icon

Opuchnuté nohy v 36. týždni tehotenstva: Je to normálne?

zuzka2662021
Včera o 09:54

Ahojte. Som v 36tt a uz asi tyzden mi puchnu nohy. Mam opuchnute clenky a prsty, lavu o trochu viac ako pravu. A bolia ma vnutorne syehna a aj lytka na dotyk. Je to v poriadku?? Mali ste to tak? Na poradnu idem v utorok

anonym_b9d774
Včera o 10:12

zavolaj lekárke - musí to vidieť. Možno ti aj premeria tlak a pozrie moč.
Mala som v tehu, okamžite mi nariadila diétu, kde som nemohla žiadnu soľ, a ani výrobky ako syry, údeniny a pod. dokonca mi navrhla aby som si piekla aj chlieb bez soli. Týždeň som bola na uvedene diéte po ktorej mi krásne odpuchli nohy a už viac sa žiadny opuch nezopakoval.
bola som okolo 30 tt

ludmilka2407
Včera o 10:27

Staci spomenut na poradni, mne tiez dr.kazal obmedzit sol,ziadne mineralky...opuchaju mi ale hlavne ked je teplo...cize je to bezne, ak nemas vysoky tlak tak je to ok

zuzka2662021
autor
Včera o 10:35
@ludmilka2407

Staci spomenut na poradni, mne tiez dr.kazal obmedzit sol,ziadne mineralky...opuchaju mi ale hlavne ked je teplo...cize je to bezne, ak nemas vysoky tlak tak je to ok

@ludmilka2407 tlak mam nizky. Je pravda,ze pijem mineralky lebo vodu mame strasne chlorovanu

zuzka2662021
autor
Včera o 10:36
@anonym_b9d774

zavolaj lekárke - musí to vidieť. Možno ti aj premeria tlak a pozrie moč.
Mala som v tehu, okamžite mi nariadila diétu, kde som nemohla žiadnu soľ, a ani výrobky ako syry, údeniny a pod. dokonca mi navrhla aby som si piekla aj chlieb bez soli. Týždeň som bola na uvedene diéte po ktorej mi krásne odpuchli nohy a už viac sa žiadny opuch nezopakoval.
bola som okolo 30 tt

@anonym_b9d774 ja som mam tehotensku dietu takze pecivo jem tak 1x do tyzdna. Syry jem to je pravda

euka210
Včera o 10:40

@zuzka2662021 ja som to mala pri prvom tiez v lete, narodeny 2.9., opuchnute nohy...telo zadrziava vodu, je teplo. Poslala ma do nemocnice kvoli moznej preeklampsii, ale vsetko ok.
Pri zimnom dietati som to nemala.

ludmilka2407
Včera o 10:52
@zuzka2662021

@ludmilka2407 tlak mam nizky. Je pravda,ze pijem mineralky lebo vodu mame strasne chlorovanu

@zuzka2662021 problem je, ak je tlak vysoky..vtedy hrozi preeklampsia

anonym_e97d90
Včera o 11:39

No a ja som pravy opak, ja beriem lieky na tlak, sleduju ma kvoli tomu na rizikovej poradni, solim, lebo sa vela potim, mineralky - hlavne magneziu pijem a nohy zatial nepuchnu, ani v predchadzajucom tehotenstve. Je to zaujimave, ze kazdy to ma inak...

anonym_b9d774
Včera o 11:48
@anonym_e97d90

No a ja som pravy opak, ja beriem lieky na tlak, sleduju ma kvoli tomu na rizikovej poradni, solim, lebo sa vela potim, mineralky - hlavne magneziu pijem a nohy zatial nepuchnu, ani v predchadzajucom tehotenstve. Je to zaujimave, ze kazdy to ma inak...

@anonym_e97d90 keby len každý inak. ale čo ja tehu to inak. Pri prvom tehu nohy opuchnuté - rodila som v januári, a pri ďalších žiadny opuch - rodila som jún a febr.

simca06022011
Včera o 11:57

podla mna je to uplne normalne, ak mas pochybnosti, zavolaj lekarke... ved je to stare zname, ze v tehu a vo vyssich stadiach duplom opuchaju nohy, clovek ledva chodi aa este v teple... Ak nie je noha tepla, cervena tromboza to nebude, preeklapsia ma aj dalsie priznaky = pre to by som sa napr skontaktovala s dr... inak rezimove opatrenia, vykladat nohy... (ak je to len bezny opuch, kvoli zilam a zadrziavaniu vody = malo by to ulavit, aj napr po noci rano by nohy mali byt menej opuchnute atd)

zuzka2662021
autor
Včera o 13:09
@simca06022011

podla mna je to uplne normalne, ak mas pochybnosti, zavolaj lekarke... ved je to stare zname, ze v tehu a vo vyssich stadiach duplom opuchaju nohy, clovek ledva chodi aa este v teple... Ak nie je noha tepla, cervena tromboza to nebude, preeklapsia ma aj dalsie priznaky = pre to by som sa napr skontaktovala s dr... inak rezimove opatrenia, vykladat nohy... (ak je to len bezny opuch, kvoli zilam a zadrziavaniu vody = malo by to ulavit, aj napr po noci rano by nohy mali byt menej opuchnute atd)

@simca06022011 po noci ich mam o trochu menej opuchnute. Ale stale su opuchnute. Neni tepla ani nic podobne

tetapetra
Včera o 13:13
@zuzka2662021

@simca06022011 po noci ich mam o trochu menej opuchnute. Ale stale su opuchnute. Neni tepla ani nic podobne

@zuzka2662021 si vo vysokom štádiu, je strašne horúco, telo sa snaží,ale je to preň záťaž.