icon

Psychológ alebo psychologička: Výber podľa pohlavia?

fruitys
Dnes o 15:40

Ahojte, myslíte si, že má zmysel riešiť, či pôjdem ako muž k psychologičke t.j. k žene alebo k psychológovi t.j. mužovi? Riešil niekto z vás toto? Lebo si nie som istý, či je správna voľba vybrať si ženu a riešiť s ňou problém s mužským sebavedomím :D Na druhej strane sa nechcem pripraviť o potenciálne dobrú psychologičku a to, že by mi veľmi pomohla.

anonym_1887b1
Dnes o 15:54

@fruitys psycholog nie je na to aby ta sudil ale pomohol. Chod ku chlapovi a keď ti nesadne vyskusas ženu, alebo naopak

fruitys
autor
Dnes o 15:56
@anonym_1887b1

@fruitys psycholog nie je na to aby ta sudil ale pomohol. Chod ku chlapovi a keď ti nesadne vyskusas ženu, alebo naopak

@anonym_1887b1 ja viem, len som nad tým rozmýšľal, či predsa len chlap mi nevie viac prehovoriť do duše. Čítam tu však, že niekedy sa odporúča kouč...

anonym_8b80d0
Dnes o 16:08

Ci muz alebo zena maju vystudovany rovnaky odbor. Psycholog nie je kamarat/ka s ktorym pojdes pokecat na pivo, tam by pri zene mohol byt problem, ze niektorym psychickym veciam nebude rozumiet. Ale psycholog studoval uplne to iste ci uz je to muz alebo zena takze tam tato dilema je uplne bezpredmetna. To akokeby si zubara alebo ineho doktora vyberal tiez, ze si chlap tak muz ti bude lepsie rozumiet alebo ta lepsie diagnostikuje.

marsmykkok
Dnes o 16:19

@fruitys Rob ako cítiš, mne osobne napríklad sú bližšie ženy-viac im rozumiem a teda ak si mám vybrať v banke alebo lekára som radšej za ženu, hoci som heterosexuálne orientovaná. Ak proste sa cítiš lepšie pri mužoch a pri žene by si mal problém jej dôverovať a vravieť o svojom probléme vyber si muža radšej.

fruitys
autor
Dnes o 16:20
@anonym_8b80d0

Ci muz alebo zena maju vystudovany rovnaky odbor. Psycholog nie je kamarat/ka s ktorym pojdes pokecat na pivo, tam by pri zene mohol byt problem, ze niektorym psychickym veciam nebude rozumiet. Ale psycholog studoval uplne to iste ci uz je to muz alebo zena takze tam tato dilema je uplne bezpredmetna. To akokeby si zubara alebo ineho doktora vyberal tiez, ze si chlap tak muz ti bude lepsie rozumiet alebo ta lepsie diagnostikuje.

@anonym_8b80d0 no lenže v tvojej odpovedi sa to podľa mňa neguje, keď píšeš, že "niektorým psychickým veciam nebude rozumiet." Veď kvôli tým veciam tam idem.

anonym_8b80d0
Dnes o 16:21
@fruitys

@anonym_8b80d0 no lenže v tvojej odpovedi sa to podľa mňa neguje, keď píšeš, že "niektorým psychickým veciam nebude rozumiet." Veď kvôli tým veciam tam idem.

@fruitys precitaj si tu celu vetu este raz s porozumenim.
Poradim zameraj sa na ten zapor vo vete, kto NIE JE psycholog.

fruitys
autor
Dnes o 16:21
@marsmykkok

@fruitys Rob ako cítiš, mne osobne napríklad sú bližšie ženy-viac im rozumiem a teda ak si mám vybrať v banke alebo lekára som radšej za ženu, hoci som heterosexuálne orientovaná. Ak proste sa cítiš lepšie pri mužoch a pri žene by si mal problém jej dôverovať a vravieť o svojom probléme vyber si muža radšej.

@marsmykkok tak ja to myslím proste tak, že muž možno mužovi lepšie rozumie a vie mu v otázkach týkajúcich sa mužskosti, sebavedomia, poradiť viac. A naopak, žena žene.

fruitys
autor
Dnes o 16:23
@anonym_8b80d0

@anonym_8b80d0 možno som mentálne hendikepovaný, ale furt tam vidím rozpor

anonym_fd2a4d
Dnes o 16:24

@fruitys ja som šla k žene. Jednak som si myslela, že chlap nepochopí ten mindset, čo ženy-matky nosia v hlave, proste muži majú zas iné problémy v hlavách. Druhak som sa bála, že k mužovi nebudem taká otvorená, ako by som bola k žene, a jednoducho by to dlhšie trvalo celé. Mám ženu a som spokojná.

fruitys
autor
Dnes o 16:26
@anonym_fd2a4d

@fruitys ja som šla k žene. Jednak som si myslela, že chlap nepochopí ten mindset, čo ženy-matky nosia v hlave, proste muži majú zas iné problémy v hlavách. Druhak som sa bála, že k mužovi nebudem taká otvorená, ako by som bola k žene, a jednoducho by to dlhšie trvalo celé. Mám ženu a som spokojná.

@anonym_fd2a4d asi to mám trochu podobne... že keď chcem riešiť aj veci týkajúce sa sebavedomia a to sa týka aj mojej komunikácie, vzťahov so ženami, tak že asi by som sa v tom mal rozprávať s niekým, kto tým mužom, akým chcem byť, je. Ale už tu asi miešam kouča :D

anonym_8b80d0
Dnes o 16:27
@fruitys

@anonym_8b80d0 možno som mentálne hendikepovaný, ale furt tam vidím rozpor

@fruitys Psycholog NIE JE kamarat/ka s ktorym ides na pivo. Ak by psycholog bol kamarat/ka tak tam by mohol byt problem, ze zena skor ako laicka nebude niektorym psychickym veciam rozumiet a muz tomu by prirodzene rozumel lepsie. Ale psycholog je rovnaky odbornik ci uz muz alebo zena. A ak este stale tomu nebudes rozumiet, tak naozaj toho psychologa pravdepodobne potrebujes lebo jednoduchsie sa to napisat neda.

anonym_fd2a4d
Dnes o 16:29
@fruitys

@anonym_fd2a4d asi to mám trochu podobne... že keď chcem riešiť aj veci týkajúce sa sebavedomia a to sa týka aj mojej komunikácie, vzťahov so ženami, tak že asi by som sa v tom mal rozprávať s niekým, kto tým mužom, akým chcem byť, je. Ale už tu asi miešam kouča :D

@fruitys tak daj na svoj pocit. Stačí, že trošku nebudeš súhlasiť so ženou v niečom a už budeš mať v hlave myšlienku, že mal si ísť k mužovi, ten by to bol lepšie pochopil... Nevyhadzuj zbytočne prachy na niekoho, kde už teraz vieš, že s ním nie si úplne stotožnený. Poškodíš len sám sebe.

fruitys
autor
Dnes o 16:29
@anonym_8b80d0

@anonym_8b80d0 aha, už som to pochopil :D super, tak ešte aj mentálna retardácia k tomu 😀

fruitys
autor
Dnes o 16:35
@anonym_8b80d0

@fruitys Psycholog NIE JE kamarat/ka s ktorym ides na pivo. Ak by psycholog bol kamarat/ka tak tam by mohol byt problem, ze zena skor ako laicka nebude niektorym psychickym veciam rozumiet a muz tomu by prirodzene rozumel lepsie. Ale psycholog je rovnaky odbornik ci uz muz alebo zena. A ak este stale tomu nebudes rozumiet, tak naozaj toho psychologa pravdepodobne potrebujes lebo jednoduchsie sa to napisat neda.

@anonym_8b80d0 tak zas ma tu nemusíš hejtovať, sebavedomie mám skoro na nule už teraz

anonym_8b80d0
Dnes o 16:37
@fruitys

@anonym_8b80d0 tak zas ma tu nemusíš hejtovať, sebavedomie mám skoro na nule už teraz

@fruitys tvoje slova "možno som mentálne hendikepovaný" sebavedonie mozno, ale zial otravovanie s oznacovanim rozhodne skoro na nule nemas

athelas86
Dnes o 16:38

Samozrejme že muž ti porozumie viac ak sa jedná o špecificky chlapské záležitosti. Tým že človek vyštudoval nejaký odbor na filozofickej fakulte ešte neprestal byť mužom či ženou žijúcim v rovnakej spoločnosti ako ty. A takisto aj oni majú emócie a riešia súkromné vzťahy.
Kým sme ľudia a nie stroje tak nejaký 100% nestranný pohľad je len zbožné želanie.

fruitys
autor
Autor odpoveď zmazal
anonym_c08147
Dnes o 18:00

psychológ nie je na to,aby ti prehovoril do duše alebo radil,ak tam ideš pre radu,tak tam ani nechoď

anonym_fd3247
Dnes o 18:00
@fruitys

@fruitys myslím si, že z pohľadu odbornosti je úplne jedno. Nie je to vsak jedno z pohľadu klienta - predsa musíš sa vedieť otvoriť a mat dôverný klientský vzťah, takže je to o tebe, ak si myslíš, že budeš hanblivý pred ženou a nebudeš vedieť úprimne jej odpovedať, tak si vyber muža. A opäť bez ohladu na pohlavie nemusí ti sadnúť každý psycholog.

Ja som žena a vybrala som si naschvál muža. Mali sme dosť odlišné názory s manželom na výchovu, v ktorom som sa aj tak strácala, a tak práve preto som chcela psychologa, ktorý sa na danú situáciu vie pozrieť mužským pohľadom, lebo ten ženský pohľad som prirodzene mala viac osvojeny.

Nakoniec ale musím povedať, že za ten rok sme sa venovali aj mnohým iným oblastiam, sebavedomiu, stanovovaniu hraníc, uzkostiam a nikdy som nemala pocit, že ma nevie pochopiť, lebo je muž a nie žena.
Čiže zopakujem svoju prvú vetu - z odborného hľadiska je to jedno, komu sa dokážeš otvoriť a dôverovať, je individuálne.

anonym_fd3247
Dnes o 18:03
@fruitys

@fruitys a ešte dodám, že dosť sme sa venovali aj výchove a burnoutu na materskej, a on ešte deti nemá, aj tak som mala jeho plne pochopenie.