Pri akej hodnote sa podáva transfúzia krvi v tehotenstve?

30. aug 2022

Ahojte,

Baby, ktorym davali v tehotenstve transfuziu krvi, spomeniete si ake ste mali tie hodnoty? Zapisuje sa to aj do knižiek..Pozajtra idem na kontrolny odber a hrozi mi transfuzia...zelezo beriem cele tehotenstvo a nepomohlo... a vraj velmi pomaha Nahrin cucoriedkovy od justu, len sa bojim, ze uz je neskoro a budem to musiet podstupit. Som 31 TYZDEN...DAKUJEM VAM

ms_green
30. aug 2022

Ja som podstúpila a nie raz v tehotenstve. Už pred tehu som mala problémy so železom a nie je to nič hrozné. Naozaj ti to pomôže.
Hlavne sa nestresuj, ak by ťa aj poslali na transfúziu povedz si, že to robíš pre malého (aspoň mne to pomohlo). Vezmi si niečo na čítanie a neboj sa. Bude to v pohode.

snehulak77
30. aug 2022

Záleží to aj od lekára. My mame v rodine zle skúsenosti s transfuziami (všetky baby reagovali zle), takže ja som bola aj s porodnikom dohodnutá bez. Skus sa opýtať lekára aké sú ešte iné možnosti (tých možnosti je viac ako len transfuzia, sú aj rôzne frakcie ktoré môžu pomôcť a menej zaťaží telo). Ten čučoriedkovy sirup som mala, nič moc to nebolo, nasadili mi po ňom železo. Moja mama po operácii chrbtice mala nízke hodnoty (okolo 70) a lekár kázal nealkoholické víno.

anjelicek26
30. aug 2022

Infuzie zeleza, nie transfuziu krvi, nie? Na hematologii to robia. Mne davali v poslednom tehotenstve tri pocas tehu a tri po porode. Skus bezlepkovu dietu, mne to pomahalo aspon ciastocne zlepsit vstrebavanie zeleza.

autor
30. aug 2022

@anjelicek26
Transfuziu

snehulak77
30. aug 2022

@anjelicek26 niekedy dávajú rovno transfuziu. Rýchle riešenie, ale osobne by som sa mu vyhla. Infuzky železa som ešte nepočula, zaujímavé. Nebolo ti po tom zle?

autor
30. aug 2022

@ms_green nie nie ja sa nebojim 🙂) dakujem krasne za mile slova...nahodou si hodnoty nepamatas?

autor
30. aug 2022

@snehulak77 moze byt..mne uz davali transfuzie pri prvom porode, len si uz nepamatam o ake hodnoty slo..dakujem 🙂

anjelicek26
30. aug 2022

@snehulak77 Ono to ked ju davaju hodne stipe, ale hodnoty idu okamzite hore. Ine vedlajsie ucinky v pamäti nemam. Ja som mala bohuzial aj transfuziu krvi po porode mimo toho (sestricka mi vytrhla placentu aj s kuskom maternice a skoro som vykrvacala) a odvtedy mam alergie na takmer vsetko ovocie a niektore orechy, este v porodnici mi museli davat injekciu aby som sa nezadusila surovou mrkvou, co dovtedy problem nebol 🙄 Takze po tejto "skvelej" skusenosti obvolaj si hematologov, ci ti niekto neda priamo infuziu zeleza. Ak to nepojde, tak transfuziu krvi... ja som tiez musela cestovat, lebo hematologovia dvaja najblizsi to nerobia, ale v porodnici mi po transfuzii krvi zavesili automaticky dalsie infuzky zo zelezom... takze to dostupne je, skus sa aspon popytat.

e1i
30. aug 2022

Mne po sekcii kedze som velmi krvacala kontrolovali krvny obraz a chcela som vedieť vysledok a oni ze co chcem ze transfuzia sa dava pri hemoglobine pod 90. Mala som 110 ale bezne zvyknuta na 150,tak som si pripadala ako matoha aj tak. Ale teda nedali mi nič.

autor
30. aug 2022

@e1i dakujem 🙂)

liloastitch
30. aug 2022

Pri transfuzii som mala hemoglobín 84. Nad 90 sa zvykne ešte púšťať venofer žilou. A teda lepší venofer ako transfúzia. Ja by som najprv pýtala ten.

autor
30. aug 2022

@liloastitch dakujem ja mam zatial rovnych 90....tak uvidime 🙂

liloastitch
30. aug 2022

Ja mávam so železom problém stále aj mimo tehotenstva. Počas to ale býva kritické, venofer ma nikdy nesklamal. Mne ho vždy podávali v nemocnici počas hospitalizácie viac dní za sebou . Cca 10 dní. Bolia síce z neho žily, ale už prvá dávka ma vedela nakopnúť.

autor
30. aug 2022

@liloastitch super dakujem..budem sa o to zaujimat ak by nahodou nariadili hned transfuziu...v Popradskej nemocnici mame zvlastnych lekarov

pietrula
30. okt 2023

@anjelicek26 pri akej hodnote hemoglobínu podávajú infúzie železa? Koľko si mala?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre