icon

Problémy s predpisovaním liekov bez kontroly u lekára

17. sep 2026

Chcel som si predpísať lieky od internistu ktoré nutne potrebujem. Prišla mi však takáto absurdná správa Dobrý deň, u nás te na kontrolu nebol už viac ako rok. Termín na kontrolu ste mal :
Objednaný na: 07.09.2026, 13:45, kontrola
Na predpis sa obráťte na svojho OL.
S pozdravom ITEROL

Strana
z2
0silvia0
17. sep 2026

Si poistencom vszp? Mas aplikaciu? Pozri si v sekcii vysetrenia-informacie o vysetreniach - najdes tam vsetko, co si tento rok absolvoval.
Ak nemas vszp, snad aj inde to takto najdes.

A v uvodnom prispevku si nenapisal, ze si tam tento rok bol a co ti povedal, tak sa darmo nasieras, nikto z nas to nemohol ani len tusit.

anonym_6024e4
17. sep 2026
@anonym_autor

môžem písať dookola, že som na tej sprostej kontrole bol ale tu si budete písať iba svoje klasika

@anonym_autor kedy si bol, datum, u koho si bol. Ak nevies najst spravu tak v appke tvojej zdravotnej poistovne mas o tom zaznam, presne termin kedy si tam bol.

anonym_6024e4
17. sep 2026
@0silvia0

Si poistencom vszp? Mas aplikaciu? Pozri si v sekcii vysetrenia-informacie o vysetreniach - najdes tam vsetko, co si tento rok absolvoval.

A v uvodnom prispevku si nenapisal, ze si tam tento rok bol a co ti povedal, tak sa darmo nasieras, nikto z nas to nemohol ani len tusit.

@0silvia0 ano aj v Dovere to vidim, vsetky moje vysetrenia a aj recepty.

anonym_aecd0f
17. sep 2026
@0silvia0

@0silvia0 lekárske správy nájde v elektronickej zdravotnej knižke už v ten deň kedy bol na kontrole https://www.npz.sk
poisťovňa má informácie opozdene a len to že bolo vyšetrenie, ale aké závery a odporúčania tam nenájde

taktotedanie
17. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_76cef8 Myslím, že to bolo skôr ale tú správu neviem nájsť. Skúsim ešte hľadať. Viem ale na 100 percent, že to bolo skôr a absolvoval som to. Však mi aj ekg robili ešte povedal, že sa ho už tak nebojím. Mal som vysoké tepové frekvencie. Inak EKG mám v poriadku. Z dôvodu veľkého stresu však užívam Betaloc.

@anonym_autor ked nechodis na kontroly a nedas vediet dopredu ze neprides no len tak ti nepredpise
Mas ist k obvodnemu

natalka13
17. sep 2026

Mal si mu ukazat v apke ze si na kontrole bol. Ale ak to on nema v PC nemas to ani v apke.
A obvodny ti ich tiez nepredpise, kedze nema spravu od odborneho mladsiu ako rok.
Poistovna to lekarom a ani poistovni nepreplati

veselo_neveselo
17. sep 2026

@anonym_autor
Podla nich si mal ist na kontrolu 7.9.
Ak si tam nebol, tak ti lieky bez kontroly nepredpisu.
Nechapem, kde je problem. Ta sprava je jasna.
Chod k obvodnenu, nech ti ich predpise. Aj to tam je napisane.

bielasovicka
17. sep 2026
@anonym_autor

môžem písať dookola, že som na tej sprostej kontrole bol ale tu si budete písať iba svoje klasika

@anonym_autor dobre, ale ved napíš či si bol na tej kontrole 7.9. Ved to bolo teraz pred týždňom, nato si nemohol zabudnúť. Píšeš ze si bol, ale kedy? Teraz, 7.9.?

bielasovicka
17. sep 2026
@anonym_f51def

ved ho nechajte
on sa boji aj EKG, zije v strese, tu dostal nakladacku

tu zle pises kvoli podpore a prosim ta, vyries si to sam, postav sa k tomu ako chlap uz raz

@anonym_f51def není to ten stelly, či ako sa vola?

0silvia0
17. sep 2026
@anonym_aecd0f

@0silvia0 lekárske správy nájde v elektronickej zdravotnej knižke už v ten deň kedy bol na kontrole https://www.npz.sk
poisťovňa má informácie opozdene a len to že bolo vyšetrenie, ale aké závery a odporúčania tam nenájde

@bielasovicka pisal, ze bol na kontrole skor ako toho 7. 9., ale ze si nepamata kedy a nevie najst spravu, preto mu radime pozriet sa do aplikacie zdravotnej poistovne

@anonym_aecd0f super, snad to autorovi pomoze

anonym_322a5b
17. sep 2026

Ak si bol na kontrole 7.9., máš predsa novú správu. Neverím, že sa ťa lekár neopýtal, či nepotrebuješ lieky. Podľa sms od lekára si tam ale nebol. Otázkou je, či ti obvodný lieky predpíše. Ja chodím na kardio. Mala som mať kontrolu v júli, ale mal 2-mes. dovolenku a sestrička ma objednala až na koniec septembra. Obvodný mi lieky nepredpísal práve preto, že mi preskripcia platila iba rok. Musela som kontaktovať zastupujúceho kardiológa.

natalka13
18. sep 2026
@anonym_aecd0f

@anonym_aecd0f jemu staci zistit datum kontroly a to v apke po roku uz ma.
Lekar vie kedy tam bol, aj ma tu spravu vo xvojom PC, takze jednoducho prepasol rok=musi ist k specislistovi na kontrolu a ten mu nasledne predpise lieky.
Berie Betaloc, problemy s tlakom, nemal by to zanedbavat.

Strana
z2