Pri akej hodnote hemoglobínu sa podáva transfúzia?
Bola mi zistená anemia 96 hemogl.Pri akej hodnote sa podáva transfúzia?Za ako dlho ste sa pri brani železa cítili lepšie?
Tiež mám anemiu hodnoty okolo 80 mne dr povedala že keď klesne pod 80 treba transfuziu. Pred mesiacom som skolabovala ledva ma prebrali skončila som v nemocnici moja hodnota hemoglobínu 63 ja úplne biela ledva som prešla po chodbe závrate stále.V ten deň som hneď išla na sálu lebo obličkový záchvat kamene zaviedli mi stent do obličky a teraz som už doma prvé 2 týždne boli strašne aj teraz mi je tak že veľa neprejdem. Dali mi sorbifer no o týždeň ma čaká ďalšia operácia a pred nou mám písané že mi budu podávať plazmu
Zdravím, hemoglobín 96 sa považuje za stredne ťažkú anémiu. Transfúzia sa obvykle podáva pri hemoglobíne < 80 ale veľmi závisí aj od klinického stavu a taktiež rýchlosti akou dochádza k strate krvi. Ak máte roky nižší hemoglobín, telo je už na takýto stav adaptované a nemusíte mať žiadne výrazné ťažkosti. Naopak, ak dochádza k akútnym stratám krvi, pocítite to viac a tiež si to vyžaduje vyššiu pozornosť lekára. Základom je zistiť príčinu nízkeho hemoglobínu. Ak by ste mali nejaké ťažkosti ako sú nízky tlak, závrate, točenie hlavy, smäd a suchá koža alebo by ste spozorovali krv v stolici alebo pri zvracaní, určite vyhľadajte lekársku pomoc. Prajem pekný deň a veľa zdravia