Rehabilitácia pri zranení kolena z behu: Čo pomohlo?
caute, začal som behať a po cca 3 mesiacoch ma začalo bolieť koleno, ortopéd povedal že ide o preťaženie a odporučil rehabilitáciu, chodím na fyzio 2 týždne ale zlepšenie zatiaľ minimálne, má niekto skúsenosť čo reálne pomohlo pri takomto probléme, dik
@anonym_autor co znamena chodim na fyzio? Ake procedury mas?
@lindusss2016 Zatial hlavne cviky na posilnenie a stabilitu kolena, uvolnovanie svalov a trochu tej elektroliecby. Fyzioterapeut vravel, ze to bude skor na dlhsie a treba to postupne rozhybat a posilnit. Zatial ale citim len male zlepsenie.
@lindusss2016 Zatial hlavne cviky na posilnenie a stabilitu kolena, uvolnovanie svalov a trochu tej elektroliecby. Fyzioterapeut vravel, ze to bude skor na dlhsie a treba to postupne rozhybat a posilnit. Zatial ale citim len male zlepsenie.
@anonym_autor aj trochu elektroliecby sa da specifikovat konkretnejsie. Ale ok, mas teda cvicenia s fyzioterapeutom, treba pokracovat, nemozes cakat, ze za dva tyzdne ti koleno spevnie. Cvicis kazdy den aj doma, ked na rehabku nejdes?
Pravidelne cvičenie posilňovanie od členkov cez kolena po bedra a samozrejme aj šľachy a svaly dolných končatín. Ja sa snažím aspoň 3-4x v týždni min tých 30-40 minút venovať sérii cvikov na členky, kolena, bedra, flexory, slachy atd. Na nete je tých cvikov milión. Cvičím najčastejšie s gumami a jóga blokomx Najlepšia prevencia pred zraneniami je posilniť pohybový aparát a samozrejme nebehat hneď od začiatku veľké objemy km

@anonym_autor co znamena chodim na fyzio? Ake procedury mas?