Preskakujúci prst na ruke: skúsenosti a rady
Ahojte, chcem sa spýtať, či náhodou nemáte niekto podobnú skúsenosť. Samozrejme, chystám sa aj k lekárke v pondelok. Ide o to, že asi dva týždne dozadu som si všimla, že mi preskakuje ráno kĺb (v strede prsta) na pravom prsteniku. Nie je to nič nápadné, cez deň to buď ustane alebo sa zmierni, ignorovala som to.
Dnes ráno som si všimla, že sa k tomu pridali obidva malíčky , tie sa už však zasekávajú pri dlani, čiže toto sa mi podobá na trigger finger. Ale vyrovná sa mi sám, len proste ako ho vystieram tak to “preskočí”. Po pár minútach ako som ruky rozhýbala (a pomohlo dať ich aj pod teplu vodu) to prestalo. Prsty nie sú opuchnuté ani nič nebolí. Nevykonávam žiadnu náročnú prácu, som študentka a teraz v lete som pracovala v zahraničí ako housekeeperka, no nemyslím si, že by to mohla byť príčina, tie ruky som až tak nepresiľovala.
Ak tu zažil niekto niečo podobné, podarilo sa vám dopátrať príčinu? pripadne ako vyzerala vaša ďalšia liečba ?
Ďakujem
Nemohol by to byt "skakavy prst"? Myslim, ze sa to operuje.
@simsalabim Áno, to som myslela tým trigger finger. Ale čítala som, že to vzniká najmä kvôli presileniu a to mi nesedelo.
@simsalabim Áno, to som myslela tým trigger finger. Ale čítala som, že to vzniká najmä kvôli presileniu a to mi nesedelo.
@anonym_autor operacia trva cca 15 minút. Týzden ruku v pokoji, cvičiť prstami, za dva týždne si ok. Ja mám uz tri prsty po operácii. Už som nemohla spávat kvôli tomu.
@anonym_autor moj muz to mal, ambulantná operácia 15 minit a uuz ma tri roky pokoj
@anonym_autor navstiv ortopeda

Nemohol by to byt "skakavy prst"? Myslim, ze sa to operuje.