Prišla som o 4 zuby
Ahojte prosím poraďte od pôrodu ubehlo už rok no moje zuby trpia dodnes .... Prišla som o 4 zuby za rok a zas ma bolí ďalší proste ide to rád za radom a som už zúfalá ... Neviete poradiť čo robiť alebo ja neviem
@cocolino234 tak ja napr.od detstva chodím k zubárovi, starala som sa o chrup, napriek tomu som prišla o zuby už v tridsiatke. Mám spravený fixný umelý chrup, iná cesta nebola
@cocolino234 nepreháňaj. Po pôrode je organizmus oslabený. Svokra v 30 po druhom pôrode prišla o všetky zuby aj zdravé,tak isto kamarátka chytila tak silný zápal,že museli ísť von nakoľko antibiotiká vôbec nezaberali a zuby mala ukážkové dokonca aj vsadené akoby diamanty vpredu,nakoľko mala sa čím pochváliť. Tak neodsudzuj autorku. Možno chodila pravidelne,no nabralo to veľmi rýchly spád....
Chodím pravidelne k zubárovi aj na dentálnu starám sa o chrup .... Nikdy som takéto problémy nemala ...preto sa informujeme tu či neviete náhodov nejaké vitamíny alebo niečo čo tomuto zabráni ... Predsa nieje normálne aby mi vytrhli zub a o dva mesiace sa pokazí ďalší a takto to ide dokola ....
Mne jedna dentálna hygienička hovorila, že v tehotenstve a po pôrode ženy prichádzajú o zuby kvôli imunite. Že telo všetku energiu dáva inde a nemá zvyšnú imunitu bojovať proti baktériám zubného kazu. Možno by pomohlo podporiť imunitu...
A to každý jeden zub sa pokazil tak, že ho nebolo možné opraviť a musel ísť von? Alebo chodíš k zubárovi, ktorému je jednoduchšie zub vytrhnúť, ako sa s ním piplať hoci aj na 10-tich návštevách?
@cocolino234 ale su pripady aj ked robis vsetko sa ti zuby rozpadnu tak ako mne opravovali mi zuby aj tak sa mi rozpadli a nedalo sa nic robit budu umele
Ja som v 6 mesiaci a od kedy som tehotná zlomili sa mi 3 zuby ale tak ze jedina cesta su korunky. Každý zubár ma iný názor moja mi tvrdí ze to nemá nič spoločné s tehotenstvom. Ďalšia že ano, ze žena vtedy prichádza o veľa vitaminov. No ja ich jem pozehnane a nepomáha. Tak uvidíme.
Sú ľudia, ktorí ma "šťastie" na zuby a nepochopia, že aj napriek starostlivosti sa môžu zuby kaziť... Ak chodíš na dentálnu hygienu, vieš správny postup čistenia, používaš aj jednozvazkove a medzizubné kefky, tam ti odporúčam ešte toto: daj si urobiť krvný obraz, hlavne vitamín D. Ten má väčšina ľudí hlboko ale naozaj hlboko pod limitom a zuby to ovplyvňuje celkom výrazne. Neumyvaj zuby po jedle, hlavne po kyslých napr. Džús, ovocná šťava... Používajú pasty bez abrazivnych zložiek. Choď na konzultáciu k inému zubárovi, daj si urobiť aj kvalitný RTG snímok zubov. Zarad do jedalnicka viac zeleniny, orechov, semien... Držím prsty, aby sa ti zuby zlepšili, ja sama viem, aké veľké problémy dokážu narobiť.
Neberieš žiadne vitamíny? Kojis? Používaš elmex gél? V čom spočíva tvoja starostlivost o zuby? Čistiš si ich správne? Bola si niekedy niekde, kde ti ukazovali správnu techniku čistenia zubov?
@cocolino234 si fakt myslis, ze jej doma vypadli 4 zuby a ona nebola u zubara????? v prvom rade ak chodila na preventivky (ako pise), tak je to aj vizitka zubara (ak to bolo kazmi ) - ale moze ti byt aj ina diagnoza. znamemu po covide vytrhli 6 zubov, museli, udrel mu zapal do celusti a islo to, nedalo sa inac.
Autorka úplne ťa chápem. Ja chodievam na preventívky aj na dentálnu, ak mám kaz objednámsa hneď kým ešte nebolí. Napriek tomu asi rok po pôrode som začala mať problémy. Citlivé zuby kôli odhaleným krčkom a začali mi " umierať zuby". O jeden som vďaka mojej "super" zubárke prišla, lebo ona koreňovú výplň nerobí a neurobila ani nič aby mi uľavila od bolesti. Poslala ma s tým nachirurgiu kde ma objednali o 2 mesiace ! Po týždni som to vzdala a dala ho vythnúť, lebo som už mala neznesiteľné bolesti . Asi 2 mesiace nato ďalší zub pod plombou. Utekala som ráno ako bolestivý a ten istý scénár a keď som sa opýtala, že či mi to nemôže aspoň vyvŕtať aby sa mi uľavilo, mi povedala, že čo mi s tým ona urobí. Nakoniec som na pohotovosti prosím pekne uprosila zubárku a tá mi ten zub vyčistila a nakoniec aj dorobila. Od hentej som odišla ani vidieť ju nechcem. Čiže neviem ako pomôcť, ja som mala celkom dobré zuby, používam niť, drhnem ich ako divá a aj tak sa kazia
@ziarifka to je dobra blbost, aspon teda ja som po 2 detoch ani o zub neprisla (klop, klop) -35 r. takze vsetky zeny urcite nie.
Urcite to bude kombinacia - genetika, hygiena, strava (prirodne vitaminy, nie nejake preparaty) a aj take veci ako dostatok spanku, kedy sa telo regeneruje
kup si elmex gél, používa sa 1x týždenne preventívne, ked maš citlivy zub, tak môžeš aj 3 dni po sebe dať si na vatovu tyčinku male množstvo, natrieť na zub, pritom si rukou odtiahni lico, aby sa nedotýkalo, podrž tak 2 minuty a poriadne vypluj. Ale preventívne na všetky zuby 1x tyždenne po umyti zubov ešte použi elmex gel
Ja som toto mala, po prvom tehu mínus 3 zuby, po druhom zatiaľ len mínus 2. K zubárovi chodím pravidelne, na dentalnu tiež. Pred tehotenstvami som mala raz za pár rokov volaky malý kaz ale nič strašné. Po prvom pôrode katastrofa, zuby sa mi lámali ako z plastu a kazili jeden za druhým. Zubár povedal, že plod si bral veľa vitamínov a po pôrode zase kojenie tiež vyčerpáva organizmus. Brala som veľa vitamínov ale niekoľko zubov aj tak muselo ísť von. Ale zrejme som k tomu mala predispozíciu lebo moja sestra to isté, kým neotehotnela nemala problémy a počas tehotenstva non stop na zubnej pohotovosti, vytrpela si veľa bolesti vtedy.
neviem ti poradit, som na tom.podobne. mne zistili na rtg a aj pri cisteni kanalikov,ze mam velmi tenke korenove kanaliky, nerv v nich je stlaceny.postupne mi zuby odumieraju,tie kanaliky sa uzatvoria strasne tvrdou hmotou.ked mi aj urobia korenovu vypln, korunka zlyha,bo je krehka a zub ide von. uz mam niekedy take nervy,ze by som si ich sama vytrhla. o bolesti a zapaloch ani nehovorim. ide to dolu vodou. kanaliky mi musia cistit najtensimi ihlami. postupne mi takto odchadzaju stolicky. pred par dnami som jedla chipsy a odvalila som si korunku z polky zuba.a to som bola 2 dni predtym u zubarky riesit trhanie inej stolicky.
@cocolino234 ja napr. tiež chodím pravidelne od mala k zubárovi, čistenie pravidelne, dentálna hygiena, čistenie úplne poctivo a aj tak v kuse pokazené zuby, opravia sa mi a ďalšie sa pokazia a dookola, tiež už mám pár vytrhnutých. Takáto extrémna kazivosť začala ako som od 2.tehotenstva v kuse vracala až do pôrodu. Takže nie je to len tým ako píšeš u tej pani.

a zubár čo na to hovorí?