Priebeh Covidu: Aktuálne skúsenosti a trvanie ochorenia
Ahojte mali ste niekto teraz covid? Manzel vcera zacal
Teplotovat a dnes pozit test. Len ma zaujima ake su teraz priebehy a ako dlho to cca trva. A ci ste sa nakazili vsetci doma. Dakujem
My sme mali a ja a mladší syn už mesiac kašeľ, každý boží deň. V noci nič. A aj ja som mala priebeh taký ako keď som mala prvý krát. Imunita nám strašne klesla. A toľko ako sme boli za posledné dva roky chorý. To je niečo nenormálne. Mám pocit, že ten kovidu schytame každý jeden variant a stále nám nejako inak ublíži na zdraví. Chrípku chyti človek raz za čas a má potom najbližšie dva roky pokoj. Ale toto. Niekedy mám pocit, že ani naša pediatrická nevie čo to tie deti vlastne majú. A stále sa to krúti dookola.
@zmrzlinka2021 ano jasne, keby niet takých ludi ako spominate tak už nevie slovensky narod ani kde je lava strana a kde prava, co je zlo a co dobro.. ved pre liberalov je vsetko jedno ci ?? hotový guláš...
@322sima123 netrep, dosť že sa nám smeje celý vyspelý svet vrátane Česka. Sme na chvoste takmer všetkého pozitívneho a to sú reálne fakty. Nevážime si vzdelanie, odborníkov a tak to aj tak v tomto štáte funguje. Prosím ťa, dosť je na Tom tento štát zle, vo vláde najväčšia zbierka, tak nehan tento národ. Tento národ potrebuje ešte veľa skúšok, kým si začne vážiť určite hodnoty ale nerob z nás už fakt polodebilov.
Mame doma. Manžel cca 3 dní po mne. Deti doteraz nič. Ja len raz zvýšená teplota a potom všetko po 2 dní. 2,3 dní dutiny a hrdlo, potom kašeľ, potom hlava tak to pobehalo po tele. Manžel bez teploty, únava veľká a dutiny.
Upozornila má ale dr., že treba vylezat lebo potom o týždeň, dva sa vráti hnusný kašeľ.
Test robený kvôli teplote plus ďalší deň malo mať jedno z deti ocko. To sme zrušili lebo som sa nevedela dovolať dr. či prísť s ňou či radšej počkať.
Chrípku som už nemala 2, 3 roky odkedy sa dávam očkovať.
Tento covid omnoho miernejší priebeh ako ten prvý. Očkovaní proti kovidu sme boli 3 dávkami.
Obaja nosíme v spoločných častiach bytu respirátor.
Ja dúfam, že deti sa už ani nenakazia od nás kvôli vyšetrenia iným čo majú absolvovať.
@adrianap83 preco toho nie su plne spravy ?Kedysi kazdy vecer hlasili a strasili kolko ludi bolo pozit a kolki su v nemocniciach na ventilacii. Prečo teraz nic ani zmienka.?
@silvia2013 no ja neviem prečo. Mňa sa nepýtaj. Mame novu vládu, takto sa stará, že už ani neinformuju.
@sante81 ano v lekarni.
@mariankahr bez urazky, ale skusenosti s tohtorocnym covidom budu take iste ako s minulorocnym covidom, je to stale variant omicron a pokial viem, zo svojho okolia, stale su to najmä respiracne priznaky, bolesti hlavy, hrdla, vytok z nosa a kasel. Covid ma velmi variabilne priznaky a kazdy ho ma iny. My sme doma mali covid presne pred rokom a kazdy z nas mal uplne ten isty virus a ine priznaky. Moja malá vtedy 4-ročná mala vysoké teploty ako na hojdačke, ktoré sa jej vracali 10 dní každých 24-48 hodín, mala opuch sliznice nosa a nosohltana a zatekali jej sople. Ja som mala migrénu, bolesti chrbta, 4 dni teploty nad 38 a hnusný suchý kašeľ a môj muž 5x fúkol do kapesníka a bolo po covide.
@mariankahr u nás sa všetci nakazili ale do cca štyroch dní boli ok, upchate dutiny, kašeľ a mierna teplota
@adrianap83 novu vladu m,ame mesiac, dva? kovid sa prestal propagovat pred rokom.
@silvia2013 pretoze to uz nikoho nezaujma, ale velmi zivo si pamätam ako vtedy vsetci pindali, ze su toho plne spravy a teraz su schopni ludia zas pindat, ze nam nieco zatajuju, lebo sa o tom neiformuje. Teraz už na to neumiera tolko ludi a kazdy kto chce moze sa dat zaockovat.
Informovalo sa hlavne prve dva roky, ked boli tie prve vlny alfa a delta, lebo tam hrozil kolaps zdravotnictva a boli tu rôzne obmedzenia, teraz uz nie je prakticky nic. Informacie sa daju lahko dohladat stale na korona.gov.
@scorpionflower1 ako vies, ze ste vsetci mali ten isty? to nevie potvrdit ani moja dcera, ktora ako zdravotnik 2 roky s covidom pracovala.
@scorpionflower1 informacie mam z prvej ruky , priamo od zdravotnikov, lekarov. Dnes sa uz netestuje, len v nemocniciach pri prijme novych pacientov.
@mariankahr chcem spýtať, píšeš,že dcéra dostala druhu vakcínu chrípky. Nechápem,veď na chrípku sa počas sezóny očkuje len raz.
@lukbe isla 1x.. vtedy sa ockuju detom 2 davky rozostup 4t.
@lagunka0000 dnes som pozit uz aj ja.. teplotu nemam zatial len tlak na hrudi na kasel.. este ostava dcera..
@mariankahr aha,ďakujem,myslela som, že dospelá dcéra.
@silvia2013 Pretože to dcéra dotiahla zo škôlky a presne 3 a pol dňa na to sme ochoreli my dvaja s mužom a nikde inde sme neboli, muž bol sám v kancli a ja na home office. Takže šanca, že sme nemali ten istý variant je úplne minimálna. Nerozumiem, čo nevie dcéra potvrdiť. Však to sa ani netestuje, či je to úplne ten istý variant pri všetkých členoch rodiny. Ale keď koluje v populácii nejaký podtyp omicronu a je rozšírený v 70-80 % (sleduj správy od hygienikov, ktorý mieru rozšírenia jednotlivých typov a podtypov sledujú pravidelne) a je zjavné, že sme ochoreli od malej, a ešte aj inkubačná doba sedí, tak asi to bude to isté, to sa testovať vôbec nemusí.
Teraz sa netestuje, lebo testy si už každý sám kupuje v lekárni, keď chce vedieť, či má covid alebo niečo iné. Štát už testovanie nemusí zabezpečovať, lebo nenariadil žiadne opatrenia.
@scorpionflower1 tie testy z lekarne s vypovednou hodnotou nula? Vela sledujes MK, ale ja som zabudla ze tu na MK je to samý lekar 🙂))pekny vecer, venuj sa rodinke.
@mariankahr nech ste rýchlo fit
@lagunka0000 dakujeme
@mariankahr svokra mala 2t dozadu.nenakazil sa nikto okrem nej.trvalo to asi 4 dni,prve dni klasika teplota a bolest svalov,strasna unava,ale na ten 4 den sa to uz zacalo zlepsovat.davala si kazdych cca 6h paralen a inak len vitaminy..klasicka liecba virozy.nastastie uz to niejen take nebezpecne ako kedysi
@mariankahr áno mali sme covid. Inkubacna doba u každého z rodiny bolo cca 5-6 dni. U mňa dosť ťažký priebeh, zimnica, horúčky, nádcha, bolesť celého tela, bolesti hlavy, chytene hlasivky a dutiny. Prvé dva dni som si myslela že umriem a to môžem povedať že nie som žiadna padavka. Začalo to presne pred týždňom a ešte stále nie sme 100%. Ťažší priebeh 3-4 dni..že nevladzeš nič. Deti mali len horúčky 2-3 dni.
Očkovaný z rodiny to nedostali no boli s nami tak isto a stále v kontakte pred tým. Tiež to nedostal brat, ale on mal covid cca pred 1,5 mesiacom.
@silvia2013 nemáš pravdu, este v lete som videla štatistiky. Aj v septembri presne predikovali vlny. Len teraz, keď je chorý každý druhý človek už nič.
@adrianap83 kde ? V hlavných spravach? 😂😂😂😂 u nas nie je nikto chory ani v oraci. , ani doma . Tak nepis, ze kazdy druhy je chory.
@silvia2013 v mojom okolí 5 ľudí. Nezávisle od seba. Nie jeden leží na infekčnom. Momentálne, od septembra ani nepočítam. Mne do rehotu nie je.