icon

Rakovina prostaty

2xmama
15. máj 2023

Dobrý deň, svokrovi diagnostikovali rakovinu prostaty s metastázami v panve. V júni má ísť na prvú chemoterapiu, teraz chodí na injekcie na zastavenie tvorby hormónov.
Prosím Vás, ak je tu niekto, kto sa v tomto vyzná, akú sú prognózy ochorenia? Čo ho čaká, a nás s ním, pretože je vdovec a staráme sa o neho.
Lekárka nám nepovedala vôbec nič, len akú liečbu začne. Svokor má 70 rokov, inak nemá žiadne ochorenia, nádor mu zistili u urológa na preventívnej prehliadke, na kontrolu kostí išiel pre pretrvávajúce bolesti v lakťovom kĺbe.
Ďakujem Vám.

Strana
z6
ipsa646
Včera o 13:16
@stanovelky

@tramtada31 ahoj ,tak dnes sme boli onkológovi,zobral.krv injekciu do pleca,a tabletky Abirateron+prednison ,,.no neviem či ich aj začne brať ,ten onkológ mu nepovedal vôbec nič ,len sme sa dočítali ,že ,vysoký krvný tlak ,infekcia močových ciest opuch nôh ,atď,,,riziko úmrtia 20%,za 6 mesiacou ,je to setko zle 😭. Teraz mu zatiaľ nie je vôbec nič ,iba papierovo ,a tie tabletky asi skôr začnú robiť príznaky zlému 🥲,máš skúsenosti stimy tabletkami .🥹😢

Ja mám. dostám ich od konca mája. Chuťovo sa dajú. Abi je akurát veľký, treba prehltnúť. To nalačno je výmysel výrobcu aby sa kryl. Sám som prešiel na 1 tabletku, ale na vlastné riziko. Vedájšie účinky? Nie je to liek len hormonálna terapia, ktorá môže spomaliť rakovinu. Toľko príbalový leták. Ja beriem A. Stadu, dá sa pekne trhať po preložení. Problémy: ak nerátam to, že už nie som muž ale len zombík, tak plno svinstva v moči ktoré môže byť z liekov, alebo metastáz. Nohy trošku napúchajú. Treba kontrolovať krv a to niečo s pečeňou, aby ju Abi nezlikvidoval. Prednison má len trochu zmierňovať následny Abiho, ale je rozpor v príbalových letákoch!!! Ak by bola možnosť Eutanázie, možno by som zvažoval. Alebo tie dve veterinárne injekcie: uspať a utratiť. Pokiaľ človek nemá šťastie na gény, imunitný systém a divoké odhodlanie, aj ten najlepší liek pomôže asi len málo. Chodiť som začal sám, len dvakrát po 10 dní rehabilitácie, potom 4 týždne nič a sám som cvičil, spevnil nohy a potom za Rollátorom začal chodiť. Keď som si vytiahol močový katéter tak ma nedzovoval sáčok a teraz 572 schodov denne a mesačne tak do 200 km peši. Plán je to skoro zdvojnásobiť! Treba byť tvrdý!!!!

Strana
z6