Rakovina prostaty s metastázami: je nádej na prežitie?
Najdem tu niekoho kto ma toto ochorenie alebo mal v pokročilom štádiu ?aka je dlzka života ešte ?da sa to ešte zvládnuť ?alebo je to prehratý boj …
@anonym_autor svagor zil s metastazami 4 roky, posledny pol rok to uz nebol zivot. Doktor chvalil ze tak dlho. Mal ale rak. Hrubeho creva. Zazraky sa deju niekedy. Verila som ze to zvladne 😪
@anonym_4df21f nehnevaj sa, ale hrube crevo je nieco uplne ine ako prostata. Absolutne nesuvisiace. Tvoja info je sice smutna, ale zbytocna ako odpoved autorovi tejto diskusie.
@anonym_autor tieto otazky sa pytajte pacientovho onkologa, jedine on pozna realny stav.
@anonym_autor
Co je prekvapujuce ze nezistili rakovinu prostaty Joe Bidenovi byvalemu USA prezidentovi a v sucastnosti sa mu rozsirila do kosti
@anonym_autor Ahoj, ono zial zavisi aj kde vsade sa metastazy rozsirili, ci do kosti alebo na vnutorne organy a ktore. Tiez zavisi, ako reaguje telo na liecbu, ci ma nejake pridruzene ochorenia napr. srdca, obliciek atd. Toto je velmi vseobecna otazka a nikto ti zial neda tu spravnu odpoved. Znamej otec v 4 stadiu s metastazami, ktore mu zacali napadat vnutorne organy odisiel do 3 rokov a to sa este dobre vraj drzal. Avsak este v pociatocnom, ked este len vznikali metastazy a nebolo nic iste, kde sa rozsiria vravel lekar, ze ak by metastazovali do kosti je paradoxne dlzka prezitia dlhsia ako pri vnutornych organoch. Je mi to luto😔 Drzte sa
Otec mal pociatocne stadium, zistene vcas, po ozarovani je ok 5 rokov. Obecne sa uvadza, ze ked su metastazy, prognoza je zla a dozitie kratke, so zlou kvalitou zivota.
@anonym_autor
Co je prekvapujuce ze nezistili rakovinu prostaty Joe Bidenovi byvalemu USA prezidentovi a v sucastnosti sa mu rozsirila do kosti
@anonym_377138 hej ale on má veľmi agresívnu formu rakoviny
@anonym_autor uz len par rokov sa uvadza ak su uz metastazy
Bez metastaz v pociatocnom stadiu okolo 10 rokov preto, ze sa metastazy ozvali aj tak
Každý prípad je individuálny. Vzdávať sa netreba, vždy je šanca na vyliečenie, spomalenie alebo zlepšenie stavu. Áno, sú prípady kedy je šanca menšia a sú prípady kedy je šanca väčšia, najlepšie vám povie onkológ.
Náš rodinný známy, starší pán, rakovina hrubého čreva, pokročilé štádium, prognóza na vyliečenie nič moc. Vyliečil sa, liečba zabrala veľmi dobre, doktori boli prekvapený lebo čakali úplne iný koniec.
@anonym_autor Áno, poznala som, vyliečil sa a to bolo 10r dozadu a mal už vyšší vek. Potom žil normálne pár rokov a zomrel na niečo iné. Takže treba ísť do liečby, držím palce 👍
máme v rodine, zistené, keď mal 60 rokov, nikde ho už nechceli ani operovať. Z Prahy, kde mal vybavenú operáciu gama lúčom, ho poslali domov, že už sú metastázy v kostiach a že, žiaľ, už to nemá význam. Ujo totálne psychicky na dne. Dostal sa do BB, kde absolvoval rádioliečbu a potom ho nastavili na nejakú udržiavaciu hormonálnu liečbu (raz za pol roka jedna injekcia), podrobnosti neviem. Tento rok sme mu boli na oslave 70. narodenín. Je športovo aktívny, bicykluje, pláva, choroba ustúpila a onkomarkery pod kontrolou. Lekári v BB tiež krútili hlavou, ale je to dôkaz, že nikdy to netreba vzdávať a vždy je nádej.
@anonym_autor samotne ochorenie v pokrocilom stadiu je pruser... metastazy k tomu takisto... malou nadejou je vediet, kde to metastazovalo... to pravdepodobne urci dlzku a kvalitu zivota... ktory danemu cloveku ostava... z tohto sa s najvacsou pravdepodobnostou nedostane do remisie... mrzia ma moje slova... nadej je vzdy, a verim , ze aj zazraky sa deju.... statistiky vsak hovoria nekompromisne, ze je to zaciatok konca
máme v rodine, zistené, keď mal 60 rokov, nikde ho už nechceli ani operovať. Z Prahy, kde mal vybavenú operáciu gama lúčom, ho poslali domov, že už sú metastázy v kostiach a že, žiaľ, už to nemá význam. Ujo totálne psychicky na dne. Dostal sa do BB, kde absolvoval rádioliečbu a potom ho nastavili na nejakú udržiavaciu hormonálnu liečbu (raz za pol roka jedna injekcia), podrobnosti neviem. Tento rok sme mu boli na oslave 70. narodenín. Je športovo aktívny, bicykluje, pláva, choroba ustúpila a onkomarkery pod kontrolou. Lekári v BB tiež krútili hlavou, ale je to dôkaz, že nikdy to netreba vzdávať a vždy je nádej.
@jajo1 nech mu to tak vydrží.
Ťažko povedať moj 66 r strýko rakovina prostaty s metastaztámi žil ešte 15 rokov. Môj kamarát 49 r zomrel do pol roka
@anonym_4df21f nehnevaj sa, ale hrube crevo je nieco uplne ine ako prostata. Absolutne nesuvisiace. Tvoja info je sice smutna, ale zbytocna ako odpoved autorovi tejto diskusie.
@anonym_autor tieto otazky sa pytajte pacientovho onkologa, jedine on pozna realny stav.
@guudy doktor mu daval mesiace zivota a zil 4 roky princip rovnaky. Neda sa drzat statistiky
Nas starky, uz funguje viac nez 10r. Zanedlho oslavi 90. Liecbu berie, aj nadramec co mu poistovna hradila, takze bolo to nakladne... A samozrejme zavisi na konkretnom type, konkretnych metastazach a konkretnom progrese.
@anonym_4df21f asi tak rovnako, ako ked zle vidis a je ti jedno, ci ti doktor predpise okuliare na citanie alebo do dialky ;)
@guudy asi prostata ma lepsiu prognozu
@anonym_4df21f takze uz neplati, ci crevo alebo prostata, je to jedno a statistika podstatna nie je? Ach, no, plati moj prvy prispevok, tvoj komentar bol mimo….
@guudy a Ty si poradila opytaj sa lekara tiez velmi uzitocne a napomocne 🤔
@anonym_autor táto choroba sa tazko diagnostikuje resp zistí sa až, keď je už dosť zle.39 r s metastazami žil 2 roky medzitým vyzeralo,že sa mu veľmi polepsilo, je ale nezvládol to, ale držal sa statočne do poslednej chvíle.Zalezi kde sú metastázy, vek, iné ochorenia sú pacienti čo liečbu zvládajú výborne.

@anonym_autor svagor zil s metastazami 4 roky, posledny pol rok to uz nebol zivot. Doktor chvalil ze tak dlho. Mal ale rak. Hrubeho creva. Zazraky sa deju niekedy. Verila som ze to zvladne 😪