icon

Príčina peny v moči bez zvýšených bielkovín?

saimooon852
30. apr 2024

Ahojte, uz asi 2 mesiace pozorujem ze mam v moci penu. Objavuje sa to 2-3x za den a 3x je moc normalny. Myslel som si ze su to bielkoviny. Ale u praktickeho lekara mi 3x kontrolovali moc a bielkoviny zvysene neboli ani raz. Taktiez som si kupil domov testy na zistenie zapalu. Kde su aj bielkoviny a 2x negativny na vsetko. Poslali ma na ultrazvuk, a oblicky, mocovy mechur vsetko vporiadku.
Co ine by to mohlo byt?

10zabka
•
30. apr 2024

žeby "zpenena moc"? Po slovensky: spenený moč. Ak neveríš lekárom a testom, myslíš, že nájdeš vešticu na MK, ktorá ti pomôže?

anavixy
•
30. apr 2024

Nemoze to byt len silnym prudom mocu?
Tu su dalsie priciny, ale nepises, ze by si mal ine tazkosti, tak asi skor nie, glykemia zrejme tiez v poriadku…
https://zdravie.pluska.sk/zdravy-zivot/speneny-moc

lonely66
•
Odpoveď bola odstránená
•
saimooon852
autor
•
30. apr 2024

@10zabka preco by som im neveril, len nejako nezistili co mi je 😀

10zabka
•
30. apr 2024

@saimooon852 a myslíš, že to zistíš z odpovedí väčšinou žien na MK, ktoré neštudovali urológiu? Ok, môj názor, určite laický je, že zadržiavaš príliš dlho moč a keď konečne ideš na WC, je spenený, nakoľko tlak je príliš silný.

thirstymonk
•
30. apr 2024

@saimooon852 Kamoško, neplaš sa. Zahraj sa jeden deň na dievča a šti po sediačky. Normalne bez hanby, však ťa nikto nevidí. Ty podľa mňa pustíš takú prúdnicu, že by si s tým mohol hasiť tatry. A potom jasné, že to pení. Podľa mňa len zbytočné na každé riešenie hľadáš problém :D

petermafo
•
1. máj 2024

@saimooon852 možno veľa bielkovín v strave

thirstymonk
•
1. máj 2024

@petermafo to mam aj ja a nepeni mi to 😅

mamina7070
•
1. máj 2024

vprilis riesis problem je hlava nie mocenie

tundra
•
Autor odpoveď zmazal
•
pedro12345
•
11. apr 2025

@saimooon852 Já mám tiež spenený moč, hlavne počas dňa. Ráno mám menej peny v moči. Tiež som šiel na odbery moču a krvi a tak ako ty bielkoviny v moči v poriadku. Štve ma to, lebo doktor mi povedal, že ma nemá kam ďalej poslať, keď som mal všetky výsledky v poriadku (krv aj moč). Niekde je problém a tiež neviem kde. Hlavne že máš dbať na prevenciu a problémy riešiť keď sú mierne, ale to je naše zdravotníctvo. Ak zistíš príčinu, poprosím ťa daj sem vedieť.