Prepichnutie ucha - lalok
Dala som si prepichnut, presnejsie prestrelil ucho- lalok. Už je to mesiac a z vnútornej strany to mokva a stále sa ta koncovka zalepi na ucho. Dezinfikovala som, nepomohlo. Dávala som framykonin, nepomohlo. Už ma boli aj uzlina pod uchom a celkovo mam pocit ze ma svrbí ucho (aj vo vnutri). Zdá s ami že mi vadí nausnica, mala by byť z chirurgickej ocele... nemôžem ju ešte vymeniť za zlato? Alebo sa mi môže vytvoriť alergia na zlato? 😔
Vyber tu náušnicu, nechaj tu ranu 2-3 dni bez náušnice, nech sa to susi a až potom daj nausnicu. Ideálne zlatu
A práve preto sa má všetko prepichovat a nie prestreliť,dlho sa to hojí, skús solou čistiť keď sa budeš sprchovať a šperk nevyberať v žiadnom prípade pokiaľ to nieje záhojene,okrem výmeny,nausnica musí byť voľne zapnutá,krúžok je najlepší
Ak chceš mať kľud,výber náušnicu,nechaj zahojiť a choď si to dať prepichnut niekde kde robia piercing,ja keď počujem toto nastrelovanie náušníc,by to mali zakázať
Skús čisto plastové náušnice, ja som mala obdobia, keď mi dierky reagovali na úplne všetko, aj chirurgickú oceľ, aj zlato, striebro ...
@minenkak robili mi to v piercingovom štúdiu, nie u niekoho doma na kolene. Lalok prestreluju, iné časti ucha prepuchxuju. Znova prepichnut? 😩
No tak už rob ako chces ale už si nedávaj ucho nikdy prestreliť,mne teda nikdy v štúdiu neprestrelili ucho všetko prepichovali, všetko som si čistila soľou
Pár dní nechaj bez náušníc a skús si zohnať plastové, hocikde, aj niekde v číňáku, aj detské, môžeš ich do preliečenia nosiť len doma, iba aby sa neuzatvorili dierky, inak. Ja som si nechala prestreliť už ako takmer dospelá, nie je problém v prestrelení, pokiaľ si tam vyslovene nezaniesli infekciu, ale v reakcii tvojho imunitného systému. Ak máš nejaké antihistaminiká, nasaď.
Ja by som dala dole náušnicu a celé to vydezinfikovala. Masť by som na to aspoň dnes nedávala, nech sa to vysusi
Kúpila by som napr betadine a tým to čistila a sušila
Ale aj to vnútro ranky, skús ten lalocik všelijako pozývať, aby si dostala aj nečistoty z rany
Za mna aspoň 2 dni nedávaj nič, žiadne náušnice, Nech sa to ukludni
Za nejaké 2 dni by to zarásť fakt nemalo, ale skúšaj čistít aj to vnútro tej dierky
@pribinak objednala som aj také papierové paličky na čistenie dierky. A večer to stále prepichnem pre istotu 🙈
Ahoj, určite si náušnicu nevyberaj,zarastie ti dierka. Ja mám 2 roky prepichnuté laloky, tiež som mala problém s hojením. Vtedy mi poradila lekárnička betadine čistiť plus framkoin. Veľmi mi to pomohlo a zahojilo sa.
Teraz som si dala prepichnuť chrupavku a tiež sa mi zo zapálilo, poradili mi soľ a obklady z ľadu. Zalejem 2 lyžičky morskej soli vriacou vodou do hrnčeka s pknorím si tam celé ucho na 15 min a potom si dám na 15 min ľad (mrazená zelenina a na nej kapesník 🤣). Toto robím aj 4krat za deň a na noc dám framykoin. Pomohlo mi to a pekne sa to hojí.
Ak ti nepomôže ani jedna z mojich rád, myslím si, že ti nesadol materiál náušnice.
Výber náušnicu, supni ju do liehu, zatiaľ si ucho poriadne vydezinfikuj betadinom vyčisti dierku aj ranu. Potom ucho namaž framykoinom a namaž ním aj náušnicu a vlož su ju späť do ucha. To sa zahojí. A mimo témy, mám ucho prestrelene 3x, dcérka má uši prestrelene a ani jednej sa naň to ani raz nezapalilo.
@anastaziamala betadine nezabral, framykoin nezabral, solny roztok som dávala od začiatku a nezabral... jedine mi z toho vychádza ze nausnica mi vadí 🤷♀️ už je vonku 🙊
Ja som si dala prepichnut dalsie 2 dierky na lalok a hojili sa mi nenormalne dlho, niekolko mesiacov. Zatial co toto sa bezne hoji par dni , kamoska po tyzdni ani nevedela. Nausnicu nevyberat, dokladne cistit.
Neboj,zahoji sa
Malý update baby. Tak sa teším 🙊 konečne sa to hojí 🥳🥳🥳🥳🥳🥳 ráno som tak mala uz chrasticku

Skôr striebro, mne sedí viac a vraj aj dezinfikuje. Vyskúšaj lebo mesiac je ozaj dlho.