Riešenie problému s prehnaným potením a zápachom
Baby, mam taky neprijemny problem, velmi sa zan hanbim...veduca kolegyna mi povedala ze kolegyna co so mnou sedi v kancli po firme rozprava ze strasne smrdim od potu, a vraj teda isla za riaditelom nech to vyriesi, tak on poveril veducu nech sa so mnou porozprava...pytala som sa doma aj snubenca a on mi teraz az povedal ze bohuzial ze niekedy ked pridem z mesta tak smrdim...neviem uz co mam robit, sprchujem sa 3x denne, pouzivam antiperspirant aj tie z lekarne, salviovy caj, antibak.utierky, bavlnene tricka...bola som u lekarky, urobila mi vsetky testy a mam vsetko ok, aj v dvoch klinikach som bola ze chcem botox, odmietli mi to dat ze nemam nadmerne potenie...lebo teda ja nemam skoro vobec tricka mokre...najhorsie je, ze ja nemam pocit ze extra smrdim lebo aj tricka mi po praci vonaju po antiperspirante...kolegyna stale po firme rozprava ze smrdim, a ja uz neviem co mam robit, hanbim sa tu, aj doma neuveritelne, schudla som uz 5kg zo stresu z tohto...
@levantinka mozem vyskusat zmenit nejak stravu, skusim si o tom nacitat na nete...no nemam pocit ze som v strese az teraz po tejto udalosti som v extremnom strese , ved som aj schudla 5kg lebo uz ma hlava boli co este urobit aby kolegyna prestala sirit po firme ze smrdim
A nemas v praci stres? Vraj pot zo stresu inak vonia. https://www.rexona.com/sk/vsetko-o-poteni/stres... Ja to mozem potvrdit, niekedy ked som bola v zhone strese z necakanej navstevy svokry alebo uz niekedy aj ku nik ked sme sli, tak sa mi spotila hlava pod vlasami, co inokedy nie. A bol to taky neprijemny pot, ze som sama citila, ze mi je to neprijemne, ze by som si najradsej bola sla vlasy okamzite umyt. 🙂
A druha vec, preco veris, ze kolegyna si nevymysla? Riesila by som s nadriadenou ohovaranie kolegynou, sirenie klebiet, to je teda co za pristup, od veducej, ze nevypocuje obe strany?
Pracujem s tínedžermi a často sme riešili, keď pachli potom, po rokoch skúsenosti môžem povedať, že im naozaj zabral len tuhy Dove antiperspirant! nielen do podpazušia, dievčatá aj medzi prsia, pod prsia, sprcha aj 2x denne, umyť obyč.mydlom Dove, prípade keď sa nedá osprchovať cez deň , zobrať mydlo do roboty a umyť, osušiť a znova antiperspirant. Viem, aké to je nepríjemné 🙏 Ja sa potím veľmi , ale necítiť to našťastie. Aj keď dávaš driclor, aj vtedy cez deň použiť antiperspirant. Držím palce, poskusaj, nevzdávaj sa, určite raz niečo zaberie.
@jumama no lebo mi to aj snubec povedal ze ano niekedy ked z mesta z prace pridem tak zapacham...nevedela som vobec o tom lebo mi to nikto nepovedal
Ako bolo spomenuté vyššie,aj strava sa odzrkadľuje vo vôni pokožky,potu. Napríklad cesnak, rôzne druhy korenia, pikantné,cigarety,alkohol, káva, ryby atď atď,ale sú tam aj iné aspekty, môže to byť aj priveľa aviváže,priveľa rôznych druhov telovej kozmetiky na tele, zdravotné problémy, hormonálne výkyvy...
A čo sa týka kolegyne, nabudúce nech je taká láskavá a rieši taký problém s tebou a nie s vedúcim,no je úplná , netaktná ťava 🙄
Ako nemozes samu seba cítiť? ja samu seba vždy cítim. V práci sme mali tiež jednu kolegynu ktorá len keď vosla do miestnosti tak cela miestnosť smrdela ešte dlho potom čo z nej odisla. A nebolo to naozaj veľmi príjemne, neriešili sme to ale fakt sa to niekedy nedalo vydržať, keď dvihla ruku tak sme omdlievali. Ak ti nezaberajú žiadne antiperspiranty tak musíš mat nejaký problém, mne zaberá driclor a to sa potim ako kôň, ale zas ja aj keď sa spotim nesmrdim nejak extrémne.
Môže to byť Stresom, užívaj magnézium a Probiotiká.
Skús sa prečistiť Zeleninovým smoothie - stonkový zeler, uhorka, špenát, púpavové listy, petržlenová vňať, koriander, bazalka, mäta .... žiadne sladké ovocie len grapefruit, limetka, citrón, čučoriedky... Zeleninové polievky s bylinkami ťa prečistia a Bylinkové čaje.
Kúpeľ s morskou soľou, sódou bikarbónou a esenciálnymi olejmi skús.
Hlavne obmedz cukor, sladké ovocie, múčne jedlá kvasia v črevách a spôsobujú kyslí zápach + káva, alkohol, veľa mäsa ...
@akyia no ved som pisala vyssie ze nemam extra ani mokre tricka tym ze mame klimu tak sa tam nemam preco potit...cize neviem mozno jej vadi kombinqcia parfumu a avivaze...ale tak nevylucujem ze som sa niekedy spotila, asi ako kazdy...u dr som bola nic mi nenasla, skusim este koznu
Odporúčam značkové telové mlieko a voňavky teraz v lete a cez deň sa prestrekni, prádlo prať aby voňalo a neverím, že budeš smrdieť, a veľa robia vlasy tie si treba zmuvat po 2-3 dňoch s tým, že existujú aj spreje na vlasy, napríklad antiperspirant ja môžem len jednu značku a musí to byť sprej, lebo ináč si sama sebe po 4 hodinách smrdim
@zuzubb007 toto zatial vsetko aplikujem
Este skus zmenit antiperspirant. Nekupuj s ovocnymi ani kvetinovymi vonami, to ked sa niekto s tymto spoti, tak je smrad horsi ako pot. Vyber bud nejaky sensitive, alebo taky neutralny. A hlavne antiperspirant, nie len deodorant.
Skus na chvilu vynechat parfem, alebo pouzivat len toaletku, alebo este lepsie len tuhy parfem na par telesnych bodov. Parfem ma byt citit ked si clovek "pricuchne" ale nie, ked sedi 3 metre od teba.
Este by ti mozno pomohol deo krystal, skus doma cez vikend, ci to nebude lepsie.
Ake stare mas tie bavlnene tricka? Niektore bohuzial tiez zasmradnu casom pod pazuchami, necitit to ked je sucho, ale pri spoteni.
Skus aj ine materialy. Bavlna nie je vzdy najlepsia.
A este dodam, skus si prat topy bez avivaze. Niektore smrdia neuveritelne, este v kombi s vonavkou aj toto moze byt problem.
A ked spominas vonavku, nevadi tvojej kolegyni tvoja vonavka? Niektore aj ja neznesiem, co maju taky pyzmovy zaklad... Za jednou nasou susedou vzdy krasne voniaval vytah, ako od opraneho pradla, az som nechapala, ze ako jej tak krasne moze vonat oprane pradlo. Povedala ze pouziva oleje do prania. Kupila som kde mi poradila, vyskusala som viacere vone, a naozj to krasne prevonia vsetko, aj dlhodobejsie. Len my sme sa z toho vsetci skrabali, mame citlivu pokozku, ja som v nadseni vsetko oprala, aj psovi pelech a aj on mal brusko cervene... Mozno by si mohla skusit, su rozne znacky, pohladat recenzie, ze ktora je aj otestovana, to sa len prida do prania podla odmerky... Len napriklad aj to by jej zas mohlo ze moc vonias, ak je to taka kolegyna, co poza chrbat vselico rozprava...
@jumama neviem co presne jej vadi kedze iba po firme hovori kazdemu ze smrdim, mne nic nepovedala...
Moze byt ze mas prekysleny organizmus, spravna strava to vie upravit.
A nemyslim ze je to o antiperspirante, ten zabranuje poteniu. Deodorant ti nemusi sadnut, hlavne tie bezne z drogerie a nejsu zrovna moc vhodne pre cloveka. Ja osobne som presla na cisto prirodne, lebo mi robili velke problemy. Potim sa normalne ale nezapacham. Stravujem sa zdravo. Potit sa je prirodzene.
A ked sa tolko krat sprchujes, tam bude nejaky problem zvnutra. Vies ono ako sa hovori nemozes chodit po dvoch chodnikoch naraz. Kazde JEDlo ktore do seba vlozis ta bud lieci alebo opacne, robi problem.
Kolegynu si nevsimaj. Ty hygienu dodrzujes, robis co mozes. Nie je to, ze by si sa zanedbavala.
@levantinka ano suhlasim s tebou ale vrha ma to do zleeho svetla pred sefom aj veducou a samozrejme aj pred ostatnymi kolegami
neverím,že ťa odmietli na klinike a nechceli ti pichnúť botox.Mne pichli.
Týmto to považujem za fake.
@rozculena no ver ci nie, pytali sa ma ci mam nadmerne potenie, ze ci mam mapy a ze ako casto si musim menit tricko, a ked som povedala ze nemam nadmerne potenie len teda ze kolegyna vravi ze smrdim tak preto to chcem riesit odporucili mi vysetrenie na stitnu, pecen, oblicky...atd a toto som mala vsetko ok
ja som dávala pichať do čela,som zvedavá,ako by som im mala dokazovať to nadmerné potenie
Ozaj je to pot? Lebo niekedy cítiť napr kysli pach a to zápach z konečníka. A ten zápach často človek necíti skôr cíti to druhý. Skús či ti nesmrdia nohavičky
Veď sa opýtaj kolegyni na rovinu co to o tebe hovorí..či jej smrdí pot alebo voňavka alebo aké má z toho "traumy"..na všetky rady pises,že všetko aplikujes tak podľa mňa to bude nejaká zmeska vône aviváž+telový krém+ antiperspirant+ parfem
@rozculena tak ale do cela ste si to davali hadam kvoli vraskam pichnut ci?
@julliska moze to byt netvrdim, ale tak neviem ci ju mam poziadat aby mi nakupila co jej vonia...hygienu sa snazim dodrziavat co sa len da
Minule tu bola téma, že kolegyňa smrdí a všetci sa zhodli, že to treba riešiť. Teraz tu píše veľa ľudí, aká je kolegyňa krava.... No je to strašne nepríjemná situácia a nevieme či to bolo kolegyni blbé vravieť do očí, či iba preháňa. Ale ak to potvrdil snúbenec, asi sa fakt potíš. Mrzí ma, že to takto obehlo cez viac ľudí. Mohla to riešiť aj diplomatickejšie. Ale k tomu Dricloru, ak by si ho používala, tak by si vedela, že asi po 2 týždňoch používania sa ti na tom mieste úplne prestane vylučovať pot. Tak neverím, že si ho dávaš. Totiž Driclor úplne "zapečie" potné žlazy. Fakt ho odporúčam, ak máš taký problém.
Držím palce.
Ako vies, ci mas nadmerne potenie, ked ako pises, sa sprchujes 3x denne? Vsak to ani nemas kedy zistit 😃
Pisala si, ze avivaz nepouzivas a teraz, ze je to mozno kombinacia parfumu a avivaze.
Pouzivaj antiperspiranty, nie deodoranty.
Mozno je pot zazrany v tkanine (moze byt aj v bavlnenom tricku) a vypranie v pracke nepomoze.
ja teda tiez neverim ze ti odmietli pichnut botox kvoli poteniu.
chodim na to pravidelne 3roky, vzdy na inu kliniku ktora ma aktualne akciu a ani raz sa ma na nic nepytali.
objednala som sa, prisla som, pichli, odisla som.
nie,proti poteniu

@bibyke ano ano pouzivam...ale teda ja nepocitujem nejake zhorsenie alebo zlepsenie...