Rakovina prostaty
Dobrý deň, svokrovi diagnostikovali rakovinu prostaty s metastázami v panve. V júni má ísť na prvú chemoterapiu, teraz chodí na injekcie na zastavenie tvorby hormónov.
Prosím Vás, ak je tu niekto, kto sa v tomto vyzná, akú sú prognózy ochorenia? Čo ho čaká, a nás s ním, pretože je vdovec a staráme sa o neho.
Lekárka nám nepovedala vôbec nič, len akú liečbu začne. Svokor má 70 rokov, inak nemá žiadne ochorenia, nádor mu zistili u urológa na preventívnej prehliadke, na kontrolu kostí išiel pre pretrvávajúce bolesti v lakťovom kĺbe.
Ďakujem Vám.
@ipsa646 nenazvala by som to úplne trapenim, až na posledný tristvrte rok nemal výrazne obmedzenia, ani bolesti. Žil s ochorením 7 rokov, žiaľ, metastazy zasiahli skoro celu pecen, takze nestihol nastúpiť ani na prvú chemoterapiu, inak by to bolo o niečo viac. Ocino nebol polamany, napriek tomu, že mal veľkou metastazou zoslabenu skoro celu panvu, napriek pádu, zlomenina nenastala a nelezal ani dlho v posteli. Mesiac pred úmrtím bol ešte v praci, do ktorej sa odviezol sám autom a podal 3 hodinový prezentačný vykon.
Ležal len poslednych 5 dni pred úmrtím, Pri odchode sme boli s ním, drzali ho za ruku, nebolo to dramatické, ale veľmi pokojne, dych sa zastavil v spanku.
@anonym_693bae tak on fungoval.tskmer normálne ,lebo aj môj oco chodu na bicykli 15km prejde a ešte košík.travu ,s kosackou ,lebo jeho prípade či zistili mi minulý rok 12 metastázy kostne,to človek sa má rozpadnúť " takmer ,zatiaľ ma bolesti niekedy slabé čo nemal
@anonym_693bae tak on fungoval.tskmer normálne ,lebo aj môj oco chodu na bicykli 15km prejde a ešte košík.travu ,s kosackou ,lebo jeho prípade či zistili mi minulý rok 12 metastázy kostne,to človek sa má rozpadnúť " takmer ,zatiaľ ma bolesti niekedy slabé čo nemal
Koľko rokov trápenia ma čaká, ak sa nenaseriem a tú moju rakovinku nezabijem? Ako sa hoja kosti s metastázami po zlomeninách, ak vôbec?