icon

Poraďte rehabilitácie na chronické bolesti v driekovej oblasti

gilmorka
Dnes o 19:57

Dobrý večer. Som po operácii L5–S1 ( bez stabilizaácie), mám chronické preťaženie driekovej chrbtice, na MRI našťastie bez recidívy, ale neviem sa už dva roky dostať do dobrého zdravotného stavu. Vždy po pár mesiacoch ako tak kľudu dôjde akoby k preťaženiu tej oblasti. Pred rokom na ukľudnenie stačil mesiac plus nový fyzio a nové cviky,aj silové. Ale po 5. mesiacoch zas preťaženie a tentoraz nič nepomáha.
Od operácie stále cvičím,ale cviky na začiatku neboli bohvie čo, dali mi papier v nemocnici na rehabilitaciach, že cvičte podľa toho. Potom som bola sukromne,spravili mi zostavu cvikov. Ale nespravilo sa to až tak, ďalší fyzio povedal že nepostačujúce cviky. Atď. Teraz mám 4.fyzioterapeuta. podľa neurochirurga na operáciu tam nič nie je momentálne,ale mám preťažené facetove kĺby a veľmi oslabené hlboké svalstvo v tej oblasti. Mám silné tlakové bolesti v sedacích svaloch, pocit svalovice na nich,neukľudní sa to ani v noci. Driek a sedacie svaly ma doslova až štípu, sedenie to veľmi zhoršuje, sedím len pár minút a musim vstať,ale státie na mieste tiež nevydržím. Stále musím byť akoby v pohybe, cvičím, chodím na prechádzky. Už som z toho zufalá. Som na PN štvrtý mesiac a potrebujem sa dať dokopy a vrátiť sa do práce. Stav sa mi nedávno na dva týždne zlepšil, silné bolesti naraz zmizli, tešila som sa,ale už som pár dní na tom zas rovnako zle.
Cvičím aj SM systém aj pár silových cvikom plus strečing.
Mali ste niekto podobný stav a kde vám najviac pomohli?

0silvia0
Dnes o 20:11

@gilmorka som po operacii driekovej chrbtice, ale mala som inu bolest ako ty. Kedze mam skoliozu, mne bolest vystrelovala netypicky do oblasti panvy. A po operacii sa mi vyrazne ulavilo.
Tu sa venuju takej bolesti aku mas ty, zvazila by som konzultaciu:
https://www.painclinic.sk/clanky-a-aktuality/fa...

anonym_b95854
Dnes o 20:45

ake lieky beries ? dovodom operacie bol utlak miechoveho kanala?
ja sa tiez snazim dostat do pouzitelneho stavu uz treti mesiac
absolvovala som uz kde co teraz rehabilitujem, akurat zvazujem ze nasadim ARTHROTEC FORTE, minule mi celkom pomohol